Για την ηδονή της εξουσίας!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για την μάχη της εξουσίας, που ακόμα και στα… λείψανα της δύσμοιρης χώρας πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που ελπίζουν ότι κάτι θα έχει απομείνει να κερδίσουν.

Τελικά στο βωμό των πολιτικών επιδιώξεων του καθενός δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο. Κανένας ηθικός ή άλλος φραγμός. 

Ποιες φιλίες και ποιες συγγένειες; Ποια οράματα και ποιες ιδέες; Ποιοι συνοδοιπόροι και ποιοι αντίπαλοι; Ποιες αλήθειες και ποια ψέματα; 

Τα πάντα γνωρίζουν την ισοπέδωση στην προσπάθεια κάποιων επικοινωνιακών τρικ που ορισμένοι πιστεύουν ότι θα βοηθήσουν στο να επικρατήσουν εντός του κοινοβουλίου (εθνικού και Βρυξελλών) των… εχθρών! Για να ελέγξουν την… πίτα. Ή ότι έχει απομείνει ακόμα από αυτήν! 

Όπου «εχθροί» τα αντίπαλα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. 

Κόμματα που εδώ και δεκαετίες μας «σταυρώνουν» μόνο και μόνο για να αλληλοκατηγορούνται μετά για το ποιος τα έκανε λιγότερο… χάλια σε αυτή τη χώρα. 

Προσοχή: Όχι ποιος τα πήγε καλά, αλλά ποιος τα έκανε τα λιγότερα εγκλήματα! 

Ο εμφύλιος Μαρινάκη-Κόκκαλη είναι μόνο μία από τις κορυφές του πολιτικού παγόβουνου, που λιώνει με ταχύτητα. Όχι για τον Ολυμπιακό, αλλά την εξουσία.

Ο όρος «δεξιά» και ο όρος «αριστερά» ανήκουν στο παρελθόν. Τον έκαναν ένα με το… χώμα όλοι εκείνοι που άλλαξαν παράταξη και ιδέες μέσα σε ένα βράδυ μπερδεύοντας τον κόσμο που πίστεψε και ψήφισε με βάση τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».

Ο Φλωράκης συγκυβέρνησε με τον Μητσοτάκη. Η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε υπουργός της ΝΔ και σήμερα βάλει κατά του Αλέξη Τσίπρα! 

Η ΝΔ καταγγέλλει τον Βίκτορ Όρμπαν, αλλά δεν αποδοκιμάζει την καταδίκη του «δικού της» Νίκου Γεωργιάδη, την ώρα που η κυβέρνηση στηρίζει τον Μαδούρο!

Η Μυρσίνη Ζορμπά θέλει τον «Δρομέα» του Βαρώτσου στα Σκόπια κι ο Γιώργος Κυρίτσης «δεν θυμάται αν έχει σκοτωθεί κανένας από μολότοφ».

Οι ΑΝΕΛ αποχώρησαν από την κυβέρνηση, αλλά υπάρχουν άλλοι «τρικολόρ» βουλευτές που την στηρίζουν. 

Οι συνταγματολόγοι έχουν πάθει «αφωνία» γιατί τώρα προέχει η αναθεώρηση του Συντάγματος. 

Η δίκη της «Χρυσής Αυγής» κάπου έχει… παραπέσει, ενώ για τα υπέρογκα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες που διέσωσαν οι Έλληνες πολίτες είμαστε ακόμα σε αναμονή!

Ο Αρκάς σατιρίζει τον πρωθυπουργό και γίνεται «ενοχλητικός», ενώ ο Κώστας Γαβράς ετοιμάζει την ταινία του «Ενήλικοι στο δωμάτιο». 

Στόχος του να μας μεταφέρει τις δραματικές διαπραγματεύσεις που οδήγησαν την Ελλάδα στο 3ο μνημόνιο που υποθήκευσε ΜΟΝΟ για 99 χρόνια τη χώρα από τον Έβρο ως την Γαύδο. 

Τουλάχιστον η Έλενα Ακρίτα κράτησε λίγο ψηλότερα (απ΄ όσο βρίσκεται τελευταία) την σημαία της δημοσιογραφίας αρνούμενη να κατέβει ως υποψήφια για την Ευρωβουλή.

«Δεν μπορώ – και δεν θέλω – να συνδυάσω την δημοσιογραφία με την όποια κομματική στράτευση», ανέφερε σε ανάρτησή της στα social media. 

Πάντα θα υπάρχουν (ευτυχώς) και οι φωτεινές εξαιρέσεις. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.