Τη Λεωφόρο και τα μάτια σας!

O Nίκος Τζουάννης σχολιάζει στο προσωπικό του blog τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Πολύ όμορφο για να μοιάζει αληθινό – κυρίως σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό – μοιάζει το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη “Νέα Αθήνα”. Οι φίλαθλοι του Τριφυλλιού ακούν υποσχέσεις και βλέπουν μακέτες με υπερσύγχρονες αρένες εδώ και δεκαετίες, όμως γήπεδο δεν …βλέπουν και αν μη τι άλλο σε τούτη τη δύσκολη εποχή για την οικονομία της χώρας, φαντάζει … εξωπραγματικό κάθε πλάνο για την κατασκευή νέου γηπέδου. 

Τα ερωτήματα είναι πολλά, καθώς η λογική λέει ότι ο πιο εύκολος δρόμος – αν και εφόσον έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από δάνεια τραπεζών και ξένους επενδυτές – είναι αυτός του Βοτανικού. Από τη στιγμή που η υπόθεση είναι … “καθαρή” και δεν υπάρχει κανένα γραφειοκρατικό εμπόδιο, θα μπορούσαν …αύριο κιόλας να αρχίσουν οι εργασίες στην άλλοτε…προστατευόμενη περιοχή των κορμοράνων και να αποκτήσει το “σπίτι” της, η οικογένεια του Παναθηναϊκού. Τόσο η ΠΑΕ, όσο και ο Ερασιτέχνης.

Ξαφνικά πέφτει στο … τραπέζι το Γουδή και το πλάνο για τη “Νέα Αθήνα” που είναι κάτι σαν ” Διπλή Ανάπλαση Νο.2″, σε μια περιοχή η οποία απασχόλησε τον Παναθηναϊκό δύο φορές στο παρελθόν. Απλά θα θυμίσω ότι τότε προέκυψαν ανυπέρβλητα εμπόδια, με αποτέλεσμα οι Πράσινοι να στραφούν σε άλλες λύσεις (πρώτα στο Ελληνικό και μετά στο Βοτανικό). Τώρα, πως αυτά τα γραφειοκρατικά εμπόδια – πέρα από το μεγαλύτερο που είναι το οικονομικό – θα ξεπεραστούν είναι ένα θέμα που θα πρέπει να λύσει η Κυβέρνηση. Παράλληλα δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δεν θα εμφανιστούν στην πορεία της διαδικασίας … καγκουρό, κοάλα, κροκόδειλοι, λιοντάρια και άλλα προστατευόμενα είδη ζώων. 

Με το παράδειγμα της – “πικρής” όπως αποδείχθηκε – ιστορίας του Βοτανικού να είναι αρκετά πρόσφατο, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη η υλοποίηση αυτού του μεγαλόπνοου πλάνου. Όμως ποτέ μην λες ποτέ και από τη στιγμή που η Κυβέρνηση και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού Α. Ο. αφήνουν χαραμάδα αισιοδοξίας, ο χρόνος θα δείξει –  θα φανεί αν θα είναι μικρή ή μεγάλη η αναμονή – αν μπορεί να γίνει πραγματικότητα αυτό το σχέδιο. 

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός έχει γήπεδο. Η Λεωφόρος είναι το “σπίτι” του, η περιουσία του και δεν πρέπει να πειραχτεί ούτε …καρφάκι από το ιστορικό γήπεδο του Τριφυλλιού, προτού παραλάβουν οι Πράσινοι το νέο γήπεδο με το …κλειδί στο χέρι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.