Το ελληνικό στοιχείο, το κάθετο ποδόσφαιρο και οι «βασικοί»!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου σκιαγραφεί στο προσωπικό του blog τη βελτιωμένη εικόνα των τριών διεκδικητών του τίτλου στη Σούπερ Λίγκα.

Στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό δεν υπάρχουν… μαγικές συνταγές! Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και δουλειά. Συνεχή δουλειά χωρίς εφησυχασμό. Κάποια δόση από… Έλληνες παίκτες και φυσικά ουδείς αναντικατάστατος!

Αρκεί να έχουν οι προπονητές την απόλυτη γνώση του έμψυχου υλικού τους και την ανοχή διοίκησης και εξέδρας για ένα εύλογο διάστημα.

Οι τελευταίες εμφανίσεις ΑΕΚ, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ το αποδεικνύουν.

Ο Χιμένεθ στηρίχτηκε και φαίνεται να κόβει με την Ένωση πρώτος το νήμα του α΄ γύρου στο πρωτάθλημα, ενώ έκανε και την υπέρβαση με την πρόκριση στο Europa League.

Κι όλα αυτά παρά την όποια «μιζέρια» φάνηκε να πέφτει πάνω στην ομάδα μετά τον άτυχο τραυματισμό του Μάνταλου στη Νέα Σμύρνη, αλλά και εκείνον του Γιόχανσον που ακολούθησε.

Χωρίς Μάνταλο η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ, τον Πλατανιά, τον Λεβαδειακό και τον ΑΟΚ κι αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Επίσης από την 11η αγωνιστική και μετά παίζει και χωρίς τον Γιόχανσον.

Από το ματς με τον Πανιώνιο και μετά η ΑΕΚ σκόραρε 10 γκολ και δέχθηκε μόλις 2, με τον Λιβάγια να αναδεικνύεται σε MVP και τους Γαλανόπουλο, Μπακασέτα και Κονέ να βρίσκουν ρόλους στην ομάδα.

Στον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής άρχισε να κόβει σταδιακά τις επιθέσεις από τα πλάγια, αφού οι λεγόμενοι εξτρέμ της ομάδας δυσκολεύονταν στο «ένας εναντίον ενός» και οι σέντρες τους δύσκολα έβρισκαν στην αντίπαλη περιοχή τον έναν επιθετικό που ήταν εκεί.

Πήρε πέντε σερί τρίποντα (Πλατανιά, Λεβαδειακό, ΑΟΚ, Απόλλωνα και Παναιτωλικό) σκοράροντας 17 γκολ, όταν στα προηγούμενα 8 ματς είχε βάλει 16.

Οι κλειστές άμυνες που αντιμετωπίζει συνήθως ο πρωταθλητής σπάνε δύσκολα από τα πλάγια και γι αυτό ο Λεμονής έβαλε στην εξίσωση το κάθετο ποδόσφαιρο με τον Ταχτσίδη, τον Μάριν, τον Φορτούνη και τον Οφόε.

Γεγονός που ευνοεί και τον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός με τις κάθετες πάσες είναι πιο χρήσιμος σε κάθε κίνηση που βγάζει, ενώ με τις σέντρες από τα πλάγια ήταν μάλλον εξουδετερωμένος.

Φυσικά τα θέματα στην άμυνα εξακολουθούν να υπάρχουν και να είναι σοβαρά, αλλά είπαμε: Μαγικό ραβδί δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο.

Κι ερχόμαστε στον ΠΑΟΚ, ο οποίος ενώ σε κάθε δύσκολη επικράτηση στην άδεια από κόσμο Τούμπα ήταν έτοιμος να δώσει και στον Λουτσέσκου τα παπούτσια στο… χέρι, έκανε υπομονή και τον άφησε να ενσωματώσει σταδιακά στην ομάδα τους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Στην ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ βασικός ήταν μόνο ο Πέλκας για 69΄. Στη νίκη 2-1 με τον Ατρόμητο έπαιξε βασικός ο Κουλούρης και ως αλλαγή ο Λημνιός. Στο 2-2 με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη ξεκίνησε ο Κουλούρης και μπήκαν στην πορεία οι Πέλκας και Λημνιός.

Στην πρώτη εκτός έδρας νίκη με την Ξάνθη στα Πηγάδια οι Έλληνες της ενδακάδας έγιναν τέσσερις (Πασχαλάκης, Λημνιός, Κουλούρης, Πέλκας) και στο 4-0 επί του Παναθηναϊκού πέντε, αφού ξεκίνησε και ο Μαλεζάς.

Και οι τρεις ομάδες θα παλέψουν ως το τέλος για τον τίτλο και τολμώ να προβλέψω ότι θα μας χαρίζουν καλύτερο ποδοσφαιρικό θέαμα από αγωνιστική σε αγωνιστική. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.