Διευθυντής ορχήστρας

Ο Αποστόλης Λάμπος γράφει στο προσωπικό του blog για τον Νταμίρ Κάναντι που διευθύνει μαεστρικά την… ορχήστρα του σαν Βιεννέζος που σέβεται την καταγωγή του.

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και για να έχει επιτυχία μια ομάδα πρέπει κάθε παίκτης να εντάσσει (και να υποτάσσει) το εγώ του στο σύνολο διαφορετικά η αποτυχία είναι κοντά. Με την επιτυχία του συνόλου (ομάδα) τότε και το μέρος (παίκτης) έχει την δυνατότητα να αναδειχθεί. Μόνο έτσι.

Αντίστοιχα και σε μια ορχήστρα για να βγει ένα άψογο αποτέλεσμα θα πρέπει όλα τα όργανα να είναι ενταγμένα στο σύνολο. Οποιοδήποτε ατομικό λάθος στοιχίζει. Χαλάει η συμφωνία. Σημαντικό ρόλο για την αποφυγή των λαθών παίζει ο διευθυντής της ορχήστρας και οι ατελείωτες πρόβες που στοχεύουν στην τελειότητα.

Αντίστοιχα και μια ποδοσφαιρική ομάδα προπονείται καθημερινά ώστε στην παράσταση της εβδομάδας να αποδώσει τα μέγιστα. Ο προπονητής έχει εξέχοντα ρόλο στο να παρουσιάσει ένα σύνολο που σκοπό έχει να φέρει επιτυχία και να διασκεδάσει το κοινό, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως μιλάμε για μια έκφραση ψυχαγωγίας.

Βιεννέζος γαρ ο Νταμίρ Κάναντι εδώ και πέντε μήνες δουλεύει μανιωδώς για να φέρει αποτέλεσμα.  Προσπαθεί να δημιουργήσει μια ορχήστρα που θα κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, διότι ως γνωστόν στο ποδόσφαιρο η ομάδα που κάνει τα λιγότερα λάθη σε ένα ματς έχει περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στη νίκη. Ερωτευμένος με την πειθαρχία, λάτρης της σκληρής δουλειάς και ρεαλιστής έχει κερδίσει την εκτίμηση του απαιτητικού (και καχύποπτου) Έλληνα.

Έχει κερδίσει όμως και τους παίκτες του. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο που κάθε παίκτης βάζει όντως το εγώ του κάτω από την ομάδα. Γνώριζε ότι ο Ουάρντα χρειαζόταν ειδική μεταχείριση. Ο Αιγύπτιος πίνει νερό στο όνομα του Κάναντι, λατρεύει να παίζει για τον προπονητή του, σέβεται τους πάντες στο Μαζαράκη και στον πρώτο γύρο έχει ξεπεράσει τον εαυτό του καθώς αγωνίζεται με συνέπεια σε πάνω από το 80% των παιχνιδιών που έχει δώσει ο Ατρόμητος.

Έχει καταφέρει επίσης να παίρνει πράγματα από παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, να εντάξει στην ομάδα κι άλλα παιδιά από την ακαδημία και να βλέπει από τους παίκτες του να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο ότι τους ζητά κι ακόμα περισσότερα. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα στα ματς με τον Πλατανιά και τον ΑΟΚ Κέρκυρα εκτός έδρας. 

Η «ορχήστρα» του στο πρώτο μισό της παράστασης δεν απέδιδε. Στα Περιβόλια τους έτριξε τα δόντια, τους άφησε να τα βρουν μόνοι τους και έκανε μόνο μία αλλαγή. Στην Κέρκυρα άλλαξε σχηματισμό, έκανε και αλλαγή και παρουσίασε μια εξαιρετική συμφωνία, διότι όσα είπε στους παίκτες του έγιναν πιστευτά από τους ίδιους και τα έκαναν πράξη για να έρθει η νίκη.

Γενικά δεν του αρέσει να επεμβαίνει τόσο πολύ σε ένα ματς. Θεωρεί πως εκείνος τη δουλειά του την κάνει μέσα στην εβδομάδα. Στο ματς βλέπει τα αποτελέσματα της δουλειάς του. Γι΄αυτό όμως μέσα από τις πολλές ώρες δουλειάς υπάρχουν και έτοιμα plans για περιπτώσεις που το πράγμα «στραβώνει». Οι αλλαγές που κάνει δεν είναι ουρανοκατέβατες. Οι παίκτες του ξέρουν πώς να ανταποκριθούν.

Μετά το πέρας του πρώτου γύρου η ορχήστρα του Κάναντι –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- έχει αποδώσει τα μέγιστα. Είναι πολύ μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο αλλά και για τους παίκτες του το πώς θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που οι ίδιοι έχουν αυξήσει για τους εαυτούς τους και τους φιλάθλους τους στον δεύτερο γύρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.