Η απίστευτη ιστορία του Κόλο Τουρέ

Η ονειρεμένη επταετία του Κόλο Τουρέ στην Άρσεναλ άρχισε σαν εφιάλτης. Αυτή είναι η απίστευτη ιστορία του με τον Αρσέν Βενγκέρ!

Σαν χθες (19/3) το 1981 γεννήθηκε στο Μπουακέ της Ακτής Ελαφαντοστού ο Κόλο Τουρέ. Ο 38χρονος Τουρέ είναι πια συνεργάτης στο τεχνικό επιτελείο της Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς, με τον οποίο «έχτισε» στενή σχέση στο κλείσιμο της καριέρας του στη Σέλτικ. 

Η αρχή της σπουδαίας καριέρας του έγινε επίσης στο Νησί, με τη φανέλα της Άρσεναλ, αποτελώντας μάλιστα μέλος της ομάδας που έμεινε χαραγμένη στις σελίδες της ιστορίας και της στατιστικής ως «Οι ανίκητοι» (Τhe Invicibles). Ήταν τη σεζόν 2003-04 όταν οι «κανονιέρηδες» κατέκτησαν την Premier League αήττητοι.
 
Ωστόσο το γεγονός που, ίσως, ξεπερνά κάθε άλλο της ομολογουμένως αξιόλογης καριέρας του είναι το δοκιμαστικό στους Λονδρέζους το Φεβρουάριο του 2002. Περιγράφεται από τον Τζον Κρος στο βιβλίο του που είναι αφιερωμένο στον Αρσέν Βενγκέρ και το οποίο εκδόθηκε ανανεωμένο μετά την αποχώρηση του από τον πάγκο της Άρσεναλ (John Cross – Arsene Wenger: The Inside Story of Arsenal Under Wenger) 

Ο Κόλο Τούρε λοιπόν βίωνε τη σπουδαιότερη ποδοσφαιρική του εμπειρία όντας 21 χρόνων και λαμβάνοντας μέρος δοκιμαστικά στις προπονήσεις των Λονδρέζων. 
Υπό το επιβλητικό βλέμμα του Αλσατού ο Τουρέ έκανε τάκλιν από πίσω, το οποίο θα σήκωνε κόκκινη κάρτα σε κανονικό ματς, στον Τιερί Ανρί!

«Κόλο τί κάνεις; όχι τάκλιν» φώναξε ο Βενγκέρ…

Στην αμέσως επόμενη φάση η μπάλα έφτασε στον Ντένις Μπέργκαμπ και ο Τουρέ έκανε ακριβώς το ίδιο. Όλοι σκέφτηκαν πως ένας υπό δοκιμή νεαρός, σακάτεψε τους δύο καλύτερους παίκτες της ομάδας ενώ διεκδικούσε το πρωτάθλημα. 

«Χωρίς τάκλιν» φώναξε ο Βενγκέρ που βρισκόταν στη μέση του γηπέδου παρακολουθώντας από κοντά την προπόνηση. Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα λεπτά μέχρι το επόμενο τάκλιν με τα δύο πόδια από τον Τουρέ, που ήταν πάνω στον ίδιο τον Βενγκέρ!

Η κραυγή πόνου του Αλσατού επισκίασε κάθε άλλο ήχο. Όταν τον συνάντησαν στο ιατρείο του γηπέδου τον βρήκαν με επίθεμα πάγου στον αστράγαλο να τους ανακοινώνει ότι θα αποκτούσε τον Τουρέ την επόμενη κιόλας ημέρα. «Μου αρέσει το πάθος του» ήταν τα λόγια του… 

Την επόμενη σεζόν ο Κόλο Τουρέ μαζί με τον Σολ Κάμπελ συνέθεσαν το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών και η Άρσεναλ κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη!

Χρόνια Πολλά Κόλο Τουρέ…!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.