Ιεράρχηση προτεραιοτήτων

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την ισοπαλία 0-0 του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, στον πρώτο προημιτελικό αγώνα των δυο ομάδων, για το κύπελλο Ελλάδος.

Αρκετή ώρα πριν από τη σέντρα και μαθαίνοντας τις επιλογές του Οσκαρ Γκαρθία αναφορικά με την ενδεκάδα του πρώτου προημιτελικού με την ΑΕΚ, είδαμε ξεκάθαρα πως ο Ισπανός θέλει να αξιοποιήσει τους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Είναι αδύνατο να στηριχθεί στην ίδια ενδεκάδα, όταν το πρόγραμμα έχει απαιτητικούς αγώνες κάθε τρεις – τέσσερις ημέρες σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Σε σχέση με την Ξάνθη, αποφάσισε να κρατήσει εκτός αρχικού σχήματος τους Ενγκελς, Ταχτσίδη, Πάρντο, Ανσαριφάρντ και Μιραλάς. Μόνο ο Βέλγος πήρε χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ οι άλλοι τέσσερις παίκτες έμειναν θεατές. Ήταν σαφές πως ο Γκαρθία ήθελε να τους έχει ξεκούραστους στον απαιτητικό αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Προφανώς και προχωρεί σε ιεράρχηση προτεραιοτήτων, αφού το πρωτάθλημα είναι ο βασικός στόχος  της σεζόν. Έτσι, κάποια από τα πρώτα «βιολιά» της ορχήστρας των «Πειραιωτών» έπρεπε να σωπάσουν στον προημιτελικό με την ΑΕΚ, ώστε να πιάσουν δουλειά στην Αρκαδία. Αλλά παρά τις πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής με την Ξάνθη, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο γήπεδο και εξαιτίας της ατυχίας και των εξαιρετικών επεμβάσεων του Μπάρκα, απέτυχε να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ.

Στο κύπελλο, το 0-0 είναι πονηρό σκορ. Στη ρεβάνς μπορεί να αποδειχθεί σύμμαχος του φιλοξενούμενου, αν καταφέρει να προηγηθεί. Αλλά το ματς του ΟΑΚΑ αργεί. Προηγούνται δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα, με τον Αστέρα και της μεθεπόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ στο Φάληρο. Αυτά τα δύο ματς είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Ολυμπιακού. Και εκεί λογικά θα έχει ο Όσκαρ Γκαρθία στο γήπεδο, τα πρώτα «βιολιά» της ομάδας του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.