Ο Άρης βρήκε το βηματισμό του

Ο Ευγένης Δαδαλιάρας γράφει στο προσωπικό του ιστολόγιο για τα πολλά κέρδη που αποκόμισε ο Άρης από την "καθαρή" νίκη που πέτυχε στο "Κλ. Βικελίδης" επί της ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου (2/3)

Μια σειρά από κέρδη μέτρησαν οι “κίτρινοι” μετά τη νίκη που πήραν εντός έδρας το βράδυ του Σαββάτου (2/3) απέναντι στην ΑΕΚ. Με πρώτο και σημαντικότερο, όμως, ότι είναι ξεκάθαρο και στους ίδιους πλέον ότι έχουν βρει το βηματισμό τους στο πρωτάθλημα. Όπως και ότι έχουν αποκτήσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και πώς θα το πάρει.
Πώς βγαίνει αυτό συμπέρασμα; Κατ’ αρχάς, από την ίδια την εικόνα της ομάδας. Από μόνη της είναι αδιάψευστος μάρτυρας -και πιστεύω ότι όσοι είδαν το παιχνίδι, έχουν ίδια άποψη. Κατά δεύτερον από τα λεγόμενα του Σάββα Παντελίδη στη συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με την “Ένωση”.
Τρία πράγματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά και τα ξεχωρίσαμε από αυτά που δήλωσε ο προπονητής του Άρη. Πρώτον, ότι οι παίκτες του δεν επαναπαύτηκαν μετά την ισοπαλία στην Τούμπα. “Φοβήθηκα ότι θα άδειαζαν από ενέργεια, αλλά δεν έγινε έτσι”, είπε ο κόουτς. Αυτό δείχνει καλή νοοτροπία, λέμε εμείς. Δεύτερον, ότι οι παίκτες υπηρετούν πιστά το πλάνο της τεχνικής ηγεσίας, διότι παίρνουν αποτελέσματα κι αυτό τους πείθει. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για μια ομάδα που θέλει να πιάσει τους στόχους της. Τρίτον, ότι πλέον η ομάδα έχει χαρά μέσα στα αποδυτήρια. Έτσι το είπε ο Παντελίδης και δεν έχουμε λόγους να τον αμφισβητήσουμε. Αν κρίνουμε δε από το γεγονός ότι ακόμη κι αυτός ο “δύσκολος” Γιουνές, όταν έγινε αλλαγή στο 71ο της χθεσινής αναμέτρησης, έφυγε από το γήπεδο με χαμόγελο, μάλλον έχει δίκιο ο προπονητής του.
Πέρα από το βηματισμό του, όμως, ο Άρης έχει βρει και ουσία στην προσπάθεια που κάνει. Αυτό είναι το δεύτερο ιδιαίτερα σημαντικό κέρδος από τη χθεσινή βραδιά. Νικώντας την ΑΕΚ εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο την ισοπαλία που πήρε στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, εδραιώθηκε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, βλέπει ψηλότερα και δείχνει πανέτοιμος για ένα καλό έως πολύ καλό φίνις στο σιρκουί της τρέχουσας σεζόν. Βεβαίως, έχει μπροστά του το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη αγωνιστική και σε αυτό το παιχνίδι μπορεί να σπάσει το αήττητο σερί των έξι αγωνιστικών, όμως, η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι ότι οι “κίτρινοι” έχουν καλές πιθανότητες να διεκδικήσουν αποτέλεσμα και σε αυτή την αναμέτρηση. Κι αυτό είναι κάτι που τους τρέφει ως ομάδα, αλλά και ως οργανισμό γενικότερα.
Η νίκη επί της ΑΕΚ είχε ένα ακόμη όφελος για τους “κίτρινους”. Ζέστανε τον κόσμο τους, που ζητούσε μετ’ επιτάσεως μια μεγάλη επιτυχία μετά την επιστροφή της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία. Δεν είχε καταφέρει μέχρι χθες ο Άρης να νικήσει κανέναν από τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (κατά σειρά που τους αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο και τους αντιμετωπίζει και στον δεύτερο) κι αυτό όσο να είναι έφερνε δυσαρέσκεια στους οπαδούς. Χθες βράδυ, όλοι έφυγαν με χαμόγελο από το “Κλ. Βικελίδης”. Δύο γκολ, δύο φορές η μπάλα στο δοκάρι, σημαντικές χαμένες ευκαιρίες, διάθεση για μπάλα και ατελείωτα τρεξίματα, πάθος από την ομάδα τους, ήταν σημαντικά στοιχεία για να “γεμίσουν” και να πείσουν ακόμη και τους πιο δύσκολους της κερκίδας.
Μέσα στα οφέλη, θα βάλουμε δύο ακόμη. Η τεχνική ηγεσία του Άρη έχει πειστεί η ίδια κι έχει πείσει και τον περίγυρο της ομάδας ότι έχει βρει βασικό κορμό, που μπορεί να φέρνει αποτελέσματα. Για μια ομάδα που ως τώρα έχει κάνει 28 παίκτες rotation σε 23 αγώνες πρωταθλήματος, κι αυτό είναι σημαντικό. Μάλιστα, ο ένας του βασικού κορμού είναι παίκτης που αποκτήθηκε στο διάστημα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, ο Λίντσεϊ Ρόουζ, κι αυτό είναι έξτρα κέρδος.
Το άλλο μεγάλο όφελος, όμως, είναι ότι -επιτέλους, για το καλό πρωτίστως της ομάδας- ο προπονητής έγινε αποδεκτός από την κερκίδα. Από τις ιαχές εναντίον του πριν κάποιες αγωνιστικές, χθες στο “Κλ. Βικελίδης” ο Παντελίδης πριν την έναρξη του αγώνα χειροκροτήθηκε θερμά και στο τέλος αυτού αποθεώθηκε από μερίδα φιλάθλων. Αυτό είναι πρωτίστως προσωπική του νίκη, όμως, ταυτόχρονα επηρεάζει όλη τη λειτουργία του συνόλου.
Ο Άρης, λοιπόν, προχωράει. Έστω κι αν έχασε πολύτιμο έδαφος για μεγάλο διάστημα στη σεζόν, έστω κι αν δεν νικάει όλους τους αντιπάλους που είναι στα μέτρα του εντός έδρας, όπως πρόσφατα τον Πανιώνιο, είναι ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Κι έχει το περιθώριο να πάει και ψηλότερα. Έχει ψηλά εμπόδια μπροστά του, όπως είναι ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας, όμως, έχει την αυτοπεποίθηση να πιστέψει ότι μπορεί ακόμη κι αυτά να τα περάσει. Στο χέρι των “κίτρινων” είναι πλέον…     


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.