Είναι χειρότερος, αλλά έχει το «know how» της κορυφής!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, που βρίσκει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κατ΄ αρχήν καμία ομάδα δεν πήρε πρωτάθλημα πριν ολοκληρωθούν και οι 30 αγωνιστικές της Superleague.

Από την άλλη ο τίτλος του «πρωταθλητή χειμώνα» είναι μεν ένας άτυπος τίτλος, αλλά στατιστικά η ομάδα που τον κατακτά συνήθως τερματίζει και 1η (μόνο 4 φορές δεν έχει γίνει αυτό από το 1990), ενώ βελτιώνει την ψυχολογία της ενόψει του δεύτερου μισού που ακολουθεί.

Όποιος όμως, θέλει να δει την αλήθεια κατάματα και να μη κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του δεν γίνεται να αγνοήσει τα ακόλουθα γεγονότα:

-Ο Ολυμπιακός είναι μόνος στην κορυφή μετά την πρώτη στροφή του πρωταθλήματος με 32 βαθμούς, όταν πέρυσι είχε συγκεντρώσει 38.

-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τον ακολουθούν με 31 όταν πέρυσι είχαν μόλις 22 και 23 βαθμούς, αντίστοιχα. Δηλαδή οι ερυθρόλευκοι είναι στους -6 και οι βασικοί τους αντίπαλοι στους +9 και +8 βαθμούς.

-Στο +9 (με 30 βαθμούς έναντι 21 πέρυσι) είναι και ο Ατρόμητος, που έχει κάνει 5 «διπλά» σε 8 ματς, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Το πρωτάθλημα λοιπόν, το έχει κάνει ανταγωνιστικό πρώτα η μεγάλη πτώση του Ολυμπιακού και μετά η όποια βελτίωση των άλλων ομάδων.

Ο Λεμονής μπορεί να μην είναι ο προπονητής που ονειρεύονται οι φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά απέδειξε ότι γνωρίζει τον οργανισμό που κατοικοεδρεύει στο Ρέντη πολύ καλύτερα από κάθε… Χάσι. Έχει όμως ένα βουνό δουλειάς μπροστά του!

Γιατί η εικόνα της ομάδας, ακόμα και χθες κόντρα στον ΠΑΣ ήταν προβληματική. Γιατί η διαμάχη Πάρντο-Τζούρτζεβιτς φανερώνει έλλειψη αλληλοσεβασμού μεταξύ των ποδοσφαιριστών και γιατί οι παίκτες του άξονα των ερυθρολεύκων είναι αδύνατον να γίνουν πιο γρήγοροι στο δεύτερο γύρο.

Είναι αργοί παίκτες και αργοί θα παραμείνουν. Έχει και τον Οφόε τόσο έτοιμο να… κουνήσει μαντήλι, που το παιδί το δείχνει με κάθε τρόπο μέσα στο γήπεδο.

Κατά συνέπεια όλα παραμένουν ανοιχτά.

Ο Ολυμπιακός πάντως, απέδειξε ότι έχει το «know how» της κορυφής ακόμα κι όταν δεν είναι στα καλά του. Μένει να δείξουν κι η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ από τι υλικό είναι φτιαγμένοι.

Οι ανακατατάξεις του Ιανουαρίου στα ρόστερ θα παίξουν σε σημαντικό βαθμό το ρόλο τους στις ομάδες. Όπως και η διακοπή των τριών εβδομάδων μέχρι την έναρξη του Β΄ γύρου.

Περισσότερο όμως θα μετρήσει ο χαρακτήρας. Ο Ολυμπιακός πρέπει να χτίσει χαρακτήρα ομάδας και να μετριάσει τον εγωισμό και τα νεύρα των παικτών του.

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν περισσότερο χαρακτήρα ομάδας και χρειάζονται 2-3 προσωπικότητες για τις δύσκολες μέρες τύπου Απόλλωνα…

Κι ο Ατρόμητος, που έχει κάνει ήδη μια απίστευτη υπέρβαση ποιότητας, μακάρι να αντέξει στο χρόνο.

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός του 1ου ημιχρόνου στην Ξάνθη άφησε αρκετές ελπίδες στους φίλους του. Το θέμα είναι αν οι διαχειριστές της ομάδας θα καταφέρουν να τηρήσουν τους νέους διακανονισμούς που οι ίδιοι προτείνουν. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.