Πούλησε τον «Μίλι» κι αγόρασε… τρύπα στην ανάπτυξη!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την εικόνα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και την απουσία του Λούκα Μιλιβόγεβιτς από την ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων».

Όχι ο Ιντέγε, ο Καρντόσο ή ο Ανσαριφάρντ, αλλά ακόμα κι ο Ρονάλντο με τον Μπενζεμά να έπαιζαν στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού στα δύο σερί ματς με την Οσμανλισπορ και την ΑΕΚ, φάση για γκολ δεν θα έβγαζαν!

Το γιατί είναι απλό: Επί 180 λεπτά μπάλα δεν έφτανε στην αντίπαλη περιοχή και στους επιθετικούς των πρωταθλητών ούτε με… αίτηση!

Ο Μπέντο καλείται να βρει τη λύση γιατί αν η ομάδα του δεν καταφέρει να σκοράρει και στην Άγκυρα την ερχόμενη Πέμπτη και αποκλειστεί από το Europa League, τότε ο κατήφορος ενδέχεται να είναι απότομος και τα φρένα να μην ανταποκριθούν στο πάτημα.

Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου σε αυτή τη λύση τις βοήθειες τις έδινε ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Ο Σέρβος μέσος αγωνίζεται πλέον στην Αγγλία, ο Ολυμπιακός εισέπραξε 15 εκ ευρώ, αλλά το κενό του έχει ήδη φανεί και πολύ πιθανό να είναι αισθητό μέχρι και το τέλος της σεζόν, με ότι αυτό συνεπάγεται και στα επόμενα εκτός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Φυσικά και δεν ήταν ο Μιλιβόγεβιτς αυτός που έφτιαχνε το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ωστόσο η παρουσία του στο κέντρο έλυνε τα πόδια του Φορτούνη και του Μάρτινς στη παραγωγή του παιχνιδιού, η οποία ήταν ανύπαρκτη χθες στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, όπως και την περασμένη Πέμπτη στο Καραϊσκάκη. Και δεν το λέω τώρα. Από τις 26-1 το είχα επισημάνει. (βλέπε εδώ Ένας β΄ γύρος χωρίς τον «Μίλι» θα είναι βαρύς!)

Προς τιμήν του τη μη παραγωγή παιχνιδιού την παραδέχθηκε και ο Μπέντο στις δηλώσεις του. «Δεν είχαμε ευκαιρίες, δεν είχαμε κίνηση στην επίθεση, δεν απειλήσαμε, πρέπει να βελτιώσουμε την επιθετική μας λειτουργία», είπε.

Και μπορεί ο Μάνταλος να μην έδωσε πέναλτι στον Μποτία, στο τράβηγμα της φανέλας από τον Λαμπρόπουλο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να μένει στη διαιτησία και να διαμαρτύρεται χωρίς να έχει κάνει τελική ο βασικός φορ του.

Διότι το ίδιο συνέβη και με τον Γάλλο ρέφερι Μπουκέ την περασμένη Πέμπτη. Στην αυστηρή και άδικη διαιτησία του εστίασαν στον Ολυμπιακό. Δεν είδαν ότι ο Καρντόσο πήρε την μπάλα μόνο μία φορά από λάθος αντιπάλου!

Μόνο που όσο επιμένουν να ασχολούνται με τον κάθε Μάνταλο και τις διαιτησίες, θα μετατρέπονται σταδιακά σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που επειδή αναζητούσαν σε αυτήν το άλλοθί τους, βρίσκονται στους 12, 13 και 14 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Χθες στο ΟΑΚΑ ο Μπέντο μάλλον δεν ήταν ο εαυτός του! Άφησε όλους τους νέους εκτός βασικού σχήματος και επέλεξε τους… μπαρουτοκαπνισμένους για το ντέρμπι. Ορθολογική ενδεκάδα παραδέχθηκαν όλοι. 

Μόνο που ο Ολυμπιακός ήταν καλός μέχρι το 20΄ που ήταν καλός και ο Φουρτούνης. Μετά τέλος. Ο Σεμπά κλείστηκε από Μπακασέτα και Βράνιες, ενώ ο Ελιονούσι ήταν εκτός αγώνα.

Τα δύο καθαρά 6άρια που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο Χιμένεθ (Σιμόες – Αϊντάρεβιτς) κούρασαν τους μέσους των ερυθρολεύκων και σταδιακά τα παιχνίδι πήγε εκεί που το ήθελε ο Ισπανός κόουτς.

Στη γενική εικόνα της ερυθρόλευκης προσπάθειες πρέπει να καταγραφεί η κακή συμπεριφορά του Φιγκέιρας που στα πρώτα 30 λεπτά του ματς είχε εκνευρίσει όλη την άμυνα του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να τα ακούσει από τον Μποτία. 

Ναι, τυχερό το γκολ της ΑΕΚ, αφού ο Ντα Κόστα συνέβαλε σε αυτό. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μια άτυχη στιγμή μπορεί να κρίνει πράγματα. Το θέμα είναι η εικόνα που βγάζει η κάθε ομάδα για να έχει τις δικές της καλές στιγμές. Κι ο Ολυμπιακός δεν έχει καλές στιγμές για δύο σερί αγώνες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.