Εξορκίζοντας τους «δαίμονες»…

Ο Απόστολος Νταλούκας γράφει στο προσωπικό του blog για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος και τους πρωταγωνιστές της.

Εάν υποθέσουμε πως κάθε αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα θα μπορούσε να αποτυπωθεί σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ με τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες, σε μια προσπάθεια να συνοψίσουμε την δράση ενός τριημέρου, σαφώς και σε αυτή την πολύχρωμη ατζέντα των απομνημονευμάτων της 22ης ημέρας διεκδικεί περίοπτη θέση η  όψη του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά τον αγώνα του Φάληρο όπου το προφίλ του Ολυμπιακού πληγώθηκε ποικιλοτρόπως από τον… μισοάδειο (λόγω των απουσιών του) Πανιώνιο!

Μετά εγώ θα τολμούσα να βάλω ένα πανό, στα ρώσικα, από τον αγώνα της Θεσσαλονίκης αναφέροντας στη λεζάντα, όχι τη μετάφρασή του αλλά την φράση : Δεν «κατέβηκε» ποτέ!

Στην επόμενη σελίδα θα έβαζα μια πόζα από τον πανηγυρισμό του Βασιλακάκη στην Ξάνθη φροντίζοντας να έχω στο φόντο έναν από τους δύο επόπτες (δεν έχει σημασία ποιόν, στη λογική του συμβολισμού) και πιο μετά τις φωτογραφίες των γκολκίπερ Γλύκου και Ανέστη αφού με τις αποκρούσεις τους στα σουτ των Μπαστακού και Αβραάμ απέτρεψαν πολύ περισσότερα πράγματα από την προοπτική κάποιων χαμένων βαθμών για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ αντίστοιχα..

Ας αφήσουμε όμως αυτό που ΘΑ μπορούσε, πιθανόν, να γίνει κι ας δούμε αυτό που έγινε, όπως έγινε και εξελίχθηκε στις εξέδρες και τα αποδυτήρια του γηπέδου «Γ.Καραϊσκάκης».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έδειξε, είναι αλήθεια, εξαιρετικά αντανακλαστικά, αναλαμβάνοντας το ρόλο του «εξορκιστή» του κακού όπως αυτό πλανάται πάνω από τον ουρανό του Πειραιά ως απόρεια της συνολικής εικόνας της ομάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα..

Έπραξε αυτό που θα έκανε κάθε σοβαρός ηγέτης μιας ομάδας που θέλει να λέγεται μεγάλη και σέβεται την ιστορία της αποτρέποντας κάθε ενέργεια – μεμονωμένη ή στο πλαίσιο της λογικής του όχλου – ικανή να επιδεινώσει την βαριά ατμόσφαιρα κι ενόψει συνεχόμενων κρίσημων αγώνων μέσα σε δύο εβδομάδες όπου τρεις στόχοι παραμένουν σε εκκρεμότητα σοβαρής προοπτικής!

Από την άλλη βέβαια οι φίλαθλοι, αυτοί που αποδοκίμασαν έντονα, είναι οπαδοί και εντάσοντάς τους σε μια απλουστευμένη ερμηνεία, «πιστοί» σε αυτό που θέλουν να δούνε κι όχι απλοί κομπάρσοι σε κάτι που θα το δούν και θα το.. καταπιούν αμάσητο!!

 Είναι αυτοί που στερήθηκαν και στερούνται πολλά για να αποκτήσουν ένα εισιτήριο διαρκείας κάθε καλοκαίρι ή ένα απλό εισιτήριο ανήμερα του αγώνα περίπου στα επίπεδα του ημερομίσθιού τους, άλλοι τόσοι..

Αναφερόμαστε σε ανθρώπους με συγκεκριμένο κοινωνικό προφίλ, τακτικοί «συνοδοιπόροι» των πεπραγμενων της ομάδας, οι περισσότεροι! 

Κι ας το προσέξουμε αυτό… Σαφέστατα δεν αποτελούν το «κοινό» ένας τηλεοπτικού σόου – made in USA – όπου κάποιος φλορ μάνατζερ θα πατήσει το κουμπί προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα στην φωτεινή ένδειξη «Χειροκροτήστε»  είτε τους αρέσει αυτό που βλέπουν είτε όχι!!

Είναι οι ίδιοι, προφανώς, που είδαν την ομάδα τους στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ματς να σημειώνει μονάχα δύο γκολ (στη Λάρισα) «ταλαιπωρόντας» το έμβλημα της φανέλας και κατά μια άλλη γενικότερη έννοια το ίδιο το ποδόσφαιρο!!

Αυτό που έκανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, «χτίζοντας» τείχος προστασίας, εντάσσεται στα όρια του αυτονόητου και σε βάθος χρόνου – ακόμα και στο κοντινό μέλλον, δεν αποκλείεται – μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα οφέλημο για το σύλλογο όπως και για τα καθημερινά «όνειρα» των φιλάθλων οι οποίοι αποδοκίμασαν έντονα το βράδυ της περασμένης Κυριακής!

Σε κάθε περίπτωση άλλο αποδοκιμασία κι άλλο επίδειξη υβρεολογικών ικανοτήτων!! Εκτόνωση το ένα, εκτόνωση και τ’ άλλο αλλά με αντιστρόφως ανάλογες επιπτώσεις ακόμα και εκεί – στους αποδέκτες – όπου υποτίθεται πως οι φίλαθλοι, οι οπαδοί «προσεύχονται» καθημερινά για την Υγεία και μακροημέρευση..

Αυτό που θα μπορούσαμε να προσάψουμε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού είναι πως μια τέτοια κίνηση θα έπρεπε να την σκεφτεί πολύ νωρίτερα καθώς είναι αλήθεια πως εδώ και αρκετό καιρό είχε να τον ακούσει ο κόσμος να απευθύνεται σ’ αυτόν στέλνοντας συγκεκριμένα – στοχευμένα μηνύματα κυρίως διότι ετούτη η «ερυθρόλευκη» ομάδα τα δικά της «ανησυχητικά μηνύματα» δεν τα έστειλε με μιάς στο τελευταίο χρονικό διάστημα, φέτος!

Ο προκάτοχός του στον προεδρικό θώκο του συλλόγου επέδειξε μια καλύτερη προσέγγιση σε ανάλογες καταστάσεις έχοντας απέναντί του πολύ πιο δυνατούς – από κάθε άποψη – αντιπάλους (εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων) έστω κι αν αυτό είναι μια άλλη ιστορία που δεν αφορά τον Ολυμπιακό και βέβαια δεν φέρει κάθε λογής ευθύνη ο Πειραϊκός σύλλογος!

Στα υπέρ των «ερυθρόλευκων» (και το επισημαίνω έστω κι αν δεν γίνομαι αρεστός σε καταστάσεις που βίωσα μέσω του ρεπορτάζ στο παρελθόν) το γεγονός πως έχουν αποτρέψει προ πολλού κάθε λογής «υπερβατικές πρωτοβουλίες» από την εξέδρα όπως για παράδειγμα τα διάφορα «λαϊκά δικαστήρια» ή και επισκέψεις οργανωμένων οπαδών στα αποδυτήρια του προπονητηρίου κ.λ.π.

Καθένας βέβαια όλα αυτά μπορεί να τα δει διαφορετικά… Δικαίωμά του είναι ανάλογα με τις συνθήκες. Το σίγουρο είναι πως περίοπτη θέση στην ποδοσφαιρική ιστορία καταλαμβάνουν διαχρονικά όχι τόσο οι… τολμηροί, όσο αυτοί που έχουν χαρακτηριστεί από τη διαύγεια και την αποτελεσματικότητα στην σκέψη τους!!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.