Ψάχνουν ευκαιρίες να μεγαλώσουν…

Ο Άγγελος Στυλιάδης γράφει στο προσωπικό του μπλογκ για τον περιορισμένο -σε πολλές περιπτώσεις- χρόνο συμμετοχής της επόμενης γενιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Την ονομάζουμε επόμενη γενιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα σημαντικό κομμάτι της. Ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν από πέρυσι να μας απασχολούν και να συμπληρώνουν το ρόστερ των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου και που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή στην τρέχουσα σεζόν. Ενδεχομένως όχι όση φανταζόμασταν βάση της ποιότητας και της περυσινής παρουσίας τους. 

Η ΑΕΚ ανέδειξε από πέρυσι τον Γαλανόπουλο, ο οποίος σε σχέση με τους υπόλοιπους που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, παίζει σαφώς περισσότερο. Συμπληρώνει (στο επόμενο που θα αγωνιστεί ) 30 παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία. Είχε 18 πέρυσι και ήδη φέτος έχει φτάσει τα 10. Προφανώς και θα ξεπεράσει τον περυσινό αριθμό με δεδομένο ότι ο Γιόχανον θα αργήσει να επιστρέψει στη δράση.

Στον Ολυμπιακό, ο Νικολάου έχει αγωνιστεί βασικός σε δύο παιχνίδια πρωταθλήματος και τρία παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με αντιπάλους δύο φορές τη Γιουβέντους και μία τη Μπαρσελόνα. Οι συνολικές συμμετοχές του πάντως είναι 10 σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα στα περισσότερα από τα παιχνίδια με θετικότατη παρουσία.

Ο Ανδρούτσος έχει κάνει 8 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι τις 28 Οκτωβρίου και το παιχνίδι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό. Μεταξύ αυτών έχει σταθεί εξαιρετικά απέναντι στη Μπαρσελόνα σε θέση που δεν του ταιριάζει (εξτρέμ) και παίζει τελευταία φορά σε ανταγωνιστικό αγώνα, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαϊδης»

Ο Μανθάτης αγωνίζεται με τη μορφή Δανεικού στον ΠΑΣ Γιάννενα. Φτάνοντας μάλιστα ήδη τον αριθμό των περυσινών του συμμετοχών (11) σε ματς πρωταθλήματος. Υποσημείωση πάντως ότι 4 από αυτές είναι στο βασικό σχήμα της ομάδας του.

Στον ΠΑΟΚ, ο Πέλκας είναι μία από τις βασικές επιλογές του προπονητή του έχοντας συμπληρώσει 16 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και 67 συνολικά με τη φανέλα του «Δικεφάλου» στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Κουλούρης έπαιξε βασικός στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ μετά το Νοέμβρη σε πιο σταθερό επίπεδο, εκμεταλλευόμενος και τις εμφανίσεις του Πρίγιοβιτς μακριά από την Τούμπα.

Ο Δεληγιαννίδης έχει παίξει εφέτος μόνο στα παιχνίδια κυπέλλου (τρία τον αριθμό).

Ο Κωνσταντινίδης (στα 23 του πλέον) δεν  έχει λεπτό συμμετοχής φέτος από το ξεκίνημα της χρονιάς, τη στιγμή που έχει κάνει συνολικά 40 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 2012 έως το 2016.

Στον Παναθηναϊκό τώρα, ο Ευαγγέλου αν και αγωνίστηκε 8 φορές στο περυσινό πρωτάθλημα, εφέτος έχει παίξει μόλις μία.

Σε δύο αγώνες πρωταθλήματος έχει παίξει ο Δώνης, τη στιγμή που πέρυσι στον Ηρακλή πέτυχε 4 γκολ σε 15 παιχνίδια στο δεύτερο εξάμηνο της σεζόν.

Ο Χατζηγιοβάνης έχει αγωνιστεί εφέτος 5 φορές στο πρωτάθλημα και μία από αυτές στη βασική ενδεκάδα, στο τελευταίο παιχνίδι του τριφυλλιού κόντρα στον Πανιώνιο.

Πολύ μικρή συμμετοχή έχει και ο Πίσπας, αφού έπαιξε μια φορά στο πρωτάθλημα, έχοντας κάνει πέρυσι τέσσερις εμφανίσεις.

Από τη μία πλευρά οι ομάδες έχουν βελτιώσει θεαματικά τη λειτουργία των ακαδημιών τους, από την άλλη πολλές φορές διστάζουν (στο όνομα του πρωταθλητισμού) να δώσουν ευκαιρίες και χρόνο για να αποδείξουν ι πιτσιρικάδες τι ακριβώς μπορούν να κάνουν. 

Ακόμη κι αν (στο λίγο που πρόλαβαν έως τώρα) κάθε άλλο παρά… λίγοι φάνηκαν στο γήπεδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.