«Αρτίστας»… «Μάγος»… «Βάσια»… Βασίλης Χατζηπαναγής… «Μύθος»…

Ο Άγγελος Στυλιάδης, γράφει από καρδιάς για τον μεγάλο Βάσια, τον έναν και μοναδικό Βασίλη Χατζηπαναγή.

Πέρασαν 42 χρόνια από την ημέρα που το απόλυτο φαινόμενο του ελληνικού ποδοσφαίρου έδωσε την πρώτη του παράσταση ενώπιον των Ελλήνων φιλάθλων. Ήταν σαν σήμερα… 7 Δεκεμβρίου του 1975 όταν έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ηρακλή με αντίπαλο τη Βέροια.

Λίγες ημέρες πριν, στις 22 Νοεμβρίου του ίδιου έτους είχε κατέβει από το τρένο που τον μετέφερε από την Τασκένδη, γνωρίζοντας αποθέωση από τους φιλάθλους που έσπευσαν να δουν έναν σπουδαίο παίκτη της εποχής για την Παχτακόρ της Σοβιετικής Ένωσης.

Ήταν η πρώτη λάμψη (και μικρότερη) μετά την εκθαμβωτική που άφησε μέχρι και το 1990 όταν σταμάτησε να παίζει ποδόσφαιρο. Όλα με τον αγαπημένο του Ηρακλή. Σε όλα με την αγάπη όλων των Ελλήνων (και όχι μόνο αυτών που υποστήριζαν τον Ηρακλή) που γέμιζαν όλα τα γήπεδα της χώρας για να τον παρακολουθήσουν. 

Γεγονός ανεπανάληπτο. Πολλοί σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι παίκτες έπαιξαν στο πρωτάθλημα. Για κανέναν άλλον δεν μαζεύονταν λάτρεις άλλων ομάδων για να χαζέψουν τις ικανότητές τους και να απολαύσουν τη λάμψη του! 

Η συμμετοχή του στις μικρές εθνικές ομάδες  της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και στην Ολυμπιακή ομάδα της χώρας, δεν επέτρεψαν ποτέ στον «Βάσια» να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να αγωνιστεί με την εθνική Ελλάδας. 

Ανήμερα των γενεθλίων του, τον Οκτώβρη του 1990 έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα του Ηρακλή σε αγώνα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ με αντίπαλο τη Βαλένθια.

Το ποδόσφαιρο άλλαξε. Ο τρόπος που παίζεται δεν ευνοεί την διάκριση των ποδοσφαιριστών βάσει των τεχνικών χαρακτηριστικών τους και μόνο.  Σκεφτείτε όμως ένα… φανταστικό ποδοσφαιριστή της εποχής μας με ταχυ-δυναμικά στοιχεία επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και τεχνικά χαρακτηριστικά Χατζηπαναγή… Μύθος!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.