Το ταξίδι του Τσιτσιπά

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την εκκίνηση – όνειρο του Στέφανου Τσιτσιπά στο 2019 και τον «ακολουθεί» έξω από τα κορτ.

Όταν ανάβουν οι προβολείς, καταφέρνει πράγματα τα οποία επί δεκαετίες ήταν αδιανόητα για όλους όσοι ζουν στην καθημερινότητα του ελληνικού τένις. Να νικάει τον Φέντερερ, να παίζει σε ημιτελικό γύρο γκραν σλαμ, να κερδίζει ΑΤΡ 250, να παίζει στον τελικό ΑΤΡ 500, να μπαίνει το top-10 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι μία ονειρεμένη εκκίνηση στο 2019…

Ειλικρινά, έως και πριν από δύο χρόνια, ούτε που θα τολμούσαμε να κάνουμε τέτοιες σκέψεις για ένα ελληνόπουλο. Όμως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε αυτό που έμοιαζε αδύνατο. Αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι από τα εφηβικά του χρόνια, προκειμένου να υλοποιήσει τα μεγάλα του όνειρα. 

Μετά την άνοδό του στην 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «H επιτυχία δεν μετράται από τα χρήματα, την εξουσία ή την κοινωνική τάξη. Η επιτυχία μετράται από την πειθαρχία και την εσωτερική σας γαλήνη».



Ακριβώς αυτό! Η πειθαρχία του και η εσωτερική του γαλήνη τον έχει φέρει στην ελίτ του παγκόσμιου τένις. Και εφόσον παραμείνει στο ίδιο μονοπάτι, τότε θα δικαιώσει τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος μετά τον τελικό στο Ντουμπάι είπε με έμφαση πως το τένις βρίσκεται σε καλά χέρια, σχολιάζοντας τα κατορθώματα του Τσιτσιπά.

Αλήθεια, όμως, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο εύκολο είναι αυτό το μονοπάτι; Για παράδειγμα, ας επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε το φετινό –χωρίς αρχή και τέλος- ταξίδι του 20χρονου πρωταθλητή. Στην αρχή του έτους έφυγε από τη βάση του στη Νίκαια της Γαλλίας με προορισμό την Αυστραλία. Εκεί έμεινε ένα μήνα, περνώντας μία εβδομάδα στο Περθ για τις ανάγκες του Χόπμαν Καπ, άλλη μία ήταν στο τουρνουά του Σίδνεϊ, ενώ για 15 ημέρες βρέθηκε στην Μελβούρνη για το Αυστραλιανό Όπεν.

Τον Φεβρουάριο τον ξόδεψε στη Νίκαια για προετοιμασία δέκα ημερών, στη Σόφια για το ΑΤΡ 250 της βουλγαρικής πρωτεύουσας, στο Ρότερνταμ για το ΑΤΡ 500 της ολλανδικής πανέμορφης μεγαλούπολης, στη Μασσαλία όπου πήρε τον δεύτερο επαγγελματικό του τίτλο και στο Ντουμπάι όπου προχώρησε έως τον τελικό. Τώρα, πια είναι στην Αμερική. 

Πρώτος του σταθμός η Καλιφόρνια για να παίξει στο πρώτο Μάστερς της χρονιάς, το Ίντιαν Γουέλς και εν συνεχεία θα περάσει στις ανατολικές ακτές για να αγωνιστεί στο Μάστερς του Μαϊάμι. Έπειτα, στα τέλη του μήνα θα επιστρέψει στην Ευρώπη για να παίξει σε συνεχόμενα τουρνουά στο χώμα έως στις αρχές Ιουνίου. Και τα ταξίδια θα συνεχιστούν.

Για προσπαθήστε να μπείτε στη θέση του. Να ζείτε διαρκώς σε ξενοδοχεία και να αλλάζετε κάθε μία ή δύο εβδομάδες περιβάλλον, πόλη, χώρα, ακόμη και εποχή. Να  υπάρχουν απαιτητικοί αγώνες στο υψηλότερο επίπεδο και ατελείωτες ώρες προπόνησης σε καθημερινή βάση. 

Εμείς, υποκλινόμαστε στον Στέφανο Τσιτσιπά για το δύσκολο μονοπάτι που έχει επιλέξει να πορευτεί, με προσανατολισμό την πειθαρχία και εφόδια θα μεγάλα του όνειρα. Πραγματικά, στις μέρες μας αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για τα Ελληνόπουλα.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.