“Μνημόνιο” και “λιτότητα” στο Φάληρο, “μνημόσυνο” στην Τούμπα!

O Δημήτρης Παπανικολάου σχολιάζει στο προσωπικό του blog τις χθεσινές εμφανίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μπέντο έχει τον σεβασμό μου γιατί ήρθε ως 3ος προπονητής σε μία ομάδα που έκανε τον χειρότερο μεταγραφικό σχεδιασμό της τελευταίας δεκαετίας το περασμένο καλοκαίρι και κατάφερε να την κάνει να παίξει στοιχειωδώς λίγο ποδόσφαιρο. Εξαιρώ βεβαίως τη χθεσινή βραδιά, όπου ο Ολυμπιακός έκαιγε… κάρβουνο! 

Τον έχει επίσης γιατί τόλμησε και χρησιμοποίησε τους νέους της Κ20 ακόμα και σε ευρωπαϊκό ματς, όπου ο Ρέτσος και ο Ανδρούτσος επέδειξαν μεγαλύτερο θράσος και τσαμπουκά ακόμα κι από τους πιο έμπειρους των ερυθρολεύκων.

Την Κυριακή όμως, αν ο Ιντέγε δεν μπορέσει να αγωνιστεί και επιλέξει ξανά τον Κορντόσο αντί του Ανσαριφάρντ, θα τον χάσει γιατί απλά θα πρόκειται περί εμπάθειας και τίποτα άλλο.

Διότι ο Ιρανός φορ αγωνίστηκε μόλις 8 λεπτά χθες και κινήθηκε περισσότερο από τα 76 λεπτά του Καρντόσο, ο οποίος πρέπει πράγματι να έχει τον σεβασμό μας, όπως ανέφερε ο Πορτογάλος προπονητής, αλλά μέχρι εκεί.

Διότι κι ο Κλάους είναι σε άσχημη κατάσταση από την αρχή της σεζόν και ο Ίβιτς εξακολουθεί να τον στηρίζει (καθώς ο Πρίγιοβιτς δεν μπορεί να παίξει στην Ευρώπη), αλλά τουλάχιστον ο Αθανασιάδης χάρισε κι ένα μισθό 75.000 ευρώ σε ιδρύματα αναγνωρίζοντας ενώπιον του Ιβάν Σαββίδη ότι είναι μακριά από τον καλό εαυτό του.

Κατ΄ αντιστοιχία ο Καρντόσο θα πρέπει να σεβαστεί τον εαυτό του και την σπουδαία καριέρα του και να ζητήσει από τον Μπέντο να πάψει να τον… ταλαιπωρεί. Μόνο έτσι μπορεί να παραμείνει ο Όσκαρ Καρντόσο που θυμόμαστε από την Μπενφίκα.  

Για μένα το χθεσινό ματς του Παραγουανού θα πρέπει να ήταν το τελευταίο του με τους πρωταθλητές. Οι επιθετικοί του Ολυμπιακού είναι δύο. Ο Ιντέγε και ο Ανσαριφάρντ. Το αν ο Μαρινάκης “κλαίει” τα δύο εκ ευρώ που πλήρωσε είναι δικό του θέμα κι όχι του Μπέντο, αν θέλει να πιστέψουμε ότι είναι δίκαιος με τη χρήση του ρόστερ της ομάδας.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός ήταν κακός. Δεν έβγαλε διάθεση, δεν πίεσε ψηλά την Οσμανλισπορ, δεν είχε αυτοματισμούς, ούτε καν αξιοπρεπείς συνδυασμούς, είχε σε κακό βράδυ τον Φορτούνη και παίρνει τα εύσημα μόνο γιατί διατήρησε το μηδέν στην άμυνα.

Φυσικά και μπορεί να πάρει την πρόκριση μέσα στην Άγκυρα, αφού ο αντίπαλος δεν είναι τέτοιος που να τον τρομάζει, αλλά θα χρειαστεί παίκτες και προπονητή σε απόλυτη ετοιμότητα κι όχι σε νιρβάνα όπως χθες.

Θυμίζω άλλωστε πως σε 6 ευρωπαϊκά ματς εφέτος στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός έχει μόνο μία νίκη (4-1 την Αστάνα), τρεις ισοπαλίες (με Μπερ Σεβά, Γιάνγκ Μπόις και Οσμανλισπορ) και δύο ήττες (από ΑΠΟΕΛ και Αρούκα στα 90΄).  

Κατά συνέπεια το άλλοτε απόρθητο κάστρο τον αγχώνει. Κι αυτό συμβαίνει γιατί ποιοτικά είναι μια ομάδα κατώτερη από εκείνες στις προηγούμενες σεζόν.

Αρκετά κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε και ο ΠΑΟΚ, που δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα να ελπίζει στη ρεβάνς μετά το βαρύ 3-0 από την Σάλκε. Όχι τόσο για το σκορ όσο για την εικόνα, που ήταν μια πεταμένη λευκή πετσέτα στο χόρτο της Τούμπας.  

ΥΓ: Ο Μαρινάκης κι ο Σαββίδης (αλλά κατ΄ επέκταση και ο Αλαφούζος με τον Μελισσανίδη) δεν έχουν πλέον άλλοθι. Συντηρούν ένα πρωτάθλημα που δεν τους επιτρέπει να κερδίσουν την 9η ομάδα του τουρκικού πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός και να πάρει ισοπαλία με την 11η ομάδα του πρωταθλήματος Γερμανίας ο ΠΑΟΚ. Οπότε ή αλλάζουν ή βουλιάζουν! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.