Ντέρμπι δίχως άλλοθι …

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog, για την επικείμενη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας και τη νίκη που είναι «μονόδρομος» για τους «ασπρόμαυρους».

Απόψε στις 19.30 η Τούμπα ανοίγει τις πύλες της για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν προκειμένου να υποδεχτεί ένα μεγάλο αγώνα, όπως τέτοιος ήταν, είναι και θα είναι κάθε ένας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Δυο «αγριεμένες» ομάδες, η κάθε μια για τους δικούς της διαφορετικούς λόγους, που σα στόχο έχουν τη νίκη και μόνον αυτήν. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επειδή έφτασε στη 13η αγωνιστική για να βρει την πρώτη εκτός έδρας της νίκη με συνέπεια τα πάντα εντός και πέριξ της ομάδας να μοιάζουν οριακά και δίχως ευοίωνο μέλλον αν δεν έπαιρνε τη νίκη στα Πηγάδια κόντρα στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη που έχοντας ζωτικά προβλήματα εύρρυθμης λειτουργίας τον τελευταίο καιρό ζει στα όριά της.
 
Τα μέχρι τώρα δεδομένα καταδεικνύουν την αδιαμφισβήτητη υπεροχή του «Δικεφάλου» στην έδρα του έχοντας έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες με ισολογισμό τερμάτων 13-2, γεγονός διόλου ευκαταφρόνητο αν αναλογιστεί κανείς τις … κενές κερκίδες που δόθηκαν αυτές οι αναμετρήσεις. Ομάδες κάθε κλίμακας, αλλά με απόλυτο σεβασμό και στις έξι, καμία με το μέγεθος των «πρασίνων» και το ειδικό βάρος της φανέλας του. Τα προβλήματα πολλές φορές λειτουργούν και απολύτως ανάποδα από αυτό που αναφέρει αυτή καθ’ αυτή η λέξη καθώς προκαλούν συσπείρωση, εγωϊσμό και πάθος για ν’ αποδείξει αυτός που νιώθει ότι δεν τυγχάνει του ανάλογου σεβασμού πως τον αξίζει. Αλλωστε η έντονη αντιπαλότητα που έχει καλλιεργηθεί από πέρσι τονίζει απόλυτα αυτά τα χαρακτηριστικά. Η ομάδα του κ. Ουζουνίδη είναι μια από τις τρεις στο πρωτάθλημα που αγνοούν τη χαρά της εκτός έδρας νίκη. Επιπλέον, προέρχεται κι από την πρώτη της εντός έδρας ήττα, κάτι που την κλόνισε σημαντικά. Δεν είναι το … ονόρε απλά του νικητή εντός ντέρμπι αλλά υπάρχει κι η ουσιαστική ανάγκη των βαθμών. Δεν είναι δα τόσο μακρινή ανάμνηση η αναμέτρηση των δυο στην τελευταία αγωνιστική των περσινών πλέι οφ.
 
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του – πρέπει να – περιμένουν τον καλύτερο δυνατό Παναθηναϊκό, πεισμωμένο, παθιασμένο, δυνατό κι αποφασισμένο σ’ ένα ματς που πιθανόν να έχει και το χαρακτήρα τελικού. Για να μπορέσουν ν’ ανταπεξέλθουν μ’ επιτυχία θα πρέπει – πέρα από τα αμιγώς αγωνιστικά – οι επιδόσεις τους σε όλους αυτούς τους τομείς να είναι καλύτερες των αντιπάλων τους. Η πίεση θα είναι δεδομένη και για τους δυο, αφού βάσει ενδείξεων αναμένεται το … αδιαχώρητο στην Τούμπα. Κι είναι γνωστό τί πίεση μπορεί να προκαλέσει όχι μόνον στον εκάστοτε αντίπαλο αλλά και στην ίδια του την αγαπημένη ομάδα αυτός ο κόσμος αν τα πράγματα δεν κυλούν καθ’ όπως επιθυμεί και προσδοκά. Γι’ αυτό κι η προσοχή, η συγκέντρωση πρέπει να είναι απόλυτη.
 
Τα προβλήματα δε λείπουν τον τελευταίο καιρό και ως από τα σημαντικότερα αυτών προέκυψε η οριστικοποίηση της απουσίας του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Προϋπήρχε αυτή των Καντουρί, Γλύκου, Μυστακίδη, Μπρκιτς, Κωνσταντινίδη, Λέοβατς, προστέθηκαν αυτές των Πούγγουρα, Κάτσε και μετά τη χτεσινή ανακοίνωση της αποστολής πιστοποιήθηκε πως ο Ζαμπράνο δεν υπολογίζεται πλέον. Στον αντίποδα επέστρεψαν ο Κάμπος με τον Πρίγιοβιτς. Το 4-2-3-1 δεν αλλάζει κι οι επιλογές για το αρχικό σχήμα θα είναι από λίγες έως ελάχιστες σε σχέση με το αντίστοιχο της περασμένης εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα, ο Πασχαλάκης θα βρίσκεται στην εστία έχοντας μπροστά του από δεξιά προς τ’ αριστερά τους Μάτος, Μαλεζά, Βαρέλα, Κρέσπο. Δεξί αμυντικό χαφ ο Τσίμιροτ με πιο πιθανό παρτενέρ του τον Μαουρίσιο και λιγότερο πιθανό τον Κάνιας. Μεσοεπιθετικά δεν αλλάζει απολύτως τίποτα, καθώς ο Λημνιός αναμένεται να ξεκινήσει δεξιά, ο Πέλκας στο κέντρο κι ο Μακ αριστερά, ενώ ο πλέον προωθημένος ποδοσφαιριστής της ομάδας θα είναι ο Κουλούρης.
 
Οι οριστικές επιλογές θα γίνουν γνωστές σχεδόν μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα και τότε θα μπορεί να γίνει περισσότερη συζήτηση επί του θέματος. Μέχρι τότε, καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους ….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.