Η αγορά επιτάσσει χείρα βοηθείας στον ΠΑΟ, όχι τον αφανισμό του!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την κατάσταση στον Παναθηναϊκο και τι θα μπορούσαν να κάνουν οι άλλοι «μεγάλοι» για να τον βοηθήσουν.

Περίπου δύο μήνες πριν είχα επιχειρήσει να περιγράψω ότι ένα πρωτάθλημα χωρίς Παναθηναϊκό δεν είναι ένα κανονικό πρωτάθλημα και πως Μαρινάκης, Μελισσανίδης και Σαββίδης θα έπρεπε να βοηθήσουν τους πράσινους (δείτε εδώ).

Σήμερα που το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι είναι σε πλήρη εξέλιξη ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη ενδιαφέρθηκε για τον Μολέδο και η Νότιγχαμ Φόρεστ του Μαρινάκη για τον Χουλτ. Ο Μελισσανίδης τήρησε ουδέτερη στάση.

Ο ΠΑΟΚ μάλιστα προσφέρει και ανταλλάγματα με παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αγωνιστικά τους πράσινους, οι οποίοι ξεμένουν σιγά-σιγά από λύσεις.

Σε μια κανονική χώρα θα έπρεπε ένας τέτοιου είδους «έρανος» (βλέπε Μπάγερν προς Ντόρτμουντ) να γίνει αποδεκτός από την ομάδα που τον έχει ανάγκη, αλλά και από τους οπαδούς της.

Στην Ελλάδα όμως, που δεν μπορεί να βρει άκρη με την ονομασία των Σκοπίων εδώ και 23 χρόνια και που συγκαλείται σύσκεψη μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθεί ότι ισχύει η απαγόρευση της οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης των οπαδών στα γήπεδα, αντί να δοθεί λύση μια κι έξω, τίποτα δεν προκαλεί εντύπωση.

Ναι, μπορεί να μην πρόσφεραν από ένα εκατομμύριο για κάθε παίκτη ο Σαββίδης κι ο Μαρινάκης (που θα έπρεπε κατά την άποψή μου να το κάνουν), αλλά ακόμα κι αυτά που φέρονται να δίνουν, αποτελούν οξυγόνο για έναν κλινήρη Παναθηναϊκό.

Διότι αν κάποιος δει με καθαρό μυαλό την υπόθεση του Παναθηναϊκού και τι μπορεί να σημάνει γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο η πιθανή κατάρρευσή του, θα έπρεπε να λειτουργήσει πέρα από τους «όρους της αγοράς».

Αυτοί οι όροι μπορεί να επιτάσσουν την «αρπαγή» παικτών που κάποια στιγμή θα μείνουν ελεύθεροι, λόγω των οφειλών της ομάδας και των προσφυγών που θα ακολουθήσουν.

Ωστόσο, ως επιχειρηματίες που είναι οι big 3 θα έπρεπε να αφήσουν στην άκρη τους «όρους της αγοράς» και να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Γιατί απλά αν πλήρωναν από 1 εκ ευρώ για τον Μολέδο, τον Χουλτ, τον Κουλιμπαλί, τον Βιγιαφάνες, τον Κουρμπέλη ή όποιον άλλο θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει να κατακτήσουν τον τίτλο, θα είχαν συμβάλει σημαντικά στην διατήρηση του επιπέδου του πρωταθλήματος, κρατώντας ζωναντό τον Παναθηναϊκό.

Θα μου πει κάποιος και πότε νοιάστηκαν για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος τα αφεντικά των ομάδων;

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, αλλά πραγματικό. Ελάχιστα ενδιαφέρθηκαν για το επίπεδο και την εικόνα του πρωταθλήματος που θα έπρεπε να πωλούν με τρόπο τέτοιο που να τους προσθέτει κι όχι να τους αφαιρεί από τις περιουσίες τους.

Και τις δικές τους σκέψεις ακολουθούν δυστυχώς και οι οπαδοί των ομάδων τους.

Στον Παναθηναϊκό, για παράδειγμα, που δεν έχει μαντήλι να… κλάψει, υπάρχει ξεσηκωμός για να μη πωληθεί παίκτης στον Ολυμπιακό, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και για την πώληση παίκτη στον ΠΑΟΚ.

Οπότε μοιραία θα φτάσουμε στο σημείο να μη μπορεί να πληρώσει το ξενοδοχείο του ο Παναθηναϊκός και ίσως να μη μπορεί και να μετακινηθεί με αεροπλάνο στη συνέχεια, αλλά παίκτη στους… μισητούς αντιπάλους δεν θα έχει πουλήσει!

Κάπως έτσι μπήκαμε στα μνημόνια και στην αιώνια επιτήρηση από τους δανειστές, που έχει κοστίσει πάνω από 1 τρις ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας, η οποία θα είναι υπόδουλη στην εγχώρια και ξένη ελίτ μέχρι να αλλάξουμε μυαλά και νοοτροπία. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.