Αήττητο πρωτάθλημα: Υπόθεση δύο λεπτών και κάτι!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για το… τρένο του ΠΑΟΚ που πάει να κατακτήσει αήττητος το πρωτάθλημα, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν στάθηκε υψηλό εμπόδιο στα σχέδιά του.

Ο ΠΑΟΚ έτρεχε το δικό του αήττητο έως την 19η αγωνιστική και φιλοξένησε την 20η στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε σκοπό όχι μόνο να του το αμφισβητήσει κερδίζοντάς τον, αλλά και να του βάλει δύσκολα για τον τίτλο.

Κεραυνός του Βιεϊρίνια στο 3΄, «μπαμ και κάτω» ο Ολυμπιακός, που έχασε με τα χέρια ψηλά. 

Και το ασπρόμαυρο αήττητο συνεχίστηκε.

23η αγωνιστική χθες και ο Παναθηναϊκός είχε να διαφυλάξει το εφετινό αήττητο του ΟΑΚΑ, αλλά κυρίως το αήττητο στο (ερασιτεχνικό) πρωτάθλημα της περιόδου 1963-64 που κατέκτησε τότε η ομάδα του Δομάζου, του Φυλακούρη, του Οικονομόπουλου, του Καμάρα και των άλλων. 

Κόρνερ στο 2΄, άστοχες κινήσεις όλων μέσα στην πράσινη περιοχή και ο Μαουρίτσιο σκοράρει με το γόνατο για το 0-1 του ΠΑΟΚ. 

Βιεϊρίνια, Πασχαλάκης, Μπίσεσβαρ, Κρέσπο και οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν το πρώτο αήττητο πρωτάθλημα από την καθιέρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. 

«Δεν το σκεφτόμαστε έτσι», είπε μετά το ματς ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Καλά κάνει και το λέει, όπως και όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, αλλά αποκλείεται να είναι έτσι, λέω εγώ. 

Δεν γίνεται να είσαι κοντά στο να γράψεις ΙΣΤΟΡΙΑ και να λες «δεν το σκεφτόμαστε». Ο Ατρόμητος, ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη, η Λαμία, η ΑΕΛ, ο Λεβαδειακός και ο ΠΑΣ είναι οι επόμενοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ ως το τέλος.

Από ποιόν θα χάσει το αήττητο ο δικέφαλος; Μόνο από τον κακό εαυτό του. Για το πρωτάθλημα ούτε λόγος!

Ακόμα και τα σημάδια της στατιστικής το επιβεβαιώνουν. Στο πρώτο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ την περίοδο 1975-76 έμεινε αήττητος σε όλα τα ματς που έδωσε με τους τρεις μεγάλους του πρώην ΠΟΚ. 

Το ίδιο έχει καταφέρει και τώρα. Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν μπόρεσαν να τον ρίξουν στο… καναβάτσο. 

Ο ΠΑΟΚ πάει «τρένο» για τον τίτλο, αλλά και για το αήττητο. 

Με ένα γκολ στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου (από τα αποδυτήρια, όπως λέμε συνήθως) η ομάδα του Λουτσέσκου έπρεπε απλά να διαχειριστεί το υπόλοιπο του χθεσινοβραδινού αγώνα. Και το έκανε με τον δικό της τρόπο, ακόμα και μετά την αποβολή του Ζαμπά στο 71΄.

Βοήθησε βεβαίως και ο Πασχαλάκης με τις αποκρούσεις του, αλλά και ο Μακέντα που δεν βρήκε στόχο στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. 

Ο ΠΑΟΚ παίρνει τον τίτλο κι ο Παναθηναϊκός αναζητά τον καλό εαυτό που έδειξε στον πρώτο γύρο, αλλά και βελτιωμένα πατήματα μήπως και καταφέρει να βρεθεί στην 5η θέση ώστε να ξεχρεώσει την τιμωρία του από την ΟΥΕΦΑ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.