Με μακροχρόνιο ορίζοντα

Ο Nίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στον Ολυμπιακό.

Η φράση που ταιριάζει στην περίσταση είναι μία: «ο κύβος ερρίφθη». Τη θρυλική ιστορική φράση την είχε αναφωνήσει ο Ιούλιος Καίσαρας στις 10 Ιανουαρίου του 49π.Χ. Από τότε έκανε το ταξίδι στο χρόνο και χρησιμοποιείται ακόμη και στις ημέρες μας, σε εκείνες τις περιπτώσεις που μετά από πολλές σκέψεις και αμφιταλαντεύσεις, λαμβάνεται οριστική απόφαση με πλήρη επίγνωση των συνεπειών που μπορεί να προκύψουν και την ανάγκη αντιμετώπισης αυτών.

Χωρίς καμία αμφιβολία, τις δύσκολες αποφάσεις τις λαμβάνουν όσοι μπορούν να παίξουν ηγετικό ρόλο στο χώρο τους. Και είναι βέβαιο πως παίρνουν ώθηση από την ανάγκη κυριαρχίας του συνόλου τους, αν προτιμάτε του «οικοδομήματός» τους. Με αυτό το σκεπτικό προσεγγίζουμε τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού. Το πράττουμε, μετά τη μεγάλη κουβέντα που έχει ανοίξει εξαιτίας της αντικατάστασης του Τάκη Λεμονή από τον Όσκαρ Γκαρσία.

Δε θα πούμε τα αυτονόητα για την προσφορά του Ελληνα τεχνικού στο σύλλογο που υπηρέτησε και αγάπησε από τη δεκαετία του ’70 έως τις ημέρες μας, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής. Άλλωστε, το ειδικό βάρος του το αναγνώρισε και η νυν διοίκηση, δίνοντάς του το «καράβι» σε φουρτουνιασμένη θάλασσα σε δύο περιπτώσεις σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνους. Του το αναγνώρισε και με την πρόταση που του έγινε για να παραμείνει στο σύλλογο, σε άλλο πόστο.

Η απόφαση για τη συνεργασία με τον Όσκαρ Γκαρσία θα πρέπει να αναλυθεί σε βάθος. Μετά από σημαντική προεργασία οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού κατέληξαν στον Ισπανό τεχνικό, έχοντας μακροχρόνιο ορίζοντα στα πλάνα τους. Σαφώς και θεωρούν πως μπορεί να διορθώσει τις ανορθογραφίες που είχαν εντοπιστεί εντός των τειχών και παρέμεναν εκεί για την προστασία της ομάδας τους, με στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Αλλά παράλληλα είναι πεπεισμένοι πως μέσα από την καθημερινή τριβή, ο Γκαρσία θα μπορέσει εγκαίρως να βάλει τη δική του σφραγίδα στην επόμενη σεζόν, οπότε και θα κληθεί να διαμορφώσει το δυναμικό, αλλά και μπολιάζοντας το σύνολο με τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία.

Για τον Ολυμπιακό υπάρχει μία σημαντική υποχρέωση: ο κυριακάτικος αγώνας με την ΑΕΛ στο θεσσαλικό κάμπο, όπου θα κληθεί να πορευτεί στο μονόδρομο της νίκης για να συνεχίσει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στην εκκίνηση του δεύτερου γύρου. Για το ματς της Λάρισας θα μας μιλήσουν το απόγευμα της Παρασκευής (στις 5μμ.), τόσο ο Κώστας Φορτούνης, όσο και ο Φελίπε Πάρντο. Όσα θα πουν θα μεταδοθούν απευθείας από το novasports24HD, από τη web TV του novasports.gr και από τους λογαριασμούς του novasports.gr στο facebook και το you tube.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.