Tολμηρός o Μπέντο. Mπορεί να πετύχει με υπομονή και ανοχή!

O Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις επιλογές του Πάουλο Μπέντο στον Ολυμπιακό και την παρακαταθήκη που αφήνει.

Μπορεί ο Μπέντο να έχει κάποιες εμμονές, αλλά αρχίζω πλέον να πιστεύω ότι διαθέτει σωστό κριτήριο σε σχέση με τις ικανότητες και τη χρήση των ποδοσφαιριστών του.

Με κάποιες υπερβολές οπωσδήποτε, όταν αποφασίζεις να παίξεις έναν προημιτελικό κυπέλλου με την Κ20, αλλά χίλια συγγνώμη δεν γίνονται όλα όπως τα έχουμε στο μυαλό μας εμείς οι δημοσιογράφοι και οι φίλαθλοι στην εξέδρα.

Το ποδόσφαιρο που έπαιξε χθες για 45 λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν ίσως το καλύτερο εφετινό του. Από πλευράς παραγωγής θεάματος, φάσεων, ανάπτυξης, διαρκούς κίνησης και αλληλοκάλυψης από το σύνολο σχεδόν των παικτών που χρησιμοποιήθηκαν.

Μπορεί το 0-0 να είναι ένα αποτέλεσμα που δεν τον δικαιώνει, αλλά εγώ λέω ότι μάλλον δεν τον δικαίωσαν οι αλλαγές που έκανε για να βρει το ένα γκολ και λιγότερο το αρχικό σχήμα που έδωσε πολλές μάχες και απέδωσε ποδόσφαιρο πέρα από κάθε προσδοκία όταν ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη ενδεκάδα.

Δεν έχω πια αμφιβολία πως αν ο κόσμος και η διοίκηση του Ολυμπιακού δείξουν λίγο παραπάνω υπομονή από όση έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια (παρά την κυριαρχία του) τότε θα δούμε επιτέλους έναν καλό Ολυμπιακό μέσα από τον ίδιο οργανισμό που λέγεται Ολυμπιακός.

Η παρακαταθήκη του Μπέντο είναι μεγάλη στο θέμα των νέων παιδιών που έχει αποφασίσει να εμπιστευτεί. Ο Ρέτσος έγραψε ήδη ιστορία καθώς έγινε σε ηλικία 18 ετών ο νεότερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στους ερυθρόλευκους!

Και δίκαια, αφού μιλάμε για ένα παιδί που έχει αγωνιστεί ως τώρα σε όλες τις θέσεις της άμυνας και χθες έπαιξε και ως αμυντικό χαφ. Από εδώ και πέρα μπορεί να γίνεται μόνο καλύτερος.

Ο Νικολάου μπορεί να έκανε ένα λάθος που ίσως στοίχιζε ένα γκολ σε βάρος του Ολυμπιακού, όπως και ο Μανθάτης έκανε περισσότερα, αφού αν “έσπαγε” την μπάλα στους συμπαίκτες του, ένα γκολ μπορεί να είχε έρθει για τους γηπεδούχους.

Ο Ανδρούτσος ήταν ο λιγότερο καλός από τους 4 “μικρούς”, αλλά κι αυτός ήταν καλύτερος από τον Φορτούνη στο μικρό διάστημα που ο δεύτερος πέρασε ως αλλαγή.     

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει πουθενά “και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος”.

Και στο φινάλε ο Ολυμπιακός έχει διάφορους στόχους μέσα στη σεζόν όταν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν μείνει να ασχολούνται μόνο με το κύπελλο.

Ναι, ο Μπέντο μπορεί να μην έχει φτιάξει μια ομάδα που να ενθουσιάζει με το ποδόσφαιρο που αποδίδει. Χθες πάντως ο κόσμος έφυγε από το Καραϊσκάκη πιο γεμάτος από άλλες φορές. Γιατί η πειραματική ενδεκάδα του Πορτογάλου έδειξε καλά στοιχεία κόντρα στον πλήρη Ατρόμητο, που έπαιξε καλά και με νέο προπονητή στον πάγκο.

Τολμώ να πω ότι στο Περιστέρι τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για τον Ατρόμητο, αφού για κάθε γκολ του Ολυμπιακού οι γηπεδούχοι θα χρειάζονται δύο. Κι εκεί υποχρεωτικά θα μπει γκολ για να υπάρξει πρόκριση του ενός ή του άλλου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.