Αγώνας ταχύτητας

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 2-0 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΛ και την εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδας στην αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης».

Είναι κάτι που το ζητάει συνέχεια ο Πάουλο Μπέντο από τους ποδοσφαιριστές του. Να μπαίνουν στο γήπεδο με το πόδι στο γκάζι, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ. Ειδικά στους εντός έδρας αγώνες όπου οι αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων» επιλέγουν μαζική άμυνα, είναι τεράστια υπόθεση η παραβίαση της εστίας των φιλοξενούμενων το συντομότερο δυνατό.
        
Στο προτελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, ο Βιάνα άνοιξε το σκορ μόλις στο 2’, ενώ πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, ο Ελιουνούσι πανηγύρισε το 2-0, με τον Φορτούνη στο 56’ να κάνει το 3-0 δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.
        
Κόντρα στην ΑΕΛ, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αγώνα ταχύτητας παραβιάζοντας την εστία της μόλις στο 14ο δευτερόλεπτο. Το γκολ το Ανδρούτσου περνάει στην ιστορία ως το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Ολυμπιακού, πίσω από εκείνο του Τάσου Μητρόπουλου στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό την περίοδο 1988-89, όταν και είχε ανοίξει το σκορ στο 10ο δευτερόλεπτο.
        
Στην οικονομία του αγώνα με την ΑΕΛ, το γκολ του Ανδρούτσου ήταν υπέρ-πολύτιμο, καθώς «μουτζούρωσε» το σχέδιο δράσης της ομάδας του κάμπου. Φάνηκε από το γεγονός πως το δεύτερο γκολ ήρθε από τον Ιντέγε μόλις στο 9’, αλλά και από τις 15 τελικές των «Πειραιωτών», μόνο στο πρώτο ημίχρονο!
        
Μάλλον το τελικό 2-0 τους αδικεί. Αλλά πρόβλημα θα ήταν η μη παραγωγή φάσεων. Η μη αξιοποίησή τους στο βαθμό που θα ήθελε ένας προπονητής, στο τέλος της ημέρας μπορεί να αποδειχθεί ευχάριστος «πονοκέφαλος». Πλην των 3 βαθμών, εξόχως σημαντικό είναι το γεγονός πως οι παίκτες του Μπέντο αρχίζουν να μετράνε ανάποδα τις ημέρες για το πρώτο ραντεβού με την Οσμάνλισπορ, έχοντας πλέον την αυτοπεποίθησή τους στο ζενίθ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.