Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε …

Η τελευταία αγωνιστική πράξη για τον ΠΑΟΚ το 2017 ήταν η εμφατική - εκτός έδρας - νίκη επί των Τρικάλων, ωστόσο, η αρχή για το 2018 γίνεται σήμερα με την επιστροφή στα του πρωταθλήματος και την έναρξη του δεύτερου γύρου.

Η τελευταία αγωνιστική πράξη για τον ΠΑΟΚ το 2017 ήταν η εμφατική – εκτός έδρας – νίκη επί των Τρικάλων, που ουσιαστικά τον καθιστά και φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου παρότι εκρεμμεί ο αγώνας της Τούμπας ανάμεσα στις δυο ομάδες την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η αρχή για το 2018 γίνεται σήμερα με την επιστροφή στα του πρωταθλήματος και την έναρξη του δεύτερου γύρου. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του υποδέχονται τον Λεβαδειακό στις 17.15 (Novasports1HD) στη συνέχεια μιας χρονιάς υψηλότατων απαιτήσεων. Οχι πως οι προηγούμενες δεν ήταν … ωστόσο η φετινή ξεχωρίζει καθώς ο φετινός στόχος δεν είναι μια απλή φιλοδοξία αλλά μια ισχυρή απαίτηση, από τη διοίκηση, τον κόσμο της ομάδας και καθ’ ομολογίαν από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές προς τους εαυτούς τους.

Σε μια σεζόν που ξεκίνησε … ανορθόδοξα, χρειάστηκαν αρκετές και δραστικές αλλαγές μέχρι να φανεί να μπαίνει το … νερό στο αυλάκι. Πλέον, ο «Δικέφαλος» τρέχει ένα σερί πέντε νικηφόρων αγώνων και μπαίνει στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, το πλέον … καθοριστικό, με απόλυτη συνείδηση και γνώση τόσο για το τί τον περιμένει όσο και για το τί πρέπει να κάνει προκειμένου ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Η μεγαλύτερη αδυναμία του αφορούσε το αριστερό άκρο της άμυνας. Με τον Λεβέκ να μην έχει συμπληρώσει ολόκληρο αγώνα λόγω τραυματισμών, με τον Λέοβατς να θέτει εαυτόν εκτός ομάδας και με την τεχνική ηγεσία να επιστρατεύει ως λύση ανάγκης τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, η πρώτη ενισχυτική κίνηση αφορούσε τη συγκεκριμένη θέση. Ο Μάρτσιο Αζεβέδο είναι ο εκλεκτός, αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη κι αν περάσει μ’ επιτυχία τις εξετάσεις τότε θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με προοπτική επέκτασης , εφόσον οι δυο πλευρές μείνουν αμφότερες ικανοποιημένες από τη συνεργασία τους. Η αξία του 31χρονου Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή είναι αδιαμφισβήτηση, ωστόσο η ετοιμότητά του κι η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού απασχολεί, καθώς έμεινε πίσω από τραυματισμούς, ενώ ως υγιής εδώ και καιρό δεν αποτελούσε την πρώτη επιλογή του προπονητή του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Εντούτοις άπαντες θα – πρέπει να – περιμένουν να τον κρίνουν στην πράξη.

Η δεύτερη θέση αφορά το κέντρο της άμυνας. Εκεί όπου ήδη υπάρχουν οι Βαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζάς, Πούγγουρας αλλά όχι κι ο Ζαμπράνο, για τον οποίο η απόφαση διακοπής του δανεισμού του επιβεβαιώνεται καθημερινά από τις εξελίξεις. Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε πρόταση στον Παναθηναϊκό για την αγορά του 30χρονου Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού και πασχίζει να κατοχυρώσει τη συγκατάθεση του ίδιου του ποδοσφαιριστή για να καλύψει και τη συγκεκριμένη θέση. Από εκεί και πέρα, για να υπάρχει οποιαδήποτε άλλη κίνηση θα πρέπει πρώτα να υπάρξει αποχώρηση καθώς το συνολικό ρόστερ της ομάδας είναι ήδη αρκετά μεγάλο. Κάτι τέτοιο ως τώρα όμως δεν έχει συμβεί. Θα ήταν φρόνιμο κι ωφέλιμο για την ομάδα όλα αυτά τα θέματα να είχαν οριστικοποιηθεί ως τώρα αν και κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τη δυσκολία μέσα από την πολυπλοκότητα θεμάτων όπως αυτά. Κι αυτό προκειμένου η ομάδα να λειτουργεί απερίσπαστη στην καθημερινότητά της απέναντι στο δύσκολο δρόμο που έχει να διαβεί.

Η αρχή – λοιπόν – γίνεται σήμερα, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει χάσει βαθμό ως τώρα στην έδρα του κι ας είχε σε έναν και μοναδικό αγώνα ως τώρα τη συμπαράσταση του κόσμου του λόγω τιμωρίας. Σ’ αυτόν το δεύτερο γύρο, είναι θετικό πως ο «Δικέφαλος» έχει τους αγώνες με Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην έδρα του, αλλά η ουσία είναι πως (θα) πρέπει κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως έδρας κι αντιπάλου να αντιμετωπίζεται ως τελικός. Με τις ομάδες στην κορυφή να βρίσκονται τόσο κοντά βαθμολογικά όλα συγκλίνουν πως κι η παραμικρή λεπτομέρεια φαντάζει ικανή να κάνει τη διαφορά και πως τα λάθη … κοστίζουν. Τα περισσότερα από αυτά στον πρώτο γύρο τα έκανε εκτός έδρας και τα «πλήρωσε» ακριβά. Συνοψίζοντας ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του, με σύμμαχο την καλή ψυχολογία, θέλουν να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν. Η πρώτη απάντηση απόψε, σε λίγες ώρες. Μέχρι τότε, καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους …


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.