Ο πρώτος από τους – άλλους – έντεκα τελικούς…

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την εκτός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την οποία χαρακτηρίζει ως έναν από τους τελικούς που έχει ο «Δικέφαλος» του Βορρά, στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου.

Είναι η πρώτη φορά στη φετινή σεζόν που ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε μια αγωνιστική ως πρωτοπόρος στη βαθμολογία. Κι όχι σε μια οποιαδήποτε χρονική στιγμή αλλά έντεκα ενενηντάλεπτα πριν τον τερματισμό. Με υποστηρικτική δύναμη την εξαιρετική του πορεία τους τελευταίους δυο μήνες όπου και μετράει μόνο νίκες και μάλιστα δίχως να δεχτεί γκολ, με τη στήριξη των οπαδών του που θα βρεθούν και εκεί, θέλει να συνεχίσει ανάλογα δίχως να κοιτάει τριγύρω του για το τί συμβαίνει με τους έτερους διεδικητές του τίτλου. Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να είναι το ίδιο συγκεντρωμένος, το ίδιο αποφασισμένος, το ίδιο πειστικός αλλά πολύ περισσότερο αποτελεσματικός κόντρα σε μια ομάδα εξαιρετικά πειθαρχημένη κι ικανή για τα πάντα. Δεν είναι τυχαίο πως έχει για τέταρτη σεζόν τον ίδιο τεχνικό (σ.σ. τον κ. Πετράκη), όπως επίσης πως παρά τις αρκετές προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό της οι αγωνιστικές της μεταπτώσεις είναι λίγες. 

Φέτος στο γήπεδό της έχει προηγηθεί κι έχει ισοφαριστεί, έχει βρεθεί πίσω στο σκορ κι έχει αντιδράσει αλλά ποτέ δεν ηττήθηκε. Είναι η μοναδική ομάδα – πλην του «Δικεφάλου» – που διατηρεί αήττητη την έδρα της ως τώρα, με ειδοποιό διαφορά όμως τις δυο νίκες και επτά ισοπαλίες των Ηπειρωτών έναντι των εννιά νικών που μετρούν στην Τούμπα οι «ασπρόμαυροι». Στο γήπεδο των Ζωσιμάδων στις 15.00 θα ξεκινήσει η δεύτερη μέρα της 20ης αγωνιστικής, με αμφότερες τις ομάδες να προέρχονται από – εκτός έδρας – νίκες, επί του Πανιωνίου η ομάδα του κ. Πετράκη κι επί του Παναιτωλικού η αντίστοιχη του κ. Λουτσέσκου και το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο. Για τους μεν γηπεδούχους που βρίσκονται στην ένατη θέση της βαθμολογίας οι διαφορές είναι τόσο μικρές με τις υπόλοιπες ομάδες που μια νίκη μπορεί να της δώσει σημαντική άνοδο τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. 

Και πάλι όμως, όπως και σε όσες αναμετρήσεις προηγήθηκαν ως τώρα, ανεξαρτήτως διοργάνωσης και αντιπάλου, για τον ΠΑΟΚ το πλέον σημαντικό είναι τί θα κάνει ο ίδιος. Οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα αναμένεται να είναι ελάχιστες, καθώς το δόγμα της … ισορροπίας ακολουθείται πιστά από την τεχνική ηγεσία με τα αποτελέσματα να τη δικαιώνουν πανηγυρικά. Επιπλέον έχει στη διάθεσή της και πάλι τον Πέλκα, έστω και … μασκοφόρο, ενώ ο Αζεβέδο μετράει μια εβδομάδα περισσότερη μαζί με την ομάδα του. Πρόκειται για έναν ακόμη τελικό. Και τους τελικούς τους κατακτούν αυτοί που τους θέλουν περισσότερο. Μετά από πολλά που έγιναν από την αρχή της σεζόν, ο «Δικέφαλος» μ’ ένα εξαιρετικό ντεμαράζ κατάφερε ν’ αναρριχηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και πλέον κρατά την τύχη του στα χέρια του. Κι όσο θα βρίσκεται εκεί, τρέχοντας τα δικά του ρεκόρ, τόσο μεγαλύτερο θα γίνεται το κίνητρο για κάθε αντίπαλο να τον ρίξει στο καναβάτσο. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας στην πρότερη αδυναμία της να εξασφαλίσει νίκες στους εκτός έδρας αγώνες είχε εντοπιστεί κατά κύριο λόγο στη νοοτροπία. Πλέον, αυτή είναι που μπορεί να τον «κουβαλήσει» μέχρι τέλους. Δεν υπάρχει χώρος για υπεροψία, παρά μόνον «δίψα» για την επιτυχία και τη διάκριση. Το ασφαλές μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή είναι μόνο νίκες. Ιδεατό μεν αλλά όχι ακατόρθωτο. Πολύ μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας κόντρα σε ομάδες κάθε είδους, με τις δικές τους αρετές, πείσματα και ποδοσφαιρικούς εγωϊσμούς, όμως βρίσκοντας και δίνοντας απαντήσεις μια ομάδα σε όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα αποδεικνύει πως δικαιούται να φέρει τον τίτλο της πρωταθλήτριας. 

Από την πλευρά των διοικούντων τονίζεται η ανάγκη να διαφυλαχθεί η ομάδα με κάθε τρόπο, αφού η ζήτηση των εισιτηρίων ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη των διαθέσιμων. Υπήρξε δημόσια παράκληση και προτροπή να μην προσεγγίσει κανείς το γήπεδο των Ζωσιμάδεων άνευ εισιτηρίου, με σκοπό να μη δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος σε όσους έχουν κατα νου να δημιουργήσουν καταστάσεις που θα ζημιώσουν την ομάδα στερώντας της πράγματα και δεδομένα που έχει καρπωθεί εντός γηπέδων. Λίγες ώρες έμειναν …. σε λίγο θα δοθούν απαντήσεις σε όλα …. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους ….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.