Μία νίκη, πολλή ηρεμία

O Γιώργος Βασιλείου γράφει για τη νίκη της ΑΕΚ στο Περιστέρι που εκτός της τρίτης θέσης, στην οποία την εδραιώνει, έχει πολλά σημαντικότερα οφέλη για τη συνέχεια και το κλείσιμο της χρονιάς.

Έτσι όπως κύλησε η φετινή χρονιά για την ΑΕΚ η καθημερινότητά της είναι… μεροδούλι-μεροφάι που λέει και ένας φίλος και συνάδελφος. Βαθμολογικά διακυβεύονται ελάχιστα πλέον για την Ένωση, καθώς με τη νίκη η κατάληψη της τρίτης θέσης απόκτησε “κιτρινόμαυρο” κάτοχο. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Και η 3η θέση έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα είναι ότι καλύτερο μπορεί να πάρει η ομάδα από το φετινό πρωτάθλημα για την ευρωπαϊκή παρουσία της επόμενης περιόδου. 

Οι νίκες για την ΑΕΚ αποκτούν μεγαλύτερη σημασία όχι τόσο για το βαθμολογικό κομμάτι, αλλά γιατί κερδίζει ηρεμία προκειμένου να δουλέψει συγκεντρωμένα για τον βασικό της στόχο, αποφεύγοντας ταυτόχρονα την γκρίνια. 

Στο Περιστέρι η Ένωση παρατάχθηκε με πολλές βασικές απουσίες. Μάνταλος, Σιμόες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (και Λόπες) ήταν εκτός μάχης και ο Λιβάια καταπονημένος λόγω του πυρετού που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες δύο μέρες. Αν προσθέσουμε και τον τραυματισμό του Πόνσε στο 31′ και την αντικατάστασή του στο 34′ τα πλάνα του Χιμένεθ δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο. Με τον Κλωναρίδη αριστερό μπακ-χαφ (τρίτος διαφορετικός σε αυτή τη θέση), τον Μπογέ δεύτερο επιθετικό και τον Γκάλο ολοένα και πιο κουρασμένο τα πράγματα έδειχναν… απελπιστικά για την ΑΕΚ.

Μάλιστα, αφού δεν της βγήκαν οι ευκαιρίες για γκολ με τον Κλωναρίδη στο πρώτο ημίχρονο και με τον Μπακασέτα στην αρχή του δεύτερου και γλύτωσε σε κάποιες περιπτώσεις λόγω επεμβάσεων Μπάρκα, άρχισε να βολεύεται και με την ισοπαλία, η οποία θα την διατηρούσε πάνω από τον Ατρόμητο. 

Η ποιότητα της ΑΕΚ όμως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Και αυτό φάνηκε στο 85′ με την μαγική κάθετη 40αρα μπαλιά του Λιβάια, ο οποίος έβγαλε τετ-α-τετ τον Αλμπάνη για να τελειώσει εκπληκτικά την φάση ο νεαρός επιθετικός. Ένα γκολ, τρεις βαθμοί, πολύ ηρεμία για την ΑΕΚ, τον Χιμένεθ, τους παίκτες του. 

Ηρεμία να γίνει δουλειά χωρίς ένταση και νευρικότητα στο διάστημα της διακοπής. Να επιστρέψουν ακόμα πιο φρέσκοι όσοι νιώθουν κουρασμένοι και να φορτσάρουν για το κλείσιμο της χρονιάς. Σε πρωτάθλημα και κυρίως Κύπελλο, τον βασικό στόχο της ομάδας. Γιατί τα ματς με τη Λαμία δεν θα είναι εύκολα, αλλά αυτό δεν θα το συζητήσουμε τώρα.

Ένα ακόμα… πρότζεκτ που θα πρέπει να δει σοβαρά πλέον ο Χιμένεθ και ενόψει της νέας περιόδου είναι το ξεκαθάρισμα του ρόστερ. Να πάρουν ευκαιρίες όσοι της αξίζουν και να δείξουν εάν υπολογίζονται για το μέλλον ή δεν κάνουν. Ο Αλμπάνης δείχνει ερχόμενος από τον πάγκο ότι, ακόμα και σε μια άτυχη για τον ίδιο χρονιά, μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ. Το ίδιο πρέπει να φανεί και με τους υπόλοιπους που βρίσκονται είτε στον πάγκο, είτε εκτός.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.