Ο Αυτοκράτωρ Καρίμ και τα κέρδη από το 0-3

O Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και τα κέρδη που αποκομίζει.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε χθες στην Άγκυρα πολλά περισσότερα από μια απλή πρόκριση στους 16 του Europa League.

Κέρδισε πάνω απ΄ όλα την ηρεμία του για το επόμενο διάστημα, όπου έχει να δώσει τρία κρίσιμα ματς με Πανιώνιο, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ. Φανταστείτε να είχε αποκλειστεί από την πρωτάρα στην Ευρώπη Οσμανλισπορ!

Κέρδισε τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που σκόραρε δύο γκολ, ήταν μέσα στις φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ.

Κέρδισε την… ξεροκεφαλιά του Μπέντο, που έστω και καθυστερημένα αποδέχθηκε ότι ο Καρντόσο πήρε περισσότερες ευκαιρίες από όσες άξιζε, ενώ ο Καρίμ όχι. Και τελικά του την έδωσε στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς, όπως τελικά αποδείχθηκε και δικαιώθηκε.

Κέρδισε τους Λεάλι (έκανε τρεις υπέροχες επεμβάσεις), Ρέτσο (εξουδετέρωσε και πάλι τον Εντιαγέ) και Ανδρούτσο, ο οποίος έδειξε περίσσιο θράσος όταν πέρασε στο γήπεδο.

Κέρδισε βαθμούς για τον ίδιο και την Ελλάδα στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ.

Κέρδισε μερικά παραπάνω χρήματα, αλλά κυρίως κέρδισε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη για έναν επιπλέον ευρωπαϊκό αγώνα, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Επιπλέον ξανακέρδισε τον Μποτία που ήταν ο κορυφαίος της άμυνάς του.

Οι επόμενες ώρες θα είναι ώρες χαράς για τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια όμως, ο Μπέντο πρέπει να αναζητήσει πολλές και διάφορες λύσεις:

Να δει γιατί ο Φορτούνης και ο Μάρτινς είναι μακριά από τον καλό εαυτό τους. Χωρίς την δική τους συμβολή η μπάλα φτάνει δύσκολα στην αντίπαλη περιοχή με κάθετο παιχνίδι.

Να δει μήπως πρέπει δώσει κάποιες ανάσες στον Σεμπά, που μπορεί να παραμένει μαχητικός, αλλά είναι εντελώς ανούσιος και με πολλά λάθη σε συνεχόμενα παιχνίδια.

Να αναζητήσει κι άλλη λύση στα πλάγια αντί του Ελιονούσι, που είναι μεν έμπειρος, αλλά κι αυτός έχει μειωμένη απόδοση το τελευταίο διάστημα.

Το ματς με τους Τούρκους στο Καραϊσκάκη, το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και το α΄ ημίχρονο χθες στην Άγκυρα ήταν τα χειρότερα 225 αγωνιστικά λεπτά του Ολυμπιακού στη σεζόν.

Αντίθετα στο β΄ μέρος εμφανίστηκε ένας κανονικός Ολυμπιακός, που πλέον πρέπει να έχει ως στόχο την διάρκεια για να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις στο υπόλοιπο της περιόδου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.