Με υπερβάσεις γράφεται η ιστορία

Έμοιαζε και ήταν δύσκολο. Απαιτούσε συνδυασμό άριστων πραγμάτων. Η Γιουβέντους τα βρήκε όλα, κυρίως όμως δεν έπαψε ποτέ να τα πιστεύει, γι' αυτό και έγραψε ιστορία.

Για την ανατροπή του 2-0 στο πρώτο παιχνίδι ήταν σχεδόν απαραίτητα δύο πράγματα. Πρώτα να κρατήσει η Γιουβέντους το μηδέν στην άμυνα, και δεύτερον να κάνει ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι, σκοράροντας παράλληλα στο πρώτο ημίχρονο. 

Αν επιτρέψεις σε παίκτες όπως ο Μοράτα και ο Γκριεζμάν να κάνουν τελικές, δύσκολα δεν θα δεχθείς γκολ. Η Γιουβέντους επέτρεψε ουσιαστικά μία, αυτή την κεφαλιά του Μοράτα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. 

Κατάφερε, γιατί είναι κατόρθωμα, να κρατήσει τους Ισπανούς μακριά από την περιοχή της. Το έκανε όχι γιατί  Ατλέτικο δεν ήταν ικανή. όχι γιατί δεν ήταν καλή. Το πέτυχε γιατί απλά ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ στην Ατλέτικο να παίξει.
Οι παίκτες του Αλέγκρι πίεσαν όλες τις μπάλες σε κάθε γωνιά του γηπέδου. Κέρδισαν σχεδόν όλες τι δεύτερες μπάλες στο παιχνίδι. Κι αυτές που έχασαν, έτρεξαν και δύο και τρεις στον αντίπαλο για να του κάνουν δύσκολη της ζωή. 
Δεν την έκαναν ακριβώς δύσκολη. Την έκαναν… μαρτύριο. Είναι μαρτύριο να μη σου επιτρέπει ο αντίπαλος τίποτα. Να σου αρνείται τα πάντα και να πιστεύεις ότι δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Να αισθάνεσαι υποδεέστερος. 

Αυτό κατάφερε η Γιουβέντους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με την επιβλητική της απόδοση (ΚΥΡΙΩΣ ΑΜΥΝΤΙΚΑ) έκανε την Ατλέτικο να ΜΗΝ πιστεύει ότι θα τα καταφέρει. και από εκεί κατάφερε η ίδια να πετύχει τον στόχο της.
Χρειάστηκε εξαιρετική (και αποτελεσματικότατη) βραδιά από τον ηγέτη Ρονάλντο. Γι αυτό το πήρε η Γιουβέντους. Για υπερβάσεις.

Χρειάστηκε όμως σχεδόν άριστη βραδιά και απ’ όλους τους υπόλοιπους. Από τους στόπερ με τον επικό Κιελίνι. Τους μέσους, με τον Ματουιντί να τρέχει ακόμα). Τον εντελώς άπειρο στη διοργάνωση Σπινατσόλα που έμοιαζε να παίζει για χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τον αέρινο και με περίσσιο θράσος Μπερναρντέσκι που άλλος στη θέση του θα τα παρατούσε λέγοντας ότι με τόσους σταρ δε θα έπαιζε ποτέ, και τείνει να γίνει από τους MVP της σεζόν.
Ο ασταμάτητος Κανσέλο και ο εγκέφαλος που ακούει στο όνομα Πιάνιτς…

Είναι μια ομάδα που με την εμφάνισή της έκανε ακόμη κι αυτούς που δε την συμπαθούν ιδιαίτερα (το παραδέχομαι είμαι από αυτούς) να παραδέχονται την δίκαια πρόκρισή της και την ψύχη που κατέθεσε (πέρα από την τακτικά τέλεια προσέγγιση) σε ένα τέτοιο παιχνίδι. 
Όχι απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Απέναντι στην Ατλέτικο των παραστάσεων στο κορυφαίο επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Κόντρα σε ομάδα που δεν θαμπώνει κανέναν με το επιθετικό παιχνίδι της, όμως έχει επιβάλει σε όλους να τη σέβονται γιατί αρνείται να χάσει. Πόσο μάλλον με 3-0…

Ακόμη κι αν η Γιουβέντους αποκλειστεί στον επόμενο γύρο, θα έχει αφήσει το στίγμα της στην εφετινή διοργάνωση με την χθεσινή της εμφάνιση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.