Το ντέρμπι είναι στην …Τρίπολη

O Nίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για το πρόσωπο που πρέπει να δείξει ο Παναθηναϊκός στο προσεχές παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι Πράσινοι έκαναν το …χρέος τους στο ντέρμπι «αιωνίων», πήραν μια σπουδαία νίκη κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και κέρδισαν τρεις σημαντικούς βαθμούς, αλλά και μπόλικη …ψυχολογία. 

Μόνο που θα ήταν τεράστιο λάθος αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές του «μείνουν» σε αυτό το αποτέλεσμα και δεν «χτίσουν» πάνω στη νίκη που πέτυχαν στο πρόσφατο παιχνίδι της Λεωφόρου. 

Το πραγματικό…ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό είναι στην …Τρίπολη και εκεί οι Πράσινοι οφείλουν να αποδείξουν ότι η εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό δεν ήταν μια …φωτοβολίδα, αλλά η …αποκάλυψη του αληθινού αγωνιστικού προσωπείου της ομάδας. 

Μετά από μια σειρά «χλωμών» εμφανίσεων, ο Παναθηναϊκός είχε στο ματς με τον Ολυμπιακό όλα τα στοιχεία που «συνθέτουν» μια καλή ομάδα. Πάθος, ενέργεια στο παιχνίδι, πίεση στα ¾ του γηπέδου, τακτική προσήλωση, σωστή αμυντική συμπεριφορά και θετική επιθετική ανάπτυξη. Οι Πράσινοι διαχειρίστηκαν έξυπνα το παιχνίδι όταν χρειάστηκε και το σημαντικότερο είναι ότι μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι για να φύγουν νικητές. 

Αν υπάρξει παρόμοια αγωνιστική συμπεριφορά και στην Τρίπολη από τους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού, τότε οι Πράσινοι δεν θα δυσκολευτούν να πάρουν τη νίκη κόντρα στον Αστέρα. Όμως κάπου εδώ μπαίνει στην αγωνιστική «εξίσωση», η – ανεξήγητη – εκτός έδρας εικόνα του Παναθηναϊκού. Με εξαίρεση το παιχνίδι απέναντι στην Γκαμπάλα στο Μπακού πριν από λίγους μήνες, οι Πράσινοι έχουν απογοητεύσει μέχρι τώρα σε όλα τα παιχνίδια που έχουν δώσει μακριά από τη Λεωφόρο. 

Στα περισσότερα ματς λείπει η αυτοσυγκέντρωση και η πίστη για το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός «μεταμορφώνεται» σε μια …ανασφαλή ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια και ακόμα δεν έχει βρεθεί «γιατρικό» γι’ αυτό το …σύνδρομο που ταλαιπωρεί τους Πράσινους τα τελευταία χρόνια. 

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί, μονάχα αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού αντιμετωπίσουν κάθε εκτός έδρας παιχνίδι σαν να είναι …ντέρμπι και βγάλουν στο γήπεδο ποδοσφαιρικό «εγωισμό». 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.