Η διάρκεια κάνει τη διαφορά …

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας στην Τούμπα και την αναρρίχηση των «ασπρόμαυρων» στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το ξέσπασμα που έψαχνε κόντρα στη Λαμία, επικρατώντας κόντρα στην άδεια – λόγω τιμωρίας – Τούμπα 4-0 (10’ Λέοβατς, 24’ και 88’ Πρίγιοβιτς, 50’ Πέλκας) και σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια κι ένα μήνα, σ’ έναν ιδιαίτερης σημασίας αγώνα για τον «Δικέφαλο» καθώς ήταν ο πρώτος μετά το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι αδικοχαμένους οπαδούς του στα Τέμπη, λόγος για τον οποίο πριν από τη σέντρα αντιπροσωπεία οπαδών αλλά και οι δυο ομάδες κατέθεσαν στεφάνια και άνθη στο μνημείο μπροστά στη θύρα τέσσερα.
 
Αδιαμφισβήτητα θετική εξέλιξη για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του, παρότι το πρόγραμμα ως τώρα ήταν απέναντι σε θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους και τη συνέχεια να προδιαγράφεται αρκετά πιο δύσκολη, αρχής γενομένης με την εκτός έδρας αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πριν από το ματς, ειπώθηκε πολλάκις κι από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της ομάδας κι όχι μόνον, πως η ανάγκη απόδειξης για την πολυσυζητημένη πρόοδο του συνόλου μέσα από την καθημερινή δουλειά ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να υπάρξουν πειστήρια του συγκεκριμένου επιχειρήματος και συνάμα να μπορέσει ν’ αποκτήσει ισχυρή αυτοπεποίθηση στο χαρακτήρα που οικοδομεί.
 
Ολα αυτά επιτεύχθηκαν με το καλύτερο και πιο ουσιαστικό πρώτο ημίχρονο της φετινής σεζόν απέναντι σε μια εκ των δυο νεοφώτιστες ομάδες του πρωταθλήματος, που σημειωτέον από το 70’ και μετά αγωνίστηκε με ποδοσφαιριστή λιγότερο λόγω αποβολής του Αναστασόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον εν λόγω ποδοσφαιριστή της Λαμίας να μένει στον αγώνα για δέκα πέντε λεπτά, έχοντας αντικαταστήσει τον Πίτι στι 55΄, αλλά με πολύ καλά δείγματα γραφής ως τώρα κόντρα σε διόλου ευκαταφρόνητους αντιπάλους. Ενα πρώτο ημίχρονο μ’ εξαιρετικό μαέστρο τον Μαουρίσιο, που είχε συμμετοχή και στα δυο γκολ της ομάδας τουκ και απολύτως δίκαια αναδείχτηκε σε πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης. Χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους, άνοιξαν το σκορ από νωρίς για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο κι εδραίωσαν την υπεροχή τους διπλασιάζοντας τα τέρματά τους έπειτα από είκοσι τέσσερα λεπτά αγώνα.
 
Στο πρώτο γκολ ο Μαουρίσιο βγάζει την κάθετη στον Λέοβατς για να μπει ο Κροάτης στην περιοχή και να σκοράρει και στο δεύτερο, από το γέμισμα του Σάχοφ, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτός που κάνει πράξη το … τέχνασμα να προωθηθεί ως εξτρέμ – παρότι μέσος – στέλνοντας τον Βιεϊρίνια στον άξονα, ο Βραζιάνος αν και σε πλεονεκτική θέση περνάει την μπάλα στον Πέλκα, το άστοχο πλασέ του οποίου αξιοποιεί ο Πρίγιοβιτς για να σκοράρει. Επίσης, είναι μια χρονική περίοδος που ο «Δικέφαλος» χάνει κι άλλες ευκαιρίες για ν’ ανεβάσει ακόμη περισσότερο το δείκτη του σκορ με σημαντικότερη το δοκάρι του Ελ Καντουρί στο 33’, όπως επίσης κι ένα λεπτό νωρίτερα όταν σε λόμπα – και πάλι – του Μαροκινού αλλά γεννημένου στις Βρυξέλες σε προσπάθειά του να βρει τον Πέλκα ο Ασίγκμπα έδιωξε με κεφαλιά που αν ο Παπαδόπουλος δεν υπερέβαλλε εαυτόν θα κατέληγε στα δίχτυα του.
 
Με τον Μπάμπη Τεννέ, να προχωρά σε διορθωτική κίνηση από το 40’ αντικαθιστώντας τον Κουκόλη με τον Ντακόλ, η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου δεν έμοιαζε καλή για τον ΠΑΟΚ καθώς μπήκε σ’ αυτό νωθρός και με τάσεις εφησυχασμού. Παρόλα αυτά, μια πρωτοβουλία του Βιεϊρίνια από δεξιά με μια εξαιρετική σέντρα μετουσιώθηκε σε γκολ με απευθείας σουτ του Πέλκα στη δεξιά γωνία της εστίας του Παπαδόπουλου επαναφέροντας τα δεδομένα του πρώτου μέρους αν και σημαντικά πιο μειωμένα σ’ επίπεδο ταχύτητας και ρυθμού. Οι ποδοσφαιριστές του Ρουμάνου τεχνικού διατήρησαν τον έλεγχο κι όλα έγιναν πιο εύκολα γι’ αυτούς από τη στιγμή που ο αντίπαλός τους έμεινε με ποδοσφαιριστή λιγότερο. Στο 61’ ο Μακ αντικατέστησε τον Πέλκα, που δέχτηκε κάρτα, συμπλήρωσε τέσσερις και θα χάσει έναν από τους προσεχείς αγώνες, με τον διεθνή Σλοβάκο πλέον να είναι ένα προσωπικό στοίχημα της τεχνικής ηγεσίας προκειμένου να τον επαναφέρει στα υψηλά επίπεδα απόδοσής του, προσδίδοντάς του τόνωση στη χαμένη του αυτοπεποίθηση.
 
Στο 68’ η αναγκαστική αντικατάσταση του Λέοβατς έδωσε την ευκαιρία στον κ. Λουτσέσκου να περάσει στον αγώνα τον Λημνιό «τσεκάροντας» την κατάσταση του νεαρού επιθετικού στην επιστροφή μετά τον τραυματισμό του, εξέλιξη που έφερε τον Βιεϊρίνια στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα! Την τριάδα των αλλαγών ολοκλήρωσε η είσοδος του Μπίσεσβαρ αντί του Σακχόφ στο 75’, με τον Ολλανδό να είναι αυτός από τα πόδια του οποίου ξεκινάει το τέταρτο γκολ της ομάδας του με σέντρα στον Μάτος εντός περιοχής, ενώ είχε κι ένα καλό σουτ στις καθυστερήσεις. Και στα συν της ομάδας και στα του χαρακτήρα της η επιδίωξή της μέχρι τέλους να ανεβάσει το δείκτη του σκορ, ανεξαρτήτως συνθηκών. Ολα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν πλέον και μπροστά στον ΠΑΟΚ ανοίγονται οι πιο σημαντικές προκλήσεις διάκρισης μέσα από τους διαδοχικούς και δύσκολους αγώνες που ακολουθούν. Η διάρκεια, η σταθερότητα σε βάθος χρόνου είναι τα στοιχεία που αποδεδειγμένα κάνουν τη διαφορά σ’ έναν ποδοσφαιρικό μαραθώνιο μιας σεζόν. Το αν η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν κάτι περιστασιακό ή η αρχή μιας διαφορετικής κατάστασης από αυτήν που είχε παρουσιάσει ως τώρα ο «Δικέφαλος» θα φανεί στη συνέχεια. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους …  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.