Η Ευρώπη μπήκε στην εξίσωση. Ο Καρίμ και ο Κλάους θα είναι σ΄αυτήν;

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο μπλογκ του στο novasports.gr για τους "μεγάλους" αλλά και για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ την Πέμπτη.

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ξαναμπήκαν στην εξίσωση του πρωταθλήματος, αλλά και των δύο ομάδων μας που μετέχουν σε αυτές και μάλιστα με διαφορετικές παραμέτρους για κάθε μία.

Ο ΠΑΟΚ του Ίβιτς αγωνίστηκε στην Ξάνθη με αρκετές αλλαγές για να παρουσιαστεί πιο φρέσκος στον αγώνα με την Σάλκε, αλλά το πλήρωσε με το 0-0 που τον άφησε πίσω από τον Πανιώνιο στην βαθμολογία εντός συνόρων.

Ο Ολυμπιακός του Μπέντο καθάρισε νωρίς το παιχνίδι με την ΑΕΛ, αλλά έχασε τους Ιντέγε και Ελιονούσι για τον αγώνα με την Οσμάνλισπορ και ενδεχομένως και για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη, που δεν έχει πια υποχρεώσεις στην Ευρώπη, έπαιξε με την ίδια ενδεκάδα που πέτυχε 4 γκολ στον Αστέρα και έβαλε άλλα τόσα στον Παναιτωλικό, αν και χρειάστηκαν οι αλλαγές των Κουρμπέλη και Βλαχοδήμου για να πάρει μπρος η πράσινη μηχανή και να κάνει ένα ακόμα χτα τρικ στην Ελλάδα ο Μπεργκ.
  
Μένει να δούμε τι θα πετύχει απόψε και η ΑΕΚ του Χιμένεθ, που μπορεί να παίζει με τον ταλαιπωρημένο Ηρακλή, αλλά ο Ισπανός ξέρει ότι αυτά τα λεγόμενα “εύκολα” ματς είναι που κρύβουν και τις περισσότερες παγίδες.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ δυνατό ημίχρονο, στη διάρκεια του οποίου πέτυχε μόνο δύο γκολ, ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει τουλάχιστον τέσσερα. Στην επανάληψη τράβηξε… χειρόφρενο, διαχειρίστηκε τον χρόνο και τις δυνάμεις του, αλλά έχασε λόγω τραυματισμού δύο πολύτιμες μονάδες.

Έτσι ο Μπέντο πρέπει να σκεφθεί ποιος από τους Καρντόσο ή Ανσαριφάρντ θα μπορέσει να καλύψει καλύτερα το κενό του Ιντέγε. Και μπορεί ο Παραγουανός να έχει το βιογραφικό και την πείρα, αλλά δεν έχει πλέον την καλή σχέση με τα δίχτυα όπως στο παρελθόν.

Αντίθετα, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι μεν άπειρος στην Ευρώπη, αλλά διαθέτει τον ενθουσιασμό της παρουσίας του στα μεγάλα σαλόνια που ίσως και να δώσουν πόντους στον Πορτογάλο τεχνικό, αν τελικά τον επιλέξει.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, μπορεί να μην κινδύνεψε από την Ξάνθη και να διατήρησε το μηδέν, αλλά δεν μπόρεσε και να σκοράρει ένα γκολ για να πάρει το τρίποντο. Το βέβαιο είναι ότι το μηδέν στην άμυνα πρέπει να διατηρηθεί και την Πέμπτη στην Τούμπα στον αγώνα κόντρα στη Σάλκε.

Επιθετικά τώρα, ο Αθανασιάδης έχει σκοράρει μόνο ένα γκολ στη σεζόν και μάλιστα με πέναλτι για το κύπελλο στο Αγρίνιο. Την ίδια στιγμή ο Μυστακίδης και ο νεοφερμένος Πρίγιοβιτς έχουν από τρία γκολ ως τώρα. Ποιον θα επιλέξει λοιπόν, για την κορυφή ο Ίβιτς;

Ο Κλάους μπορεί να μην είναι στο φόρτε του, αλλά και ο ίδιος (ενδεχομένως και ο Ίβιτς) ξέρει ότι στα ματς με την Σάλκε χρειάζεται ένα γκολ για να κάνει το restart!

Στο μυαλό του Μπέντο και του Ίβιτς δεν είμαστε, αλλά οι εξισώσεις χωρίς Καρίμ και Κλάους για τις κρίσιμες ευρωπαϊκές μάχες δύσκολα θα βγουν χωρίς αυτούς. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.