Το μυστικό της «μεταμόρφωσης»

O Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για το πώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατάφερε να επαναφέρει την κανονικότητα στον Παναθηναϊκό.

Στο ποδόσφαιρο …σπανίζουν τα θαύματα και αν μια ομάδα περιμένει μια νεράιδα να την αγγίξει με το μαγικό της ραβδάκι για να …μεταμορφωθεί, τότε το έχει χάσει το παιχνίδι. 

Όλα είναι θέμα δουλειάς και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού το …μυστικό της αγωνιστικής βελτίωσης και των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων είναι τα απλά και σωστά βήματα που έχουν γίνει από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους συνεργάτες του το τελευταίο διάστημα. 

Ο προπονητής των Πράσινων παρέλαβε μια ομάδα σε …limit down και η πρώτη εικόνα που αντίκρισε στα αποδυτήρια του Τριφυλλιού ήταν παίκτες στη χειρότερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση… 

Τι έκανε λοιπόν ο Μαρίνος Ουζουνίδης; Αρχικά έριξε το βάρος στην ψυχολογία και με …αναρίθμητα τετ α τετ και ομαδικές συζητήσεις προσπάθησε να επαναφέρει την ατμόσφαιρα σε …φυσιολογικά επίπεδα. 

Πέρα από το σημαντικό κομμάτι της ψυχολογίας, τεράστιο ήταν το πρόβλημα και στη φυσική κατάσταση των Πράσινων. Η ομάδα είχε προετοιμαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να φορμαριστεί τους πρώτους μήνες της σεζόν και το μεγάλο ρίσκο που πήραν οι Πράσινοι – λόγω ευρωπαϊκών προκριματικών – δεν …βγήκε σε καλό στην πορεία της αγωνιστικής περιόδου.

Από κάποιο σημείο και μετά, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε «σκασμένος» και οι μπαταρίες είχαν …αδειάσει, επομένως με μεθοδική δουλειά έγινε προσπάθεια – και τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται στα τελευταία παιχνίδια – για να βελτιωθεί η ομάδα στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. 

Ο Ουζουνίδης παρέλαβε μια ομάδα …μπερδεμένη από τις συνεχείς εναλλαγές συστημάτων και αντιλήφθηκε αρκετά γρήγορα ότι οι παίκτες του είχαν …βραχυκυκλώσει από αυτή τη διαδικασία. Δεν προσπάθησε να φέρει την προπονητική …επανάσταση στην ομάδα του, καθώς γνώριζε καλά ότι ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος. Λογική η κίνηση του να ακολουθήσει ένα ορθολογικό σύστημα και να δώσει συγκεκριμένους ρόλους στους παίκτες του. «Να κάνουμε καλά τα βασικά» έλεγε συνεχώς στους παίκτες του και αυτό έγινε πράξη όσο κυλούσαν οι μέρες. 

Σταδιακά οι Πράσινοι άρχισαν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, να αποκτούν «χημεία» και «αυτοματισμούς», να αντιλαμβάνονται τη φιλοσοφία του προπονητή τους, να ανακτούν αυτοπεποίθηση και να παίρνουν αποτελέσματα. Πολύ απλά, γιατί ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην …κανονικότητα.    


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.