Συνεχίζει να γράφει ιστορία…

Ο Κωστής Μπότσαρης καταγράφει στο προσωπικό του blog τα δεδομένα της χθεσινής νίκης του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ των σημαντικών απουσιών, ο ΠΑΟΚ του χαμένου πέναλτι, ο ΠΑΟΚ των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του αγώνα όπως η απώλεια του Μαουρίσιο, ο ΠΑΟΚ των μείον δυο βαθμών στο ξεκίνημα της σεζόν, ο ΠΑΟΚ που έχασε – όπως έχασε – πέρσι το πρωτάθλημα, νίκησε και τον Ατρόμητο 3-0 (39’ Ολιβέιρα, 45’+ πέν. Μπίσεσβαρ, 81’ Σφιντέρσκι) και συνεχίζει απτόητος προς την κατάκτηση του βασικού του στόχου, πέντε αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του παρέμειναν αήττητοι και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία, η σημασία της οποίας πάρα πολύ δύσκολα μπορεί να συνειδητοποιηθεί από κάποιον τη δεδομένη χρονική στιγμή, παρά μόνον μετά από χρόνια. Γι’ αυτό και ο κόσμος του πολλαπλασιάζεται στις κερκίδες θέλοντας να βιώσει αυτό το τόσο ξεχωριστό γεγονός, που με πάσα βεβαιότητα θα κρατήσει βαθιά μέσα του για όσο ζει. 

Ένα μήνυμα που στάλθηκε και χτες στην κατάμεστη Τούμπα με αποδέκτες – κυρίως – την ίδια τους την ομάδα. Φαντάζει εύκολο για τον κάθε έναν το γεγονός πως τα ντέρμπι έχουν ξεπεραστεί επιτυχώς κι έχοντας μπροστά τους λίγους αγώνες με ομάδες – θεωρητικά – υποδεέστερες από τις λεγόμενες «μεγάλες» μόνον που κάθε άλλο τέτοιο είναι. Τόσο ο Ατρόμητος όσο κι οι Παναιτωλικός, Ξάνθη, Λαμία, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα που ακολουθούν έχουν τα δικά τους, ξεχωριστά κίνητρα κόντρα στον πρωτοπόρο και αήττητο «Δικέφαλο». Άλλωστε εκείνοι έχουν το … δικαίωμα ενός στραβοπατήματος δίχως τόσο μεγάλες συνέπειες, όσο θα είναι οι αντίστοιχες στην περίπτωση του ΠΑΟΚ. Κι αυτήν είναι μια εξτρά πίεση με την οποία τα μέλη της ομάδας αποδεδειγμένα έχουν μάθει να ζουν.

Σε μια ηλιόλουστη μέρα, εν μέσω τριημέρου υποδέχτηκαν την ομάδα του Περιστερίου. Εκείνη που τους κόστισε την πρώτη απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα με την ισοπαλία 1-1 στον πρώτο γύρο. Με απώλειες κι εκείνη αλλά και το πλέον σταθερό σύνολο στο πρωτάθλημα ανεξαρτήτων προσώπων, αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς που κάνει ο Νταμίρ Κάναντι. Προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν ξεκίνησαν τον αγώνα με 4-4-2 και στο δεύτερο ημίχρονο, όντας πίσω στο σκορ με διαφορά δυο τερμάτων το γύρισαν σε 3-5-2 με τους Μανούσο, Κωτσόπουλο να ενισχύουν την επιθετική διάθεση που ήθελε να προσδώσει ο προπονητής τους, στο δικό του πλάνο της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Η ομάδα του είχε προλάβει στο πρώτο ημίχρονο να χάσει μια σημαντική ευκαιρία στα πρώτα λεπτά με τον Μάνσον, όταν ακόμη ο Ολιβέιρα έψαχνε τα ατομικά μαρκαρίσματα στα στημένα. 

Με άμυνα στο 1/3 του γηπέδου και προσπάθεια να βγάλει γρήγορες αντεπιθέσεις με Ενσικουλού και Μπρούνο, ο Ατρόμητος παρέταξε διπλή ζώνη άμυνας μπροστά από τον τερματοφύλακά του θέλοντας να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε – αρχικά – ν’ απειλήσει επιδεικνύοντας μια προτίμηση από τη δεξιά πλευρά. Η κινητικότητα κι οι πρωτοβουλίες του Βιεϊρίνια από την αντίστοιχη αριστερή, ισορρόπησαν κάπως τα πράγματα, ενώ στον άξονα ήταν τέτοια η συνοχή κι η μαζική παρουσία των φιλοξενούμενων που ανάγκαζαν τον Μπίσεσβαρ να τραβιέται στα άκρα για να συμβάλει στην ανάπτυξη. 

Ο πάντα ορεξάτος Άκπομ ήταν αυτός που έδωσε την πρώτη πολύ σημαντική στιγμή στο ματς κερδίζοντας πέναλτι, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε κι εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια στο 15’ όμως ο Θεοδωράκης, έχοντας δει την προηγούμενη αντίστοιχη του αρχηγού του ΠΑΟΚ, έπεσε σωστά και του αρνήθηκε το γκολ παίρνοντας σημαντική ψυχολογία για την ομάδα του εν όψει της συνέχειας. Η κατάσταση για τους γηπεδούχους επιδεινώθηκε όταν ο Μαουρίσιο σε μια ανυποψίαστη φάση με τον Μπρούνο τραυματίστηκε νιώθωντας από την αρχή πως δεν είναι κάτι … επιπόλαιο. Αρχικά προσπάθησε να μπει ξανά στο ματς όμως οι πόνοι στο δεξί του γόνατο ήταν τόσο έντονοι που στο 22’ αποχώρησε οριστικά κι όπως σήμερα έγινε γνωστό χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, σε μια από τις πλέον καίριες απώλειες της ομάδας. 

Με τον Σάκχοφ να παίρνει τη θέση του η ομάδα του κ. Λουτσέσκου δεν έριξε ρυθμούς προσπαθώντας να εδραιώσει την κυριαρχία της μ’ ένα δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Άκπομ να κερδίζει δεύτερο πέναλτι από τον Μάνσον, έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια. Απόφαση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι Περιστεριώτες, όπως επίσης και λίγο νωρίτερα για μια υπόδειξη οφ σάιντ του δεύτερου βοηθού στον Μπρούνο σε συνθήκες αντεπίθεσης. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κλείσει προηγούμενος στο σκορ με 2-0 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπίσεσβαρ. Τα περιθώρια αντίδρασης του Ατρομήτου στένευαν. 

Αλλαγή σχηματισμού, πιο επιθετικό σχήμα με την είσοδο του Μανούσου αντί του Κατράνη, όπως επίσης και του Κωτσόπουλου αντί του Στρούγγη, πίεση σε όλο το γήπεδο με την κατοχή στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου να φτάνει σ’ επίπεδα άνω του 70% για τους Περιστεριώτες. Οι γηπεδούχοι δέχτηκαν αφόρητη πίεση, έκαναν λάθη αλλά άντεξαν. 

Στο 63’ ο μέτριος Ενρίκε έδωσε τη θέση του στον Γιαννούλη, με τον Βιεϊρίνια να επιστρέφει στη θέση του εξτρέμ, μετά από πάρα πολύ καιρό. Μια κίνηση που «θορύβησε» τον κ. Κάναντι προκαλώντας νέα αναπροσαρμογή δεδομένων στο ματς, αυτήν τη φορά υπέρ του «Δικεφάλου». Σ’ αυτήν τη λεπτή ισορροπία η λύση δόθηκε από τον Σφιντέρσκι, που μπήκε στο 80’ αντί του Σφιντέρσκι κι ένα λεπτό μετά ήταν – και πάλι – εκεί που έπρεπε για ν’ αξιοποιήσει την ασίστ του Μπίσεσβαρ και να πλασάρει από απόσταση σε κενή εστία διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Με τη συμπλήρωση του ενενηνταλέπτου, ο Μπρούνο αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ με συνέπεια ν’ αποβληθεί, κάτι που προκάλεσε εκνευρισμό στις τάξεις της ομάδας του δεδομένου πως ακολουθεί ένας εξίσου σημαντικός και δύσκολος αγώνας όπως τέτοιος είναι αυτός με την ΑΕΚ. 

Συνολικά ήταν μια σπουδαία νίκη από όλες τις απόψεις, που – ωστόσο – αφήνει αλγεινή γεύση λόγω της σοβαρής απώλειας του Βραζιλιάνου μέσου του «Δικεφάλου». Άλλο ένα πρόβλημα που καλείται να λύσει η τεχνική ηγεσία, πιθανόν με την ενεργοποίηση του Κάνιας, που χτες επέστρεψε στην αποστολή μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω και του τραυματισμού που είχε ο Ισπανός. Η συνέχεια προμηνύεται ακόμη πιο συναρπαστική, αρχής γενομένης το προσεχές Σάββατο στο Αγρίνιο. Μέχρι τότε, καλή δύναμη, καλή συνέχεια και καλή Σαρακοστή … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.