Υστερόγραφο “​Περί Χούντας​”​

Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος ξεκινά απ' το υστερόγραφο τον απολογισμό του ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

ΥΓ. ​Πλησιάζει η θλιβερή επέτειος του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Τότε που η δημοκρατία στην Ελλάδα καταλύθηκε από μία ομάδα στρατιωτικών, με πρόσχημα την αποφυγή κοινωνικού χάους, λίγο πριν τις προγραμματισμένες για εκείνο τον Μάϊο, εκλογές. Η χώρα σύρθηκε για εφτά χρόνια σε πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και εθνικό πάτο, με αποκορύφωμα τη διεθνή απομόνωση, τις αιματηρές διώξεις πολιτικών αντιφρονούντων και φυσικά την τραγωδία και απώλεια του βόρειου τμήματος της Κύπρου, το 1974. Είναι ένα απ’ τα πολλά στρατιωτικά πραξικοπήματα που έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα, όμως η λέξη και σταδιακά η έννοια “Χούντα”, έχουν συνυφανθεί με το κίνημα των Απριλιανών.​ Η πρωτογενής σημασία προέρχεται απ’ την ισπανική λέξη “junta”, ισοδυναμεί με τον σύνδεσμο ή τη διοίκηση και χρησιμοποιείται κανονικά στην ισπανική γλώσσα μέχρι σήμερα, χωρίς αρνητική χροιά. Αυτά τα ελάχιστα για τη χούντα, γιατί καλό είναι να κατανοούν οι νεότεροι τι -δυστυχώς από σπόντα​- ​διαβάζουν ή ακούν.

Ξεκίνησα να γράφω για τον ημιτελικό του κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, απ’ το υστερόγραφο, καθώς το ποδοσφαιρικό κομμάτι πέρασε και πάλι σε δεύτερη μοίρα. Εκεί οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν κατάφεραν να επωφεληθούν της ψυχολογικής συσπείρωσης που επιχείρησε ο Λεμονής και βρέθηκαν να έπονται στο σκορ χωρίς να το καταλάβουν. Ο ποδοσφαιριστής ο οποίος έδειχνε να κάνει τη διαφορά στο ματς περισσότερο απ’ τους 22 αγωνιζόμενους, ήταν ο Μάρκο Μάριν. Στο πρώτο μέρος οι περισσότεροι απορούσαν με τις εμμονές του Πάουλο Μπέντο, ο οποίος είχε στείλει τον Γερμανό στο πυρ το… εξεδρότερο. Στο δεύτερο μέρος ο Μάριν εξαφανίστηκε και πήρε μαζί του κάθε δημιουργική απόπειρα των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε άψογα την ασυνέπεια στον ρυθμό του αντιπάλου της και κράτησε ακίνδυνο τον Ολυμπιακό, που έμεινε να θέλει αλλά να μην μπορεί…

Οι ερυθρόλευκοι λογικά σαν πρωταθλητές πλέον, θα διεκδικήσουν το αποτέλεσμα πρόκρισης στο Ολυμπιακό Στάδιο και όσο η ΑΕΚ αναζητά τον αντίπαλο της στον τελικό, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ανατροπής. Πρόκειται για ένα ματς διάπλατα ανοικτό σε πολλά εφικτά σενάρια και ελπίζουμε το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι στις 26 Απριλίου να μην έχει και πάλι το ρόλο υστερογράφου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.