Η Τότσκο, το …καρεκλάκι και η Τομάσεβιτς

Ο Παντελής Λώλης ανασύρει από το αρχείο του ανέκδοτες ιστορίες με τον Θανάση Γιαννακόπουλο από την ένδοξη «πράσινη» δεκαετία του 2000.

Οι ιστορίες με τον Θανάση Γιαννακόπουλο μοιάζουν ατέλειωτες. Ήταν «τυφώνας» πραγματικός και μόνο όσοι τον γνώρισαν και τον έζησαν από κοντά μπορούν να καταλάβουν το μεγαλείο του. Στο βόλεϊ, ο εκλιπών έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Πάντα κοντά – όσο έπρεπε – στο γυναικείο τμήμα ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν αυτός που είχε δώσει τα κλειδιά του τμήματος στον καλό του φίλο και συνεργάτη Βασίλη Πιστιόλη με τον οποίο πανηγύρισε πρωταθλήματα, Κύπελλα και παρουσίες στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Το καρεκλάκι των ball girls στο Μαρκόπουλο

Ο Θανάσης είχε …καψούρα με τις κούπες. Ήθελε πάντα να σηκώνει πρώτος την κούπα στο τέλος κάθε διοργάνωσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ιστορία με το Κύπελλο το 2006 στο Μαρκόπουλο. Ο Θανάσης λοιπόν κάθεται στην εξέδρα των επισήμων δίπλα στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Στο τελευταίο σετ και ενώ ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι κερδίζει τον Πανελλήνιο, ο Γιαννακόπουλος φεύγει από την εξέδρα των επισήμων και πηγαίνει και κάθεται στον πάγκο της ομάδας προκειμένου να είναι ο πρώτος που θα σηκώνει στην κούπα. Τον βλέπει ο πρώτος διαιτητής και τον αποβάλει ως όφειλε. Επειδή λοιπόν δεν μπορούσε να επιστρέψει στον χώρο των επισήμων και επειδή ήθελε να ήταν δίπλα στον αγωνιστικό χώρο πήγε και κάθισε σε καρεκλάκι που καθόταν ball girl. Το τέλος του τελικού βρίσκει την αρχηγό του Παναθηναϊκού Μαρία Γκαραγκούνη να του δίνει την κούπα και να πανηγυρίζει μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σαν μικρό παιδί.

Η Τότσκο και τα 50 χιλιάδες παραπάνω

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Θανάση Γιαννακόπουλου ήταν η επιμονή του στις επιλογές του. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει παίκτη ή παίκτρια που ήθελε. Ήταν ικανός να πληρώσει διπλάσιο ποσό προκειμένου να ντυθεί στα πράσινα αυτή που ήθελε. Τρανό παράδειγμα η Όλγα Τότσκο. Το ποσό που χρειαζόταν για να ντυθεί στα «πράσινα» η Λετονή ακραία δεν ξεπερνούσε τις 100 χιλιάδες Ευρώ. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα της τελικής διαπραγμάτευσης ο Θανάσης αποφάσισε να της δώσει 150 χιλιάδες αντί για 100, φοβούμενος μην δεν υπογράψει. «Θα τα βάλω εγώ τα 50 παραπάνω κλείστε την τώρα. Εγώ πληρώνω…» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του ηγέτη του Παναθηναϊκού.

Αδυναμία στην Τομάσεβιτς…

Μια από τις πιο ωραίες και επιβλητικές ξένες παίκτριες που πέρασαν ποτέ από το ελληνικό βόλεϊ ήταν η Σάνια Τομάσεβιτς. Η Σέρβα ακραία, απόφοιτος Αμερικανικού κολλεγίου, έμεινε δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό και ήταν από τις παίκτριες που εκτός από την αγωνιστική της αξία μαγνήτιζε όσο καμία άλλη τα ανδρικά βλέμματα με την ομορφιά της. Επικοινωνιακή, παίκτρια υψηλού επιπέδου, η Σάνια ήξερε να σε κερδίζει με το …καλημέρα. Αυτό έκανε και με τον Θανάση Γιαννακόπουλο οποίος της είχε μεγάλη αδυναμία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.