Μεταγραφική …αστοχία

Λίγους μήνες πριν, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν αποφασίσει να κάνουν μια γερή ...ανανέωση στην ομάδα. Όλα αυτά προτού ο Γιάννης Αλαφούζος πάρει την ξαφνική απόφαση αποχώρησης.

Λίγους μήνες πριν, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν αποφασίσει να κάνουν μια γερή …ανανέωση στην ομάδα. Όλα αυτά προτού ο Γιάννης Αλαφούζος πάρει την ξαφνική απόφαση αποχώρησης. 

Έφυγαν βασικά γρανάζια της “πράσινης μηχανής” (Μπεργκ, Ζέκα, Εμποκού, Κλωναρίδης) και αποκτήθηκαν 13 παίκτες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Λίγοι διακρίθηκαν στο πρώτο μισό της σεζόν, αρκετοί απογοήτευσαν με την παρουσία τους και το novasports.gr σας παρουσιάζει τον …έλεγχο των νεοαποκτηθέντων. 

Οι απογοητεύσεις

Αντρές Τσάβες: Η πιο ακριβή μεταγραφή του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν δικαιολόγησε το 1,5 εκ. Ευρώ που δαπάνησε το Τριφύλλι για να τον αποκτήσει από την Μπόκα Τζούνιορς το 50% των δικαιωμάτων του, αλλά κατάφερε και να αναστατώσει την ομάδα του με τα καμώματα του. Ο Αργεντινός έφυγε ένα απόγευμα ξαφνικά και απροειδοποίητα, πήρε άδεια από τη …σημαία και ακόμα παραμένει στην πατρίδα του! Πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε 8 παιχνίδια (3 βασικός) και να πετύχει 2 γκολ, ενώ πριν την αποχώρηση του για την Αργεντινή, είχε μείνει δύο μήνες εκτός δράσης εξαιτίας ενός τραυματισμού. 

Αντονί Μουνιέ: Ο πρώην παίκτης της Λυών και της Μπολόνια, αποκτήθηκε με την προοπτική να γίνει ένας εκ των ηγετών του Τριφυλλιού, ωστόσο μέχρι στιγμής η παρουσία του είναι απογοητευτική. Κακή εικόνα στα περισσότερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί (12) και μόλις ένα γκολ (στο Κύπελλο κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας). 

Ματίας Γιόχανσον: Ο Σουηδός μπακ αποκτήθηκε ως μια αξιόπιστη λύση, με συμβόλαιο υψηλότερο του βασικού Κουλιμπαλί και με ένα …γερό βιογραφικό (πέντε χρόνια στην Άλκμααρ, διεθνής με την Εθνική Σουηδίας), ωστόσο δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τους ανθρώπους που τον επέλεξαν. Ο Γιόχανσον είναι από τους χειρότερους σε απόδοση παίκτες του Τριφυλλιού και δεν έχει πείσει με την αγωνιστική του παρουσία. 

Γιακούμπα Σιλά: Δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να μπει στα …παπούτσια του Ζέκα και να καλύψει στα χαφ – έστω και στο 50 % – το κενό που άφησε ο άλλοτε αρχηγός του Παναθηναϊκού. Πολλά λάθη στο παιχνίδι του, λίγα τρεξίματα, μέτρια εικόνα και παρουσία στα 11 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με τους Πράσινους. 

Εμάνουελ Ινσούα:
Το παρατσούκλι “Βίσονας” ακολουθούσε τον Αργεντινό μπακ. Αρκετές παραστάσεις από υψηλό επίπεδο (Ουντινέζε, Μπόκα Τζούνιορς) και σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία (26), ωστόσο δεν έχει πείσει με την παρουσία του στα λίγα ματς που έχει συμμετάσχει με το Τριφύλλι. 

Μπράιαν Καμπέσας: ‘Εκανε …εκρηκτική εκκίνηση στον Παναθηναϊκό με τα τέρματα που πέτυχε κόντρα στην Γκαμπάλα, έδειξε καλά στοιχεία και το μεγάλο του …όπλο (ταχύτητα), ωστόσο επηρεάστηκε από τον τραυματισμό του στην Κέρκυρα και “χάθηκε” στα επόμενα ματς. Μεγάλες προσδοκίες, μικρή βοήθεια από τον Εκουαδοριανό εξτρέμ.

Οι αξιόπιστοι

Δημήτρης Κολοβέτσιος: Η απόκτηση του δεν έκανε …γκελ και σε καμία περίπτωση δεν προκάλεσε “θόρυβο”, όμως είναι ίσως η πιο επιτυχημένη εφετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Θετική παρουσία στα περισσότερα ματς που έχει αγωνιστεί, σταθερός σε απόδοση, ενώ έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας και έχει δώσει λύσεις στον προπονητή του. 

Όσκαρ Χίλιεμαρκ: Αν και στα τελευταία παιχνίδια έχει κάνει μια αγωνιστική “κοιλιά”, ο Σουηδός μεσοεπιθετικός έχει δείξει την ποιότητα του και τα καλά του ποδοσφαιρικά στοιχεία. Παίκτης που παίρνει πρωτοβουλίες και δεν “κρύβεται” στο γήπεδο, ενώ έχει σωστές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα έχει ενεργή συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι και έχει σκοράρει τρία γκολ με τους Πράσινους, ενώ έχει μοιράσει τρεις ασίστ στους συμπαίκτες του. 

Όμρι Άλτμαν: Ο Ισραηλινός αποκτήθηκε ως μια φθηνή εναλλακτική λύση για τη μεσοεπιθετική γραμμή, όμως ξεκίνησε …φουριόζος και κέρδισε θέση βασικού.Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, ωστόσο είχε καλή εικόνα σε αρκετά ματς και είναι από τις πιο εύστοχες εφετινές μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού. 

Λουτσιάνο Νέβες: Ο Βραζιλιάνος προοριζόταν για ηγέτης στους Πράσινους, ωστόσο η ατυχία του χτύπησε την …πόρτα. Η ρήξη χιαστών που υπέστη στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΛ, τον αφήνει εκτός γηπέδων για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Στα λίγα παιχνίδια που πρόλαβε να αγωνιστεί (9), είχε καλή, αλλά …άναρχη παρουσία στη μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ μοίρασε τρεις ασίστ στους συμπαίκτες του. 

Οι παγκίτες

Σωκράτης Διούδης: Στη “σκιά” του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο στο πρωτάθλημα απέναντι στον Ατρόμητο, αλλά και ένα “καταστροφικό” ματς στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Λαμία. Έχει αγωνιστεί σε λίγα παιχνίδια (6) και δεν μπορεί να κριθεί με ασφάλεια.

Τάσος Αυλωνίτης: Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού. Χρειάστηκε χρόνο για να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης και άργησε πολύ να μπει στους αγώνες. Του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός και η αυτοπεποίθηση, ωστόσο έδειξε ότι μπορεί να δώσει λύσεις στα μετόπισθεν. 

Φάνης Τζανδάρης: Ίδια περίπτωση με αυτή του Αυλωνίτη. Έκανε αρκετούς μήνες για να πάρει λεπτά συμμετοχής και είχε εξαιρετική παρουσία στην πρώτη του ενδεκαδάτη παρουσία στο πρωτάθλημα. Πάντως δεν μπορεί να κριθεί, αφού έχει αγωνιστεί μόλις σε τρία παιχνίδια. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.