Ο “Στρατιώτης” Τάκης Λεμονής

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τον «στρατιώτη» του Ολυμπιακού Τάκη Λεμονή, με αφορμή το αφιέρωμα του ΝovasportsStoriesHD στον τεχνικό των «ερυθρόλευκων».

Αν επιχειρήσει κάποιος να ψάξει να βρει τα ίχνη του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με ουκ ολίγα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής, είναι βέβαιο πως δε χρειαστεί να καλύψει μεγάλη απόσταση. Πολύ σύντομα θα σταματήσει μπροστά από τον Τάκη Λεμονή.
Διότι φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα, κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα κι ένα νταμπλ, ενώ στις δύο πρώτες θητείες του στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά πήρε άλλα πέντε πρωταθλήματα. Δίχως άλλο, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό επίτευγμα, για έναν χαρισματικό άνθρωπο, ο οποίος μπήκε από νωρίς στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού. Όλη τη διαδρομή του στους «ερυθρόλευκους» θα παρακολουθήσουν το βράδυ της Πέμπτης οι συνδρομητές της Nova σε ειδική εκπομπή που θα προβληθεί από το ΝovasportsStoriesHD στις 22.00.

Κατεβάστε εδώ τη mobile εφαρμογή του Novaguide.gr για να αποκτήσετε τον απόλυτο βοηθό που θα σας θυμίζει τις αγαπημένες σας μεταδόσεις

Για τον ποδοσφαιριστή Τάκη Λεμονή το ένστικτο της εξέδρας αποδείχθηκε αλάνθαστο. Από το καλοκαίρι του 1978, οπότε και φόρεσε για πρώτη φορά την ερυθρόλευκη φανέλα, αμέσως αναγνώρισε στο πρόσωπό του έναν προικισμένο ποδοσφαιριστή. Η υψηλή τεχνική κατάρτισή του, η ικανότητά του να διεισδύει, η περίτεχνη ντρίπλα του και η ευκολία με την οποία δημιουργούσε φάσεις για τους συμπαίκτες του, ήταν τα στοιχεία που τον έκαναν ιδιαιτέρως αγαπητό στον κόσμο του Ολυμπιακού.
Το καλοκαίρι του 1980 κατέκτησε το πρώτο από τα πέντε πρωταθλήματά του ως ποδοσφαιριστής των «Πειραιωτών». Μάλιστα, τα τέσσερα ήταν συνεχόμενα, από το 1980 έως και το 1983, ενώ πήρε και τον τίτλο του 1987, ο τελευταίος πριν από τα πέτρινα χρόνια. Τη δεκαετία του 2000, εργάστηκε δύο φορές ως προπονητής της ομάδας του Πειραιά, κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα. Την περασμένη εβδομάδα ο “Στρατιώτης” του Ολυμπιακού επέστρεψε στο σπίτι του με την ελπίδα να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στον τίτλο.
Δύο 24ωρα πριν καθίσει ξανά στον πάγκο των «Πειραωτών» στο Καραϊσκάκη, πιστεύουμε ότι αξίζει να παρακολουθήσετε τη μεγάλη του διαδρομή στην ομάδα της καρδιάς του, σε μία εκπομπή που ετοιμάσαμε με πολύ προσοχή, μεγάλη έρευνα και μεράκι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.