Στο τραπέζι τα πλέι-οφ για τον πρωταθλητή!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για την σκέψη των ομάδων να επαναφέρουν τα πλέι-οφ για την ανάδειξη και του πρωταθλητή και τα πλέι-άουτ για την παραμονή στην κατηγορία.

Μπορεί το νέο αθλητικό νομοσχέδιο να ψηφίστηκε τα ξημερώματα από την Βουλή, αλλά σε αυτό δεν έχει συμπεριληφθεί ακόμα η διάταξη του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη που αφορά στην αναδιάρθρωση της Super League με την μείωση των ομάδων σε 14 και την καθιέρωση της Super League 2.

Φυσικά τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. 

Στην Ελλάδα είμαστε άλλωστε και για οτιδήποτε συμβαίνει ή δεν συμβαίνει πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει και παρασκήνιο. 

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει…

Το βέβαιο είναι ότι η τροπολογία θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί ενδεχόμενο αίτημα των ομάδων για «πάγωμα» της μείωσης του αριθμού τους από 16 σε 14 και θα επιμείνει στο σχέδιό της.

Σε αυτό αναμένεται να προστεθεί ένας ακόμα κρίκος – ιδιαίτερα σημαντικός – αν τελικά υλοποιηθεί ως πρόταση, παρά το γεγονός πως μέχρι πριν λίγο καιρό αποτελούσε «κόκκινη γραμμή» για τους big 4 του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και αναφέρομαι στην καθιέρωση των πλέι-οφ, στα οποία θα περιέχεται και η ανάδειξη του πρωταθλητή! 

Ναι, καλά διαβάσατε. Αυτό που Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός απέφευγαν μέχρι τώρα όπως ο διάβολος το λιβάνι, πρόκειται να επανέλθει ως πρόταση στο ΔΣ της Λίγκας και αναμένουμε να δούμε τι αποδοχής θα τύχει.

Μαζί με τα πλέι-οφ θα προταθεί και η διεξαγωγή πλέι-άουτ για τον υποβιβασμό των ομάδων. 

Είναι προφανές ότι με 14 ομάδες και 26 αγωνιστικές πρωταθλήματος, οι ποδοσφαιριστές των ομάδων θα μένουν αδρανείς για διάστημα περίπου τριών μηνών, κάτι έρχεται κόντρα σε κάθε αθλητική και εμπορική λογική. 

Αν όμως από τα πλέι-οφ μεταξύ των ομάδων που θα διεκδικούν την έξοδο στην Ευρώπη αναδεικνύεται και ο πρωταθλητής, ενώ από τα πλέι-άουτ θα κρίνεται η παραμονή στην κατηγορία, το ενδιαφέρον θα παραμένει αμείωτο.

Κι όχι μόνο κατά την διάρκεια των πλέι-οφ και πλέι-άουτ, αλλά και κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, όπου όλες οι ομάδες θα θέλουν να συγκεντρώσουν ένα αρκετά μεγάλο «μαξιλάρι» βαθμών για να το μεταφέρουν στην επόμενη μίνι διοργάνωση που θα κρίνει τα πάντα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.