Σςςςςςς… Αρχίζει!

Το συγκλονιστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων δεκαετιών μπαίνει στη σημαντικότερη φάση του, αυτή των μεγάλων ντέρμπι!

Πρόσφατα επιμελήθηκα το ντοκιμαντέρ της σειράς “Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου”, με θέμα την ποδοσφαιρική σεζόν 1979-1980. Ήταν τότε που τέσσερις ομάδες έδωσαν σκληρή μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή (Ολυμπιακός, Άρης, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) μέχρι και δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κούρσας. Η φετινή Superleague μας ταξιδεύει σχεδόν 40 χρόνια πίσω, καθώς ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Ατρόμητος παλεύουν για το στέμμα (πολύ εύγλωττη η αναπαράσταση στο trailer της Nova δια χειρός και έμπνευσης Κωνσταντίνου Οικονόμου)! 

Η πραγματική μάχη για το πρωτάθλημα, εκείνη που παντρεύει πρεστίζ και ουσία, ξεκινάει μόλις τώρα! Μπαίνουμε στην περίοδο των ντέρμπι και τα ματς στα οποία κάθε ψεγάδι θα φανερωθεί, σύντομα θα βρίσκονται προς τέρψη και κατανάλωση στο πιάτο μας. Μεγαλώσαμε ακούγοντας πως τα ντέρμπι δεν δίνουν τίτλο, πως τον τίτλο τον δίνει “η επαρχία” ή “η διάρκεια”. Όμως το φετινο τρόπαιο θα πάει σ’ εκείνον που θα περάσει περισσότερο αλώβητος ψυχολογικά και βαθμολογικά απ’ το… διαβολοδιάστημα των ντέρμπι!

Η σωστή διαχείριση θετικών και αρνητικών αποτελεσμάτων, η αποφασιστικότητα, αλλά και οι κατάλληλες προσαρμογές του ρόστερ απ’ τους προπονητές, θα κρίνουν τον νικητή των αλλεπάληλων μεγάλων ματς, που θα πάρει και σημαντικό πλεονέκτημα για το τελευταίο ταμείο. 

Ο Ολυμπιακός μετά το χθεσινό αποτέλεσμα στην Τρίπολη, πρέπει να βρει άμεσα γιατρικό στην πρόκριση επί της ΑΕΚ για το κύπελλο, πριν τη… ρεβάνς πρωταθλήματος με τους κιτρινόμαυρους. Ο Γκαρθία δεν έχει χρόνο για δοκιμές, όσο και αν οι χθεσινές επιλογές του στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μαρτυρούν την εμφάνιση της σφραγίδας του, στην κατάρτιση της ενδεκάδας.

Η Τρίπολη είναι η έδρα της επαρχίας που θα παίξει ξεχωριστό ρόλο στο βάπτισμα του πρωταθλητή, καθώς ήδη η ΑΕΚ (ήττα 2-0) και ο Ολυμπιακός (ισοπαλία 1-1), έχουν εκεί χάσει έδαφος. ΠΑΟΚ (4/3) και Ατρόμητος (17/2) θα επισκεφτούν επίσης την Αρκαδία και θα πρέπει να “ματώσουν”, για να μαζέψουν τους πόντους που άφησαν εκεί οι αντίπαλοι τους. Ο ελληνοποιημένος Αστέρας του Σάββα Παντελίδη με 7-8 γηγενείς να ξεκινούν ως βασικοί κάθε εβδομάδα, πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό και αθόρυβο ντεμαράζ και η αποκρυπτογράφηση του ρυθμού και της φόρμας Ξάνθης, Πανιωνίου και Αστέρα, στέλνουν την ομάδα της Τρίπολης στην πεντάδα (στα τελευταία 10 ματς, έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες, μία ήττα).

Το πρωτάθλημα λοιπόν μόλις αρχίζει για τα καλά και είναι ευκαιρία και ευθύνη όσων αγαπούν (-με) το σπορ, να απολαύσουν (-με) υπεύθυνα τις συγκινήσεις που έρχονται. 

ΥΓ. Ωραίο τόνο έδωσε το πανό των φίλων του Αστέρα “support your local team”, όμως άσχημο, ατυχή και ξένο με την κουλτούρα του συλλόγου μιμητισμό, θα χαρακτήριζα τη ροδέλα με στόχο τον Σίλβιο Προτό.   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.