Πράσινη σωτηρία σε 120 δόσεις, αλλά χωρίς Ευρώπη! Γίνεται;

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την πιθανή λύση στα οικονομικά προβλήματα του Παναθηναϊκού αλλά και τις επιπτώσεις της.

Σε τεράστιο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση και τις ποδοσφαιρικές αρχές έχει εξελιχθεί το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά την αποστασιοποίηση του Γιάννη Αλαφούζου.

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να δει την ιστορική ομάδα να… σκάει στα χέρια της και μεταξύ των εκατοντάδων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση πρέπει να έχει στην άκρη του μυαλού της (κυρίως σε αυτό του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη) τον τρόπο διατήρησης του τριφυλλιού στη ζωή!

Ανάλογη είναι και η αγωνία στη Λίγκα και την ΕΠΟ μια και οι παράγοντες γνωρίζουν καλά ότι χωρίς Παναθηναϊκό το προϊόν θα βρεθεί σε φθίνουσα πορεία τη στιγμή που δόθηκε μεγάλη μάχη για να αλλάξει το προηγούμενο καθεστώς στην ομοσπονδία και η διαιτησία να κάνει τα λάθη που ήδη κάνει προς κάθε κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό θυμίζω ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε μήνες πριν τον φάκελο Γουδή, αλλά χωρίς ιδιοκτήτη στην ΠΑΕ τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει.

Έτσι δόθηκε εντολή να αναζητηθεί επενδυτής, ο οποίος μαζί με κάποιο από τα… φιλέτα της χώρας που είναι προς πώληση να πάρει και τον Παναθηναϊκό!

Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα ούτε για τα ελληνικά… φιλέτα, άρα ούτε για τον Παναθηναϊκό.

Επόμενη σκέψη ήταν η αλλαγή του νόμου που άλλαξε επί Κοντονή ώστε να μην αποτελεί πλέον λύση ο υποβιβασμός στη Γ΄ Εθνική, η διαγραφή των χρεών και η επιστροφή στην κανονικότητα μετά από δύο σεζόν.

Και αυτή όμως εγκαταλείφθηκε, αφού θα επρόκειτο για κάτι εντελώς “φωτογραφικό” και θα απέδιδε στην κυβέρνηση τον όρο “κυβίστηση” που επιμελώς επιχειρεί να αποφύγει για μια σειρά πολιτικών αποφάσεων.

Έτσι προ των προσφυγών που πέφτουν σαν το… χαλάζι και που πραγματικά απειλούν την παραμονή του Παναθηναϊκού στη μεγάλη κατηγορία, καθώς αγγίζουν πλέον την αφαίρεση βαθμών, η τελευταία σκέψη που έπεσε στο τραπέζι αφορά στην εξόφληση των πράσινων υποχρεώσεων σε πολλές, πολλές δόσεις.

Όχι σε 24, 36, 64 ή 72 αλλά σε 120 δόσεις! Ναι, ο Παναθηναϊκός σκέφτεται να υπαχθεί στο νόμο 4496/17 που επιτρέπει στις εταιρείες να πληρώσουν τα χρέη τους σε 120 δόσεις.

Η ιδέα θα μπορούσε να δώσει σημαντική ανάσα στο τριφύλλι με το ΙΚΑ, την εφορία και την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να είναι σε επαφή με τον κ. Βασιλειάδη για τις λεπτομέρειες.

Αντίστοιχες επαφές γίνονται και με τις τράπεζες, από τις οποίες ο Γιάννης Αλαφούζος είχε πάρει δάνεια, αλλά και τους παίκτες και προπονητές που έχουν λαμβάνειν.

Μοναδικό εμπόδιο στην προσπάθεια είναι η σοβαρή πιθανότητα να οδηγηθεί η ομάδα εκτός Ευρώπης, καθώς η ΟΥΕΦΑ δεν αναγνωρίζει τις 120 δόσεις ως τον ιδανικότερο τρόπο εξόφλησης των οφειλών ομάδων σε εργαζόμενους.

Και μπορεί σήμερα ο Παναθηναϊκός είναι εκτός ευρωπαϊκού κάδρου (λόγω βαθμολογίας), αλλά αυτό ίσως να μην είναι ανεκτό για μια δεκαετία (καθώς 120 δόσεις αντιστοιχούν σε δέκα χρόνια).

Με άλλα λόγια ακόμα κι αν η ΟΥΕΦΑ πειστεί να αποδεχθεί διακανονισμούς σε 120 δόσεις, ίσως επιβάλει αντίστοιχο διάστημα αποκλεισμού, εκτός κι αν βρεθεί αύριο ο επενδυτής-κροίσος που κάθε φίλος του Παναθηναϊκού ονειρεύεται και “καθαρίσει την μπουγάδα” σε 12 μήνες.

Μέχρι τότε όμως, τα σενάρια για την σωτηρία του Παναθηναϊκού θα διαδέχονται το ένα το άλλο, η κυβέρνηση θα πονοκεφαλιάζει και η ΟΥΕΦΑ θα πρέπει να πειστεί για την επιτυχία του όποιου εγχειρήματος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.