Πολλά περισσότερα από μία νίκη

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 3-0 του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την εικόνα που παρουσίασαν οι πρωταθλητές Ελλάδος στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ασφαλώς και στην παρούσα φάση, το σημαντικότερο όλων είναι το τρίποντο. Βλέπετε, στην κούρσα του φετινού τίτλου, οποιαδήποτε βαθμολογική απώλεια μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική. Με την ΑΕΚ να έχει “σκοντάψει” στο θεσσαλικό κάμπο και τον ΠΑΟΚ να έχει νικήσει τον Απόλλωνα, ο Ολυμπιακός όφειλε να επικρατήσει της Ξάνθης στο Καραϊσκάκη, ώστε να συνεχίσει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, ανοίγοντας παράλληλα την ψαλίδα από την ομάδα του Χιμένεθ

Το τελικό 3-0, μάλλον είναι «φτωχό» αποτέλεσμα με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του Οσκαρ Γκαρθία. Παίζοντας θελκτικό ποδόσφαιρο, έκαναν άνω – κάτω την άμυνα της Ξάνθης, ασκώντας κατά διαστήματα εντονότατη πίεση. Με ενέργεια στο παιχνίδι τους και πολύ πάθος, ξεσήκωσαν την εξέδρα σε αρκετές στιγμές του ματς.

Δίχως αμφιβολία, ο κόσμος του Ολυμπιακού έφυγε «γεμάτος» για το σπίτι του μετά το τελευταίο σφύριγμα. Ικανοποιημένος για τη νίκη, αλλά και ενθουσιασμένος από την εξαιρετική εικόνα της ομάδας του. Μία πειστική εμφάνιση που ήρθε λίγα 24ωρα πριν από το πρώτο από τα τρία ντέρμπι με την ΑΕΚ σε διάστημα 15 ημερών. Για αυτό θεωρούμε πως οι «Πειραιώτες» πήραν πολλά περισσότερα από μία νίκη κόντρα στην Ξάνθη.

Τώρα, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε και τη διαχείριση του ρόστερ από τον Όσκαρ Γκαρθία, αφού το πρόγραμμα μοιάζει με «Γολγοθά». Την Τετάρτη υπάρχει ο πρώτος προημιτελικός με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και την Κυριακή η απαιτητική αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη, της 19ης αγωνιστικής. Και τη μεθεπόμενη Κυριακή το ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο Φάληρο, για να κλείσει η σειρά των ντέρμπι με την Ενωση, με τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ στις 7 Φεβρουαρίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.