Μεθυσμένη… Πλατεία και play offs φωτιά!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 2-0 του Πανιωνίου επί της Ξάνθης, η οποία τον εδραίωσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League.

Η ΑΕΚ είναι πράγματι ανανεωμένη με τον Χιμένεθ, ο Παναθηναϊκός έκανε στα Γιάννενα το καλύτερο ημίχρονό του από τότε που τον ανέλαβε ο Ουζουνίδης, ο ΠΑΟΚ είναι σταθερά φορμαρισμένος εδώ και δύο μήνες, ενώ ο Πανιώνιος δεν λέει να εγκαταλείψει την 2η θέση.

Η εικόνα της ΑΕΚ φανερώνει ξεκάθαρα πως το ποδόσφαιρο είναι άθλημα ψυχολογίας. Τρεις σερί νίκες έχει με τον Χιμένεθ και οι δύο τελευταίες με το εντυπωσιακό 6-0.

Ο Αραούχο δείχνει να ξέρει το άθλημα και θα βοηθήσει την Ένωση και φυσικά τον ίδιο του τον εαυτό, αν παραμείνει συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο.

Η ομάδα του Χιμένεθ κάνει καλά όσα πράγματα δεν έκανε με τους Κετσπάγια και Μοράις. Πιέζει ψηλά τον αντίπαλο για να τον υποχρεώσει στο λάθος, τρέχει αρκετά και παρέχει αλληλοκάλυψη στις γραμμές της όταν κάποιος ποδοσφαιριστής αφήσει τη θέση του για να βοηθήσει στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

Δηλαδή, εφάρμοσε κάποια απλά μαθήματα σύγχρονης ποδοσφαιρικής λογικής.

Στον Παναθηναϊκό η επιστροφή πρώτα του Εμποκού και ακολούθως του Κουλιμπαλί συμπλήρωσαν κάποια από τα τρανταχτά κενά που είχε το τριφύλλι.

Επίσης, η απόφαση του Ουζουνίδη να στηρίξει τον Μπεργκ με έναν ακόμα επιθετικό δίπλα στο Σουηδό, δείχνει να αποδίδει. Ακόμα και με τον Κλωναρίδη κοντά του ο Μπεργκ μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα και πιο παραγωγικός για τον Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι πάντως, ενισχύθηκαν λιγότερο από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και ο καλός πάγκος είναι πάντα ένα ζήτημα ενόψει της μάχης των πλέη οφ.

Κι αυτό αποδείχθηκε με τον πιο τρανό τρόπο στην Τούμπα. Εκεί που ο Ενρίκε και Πρίγιοβιτς μπήκαν αλλαγή και καθάρισαν για τον ΠΑΟΚ ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς, όπως αποδείχθηκε αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης, που προηγήθηκε στο σκορ και ισοφάρισε 2-2 στο 79΄.

Ο Πρίγιοβιτς σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, μόλις 80 δευτερόλεπτα από την ώρα που μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή του Κουλούρη, ενώ ο Πέδρο Ενρίκε έδωσε το τρίποντο με το γκολ του στο 83΄μετά από ασίστ του Πρίγιοβιτς.

Για τον Πανιώνιο και την μεθυσμένη… Πλατεία ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Η ομάδα πάει… τρένο και η Ξάνθη με τον ΠΑΣ θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς για να μπορέσουν να του πάρουν τη θέση στα πλέη οφ.

Μέχρι και ο Κόρμπος μεταμορφώθηκε σε… Μαραντόνα και σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ.

ΥΓ: Με την βελτίωση του καιρού και τους αγωνιστικούς χώρους σε καλύτερη κατάσταση (θλιβερή εξαίρεση οι Ζωσιμάδες) παίχτηκε και πολύ πιο όμορφο ποδόσφαιρο στο σύνολο της 18ης αγωνιστικής. Τελικά, δεν είναι και τόσο κακό το επίπεδο της Superleague, όπως συνήθως παρουσιάζεται. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.