Ο Γιάνκοβιτς "κυνηγάει" τον «Ιαβέρη»

Μία ιστορία πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Εθνική οδό που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους μας.
Δημοσίευση: 06/03/2017 - 16:44
Μία ιστορία πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Εθνική οδό που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους μας. Βάση αυτής της τραγωδίας στήθηκαν πάνελ, δίκες, συμπεράσματα, ενώ όπως συμβαίνει συνήθως στην Ελλάδα και την τηλεόρασή της, ακούστηκαν και δεκάδες «κοτσάνες».  
 
Σε μια εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης λοιπόν κλήθηκε ο «εθνικός μας οδηγός» με το ψευδώνυμο «Ιαβέρης» να πει την άποψή του για το ατύχημα. Όπως κάνει τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια άρχισε να λέει πόσο επικίνδυνες είναι οι συγκρούσεις, χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του παράδειγμα που δεν είναι άλλο από τον βαρύτατο τραυματισμό του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, στο κλειστό της οδού Αρτάκη. Μέχρι εδώ καλώς, γιατί ο φίλτατος «εθνικός οδηγός» αναλύει την θεωρία των πέντε χιλιομέτρων ανά ώρα και εξηγεί βάση του αείμνηστου Μπόμπαν τα αποτελέσματα μια τέτοιας σύγκρουσης… Και κάπου εκεί ξεκινάει το παραλήρημα: «Ο τραυματισμός του Μπόμπαν στάθηκε αφορμή να τον παρατήσουν όλοι. Η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι οπαδοί του και να πεθάνει μόνος και αβοήθητος».
 
Φυσικά και το κάθε παραλήρημα, ειδικά αν είναι δημόσιο, έχει τις συνέπειές του και συνήθως τα λάθη… πληρώνονται. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς γιος του αείμνηστου Μπόμπαν, παίκτης του Άρη, έστειλε «εξώδικο κλήση» τόσο στο κανάλι που φιλοξένησε τον «οδηγό Ιαβέρη», όσο και στην ίδια την εκπομπή που πρόβαλλε τον τραυματισμό του πατέρα του και για να εμπεδώσει καλά το κοινό τη φρίκη, το επανέλαβε πάνω από 20 φορές. Φυσικά και ο κύριος που παραληρούσε δεν ήξερε ότι η οικογένειά του Μπόμπαν, έμεινε μαζί του ως το τέλος, ότι οι καλοί του φίλοι ήταν καθημερινά μαζί του, όπως και οι φίλοι του Πανιωνίου ακόμα και σήμερα εν έτη 2017 φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του και έχουν στο γήπεδο την φωτογραφία του. Ο «ειδικός» επί παντός επιστητού στη χώρα μας είναι κάτι πλέον ιδιαίτερα σχετικό ή μάλλον άσχετο. Κάποτε πρέπει ο κάθε πικραμένος που βρίσκει δημόσιο λόγο να προσέχει τι ξεστομίζει και τι μπαρούφες αμολά, θίγοντας υπολήψεις και σπιλώνοντας οικογένειες.