Λαγκάρντ και Σαμούρα να αποφασίσουν για τις 16 ομάδες!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου εξηγεί τον τρόπο που και οι ομάδες στη Λίγκα θα μείνουν 16 και χρήματα θα πάρουν και θα δούμε την μπάλα της... ζωής μας!

Υπό την εποπτεία των θεσμών είναι η χρεοκοπημένη Ελλάδα. Η Λαγκάρντ του ΔΝΤ, η Μέρκελ της γερμανικής Ευρώπης και οι λομπίστες των Βρυξελλών, που εκπροσωπούν τα καρτέλ των πολυεθνικών, μας λένε τι ακριβώς  θα κάνουμε στην οικονομία. 

Εμείς είμαστε ανίκανοι. Μια ζωή μόνο να σπαταλάμε ξέρουμε. Και να ζούμε με δανεικά. Από αποταμίευση και μακροπρόθεσμα πλάνα ανάπτυξης και σταθεροποίησης της οικονομίας μας δεν σκαμπάζουμε. 

Μετεξεταστέοι μένουμε μονίμως. Γι αυτό κι έχουμε πάνω από το κεφάλι μας ένα τσούρμο περίεργων που τους πληρώνουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό για μας κουνάνε το δάχτυλο!  

Πόσες συντάξεις θα κοπούν και με ποιο τρόπο. Πόσο θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης. Τι εισφορές πρέπει να πληρώνουμε για την υγεία και τα ταμεία.  

Πόσος θα είναι ο κατώτατος μισθός και κάθε πότε θα μπορεί να αυξάνεται. Αν πιάνουμε (με αίμα) τους… στόχους τους!

Τι φόροι πρέπει να μπουν για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, που δεν δίνουν δάνεια. Πως θα βγαίνει η πρώτη κατοικία στον πλειστηριασμό! Πόσο και πότε θα αγοράσουν τα ξένα found τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Πόσο θα πουλήσουμε την κρατική περιουσία και πότε θα τεθεί σε δράση το σχέδιο για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων. 

Και βγαίνει χθες η Λίγκα και ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αναδιάρθρωση! Για να μείνουν οι ομάδες 16 και να μη μειωθούν σε 14, όπως συμφώνησαν πέρυσι.

Λες κι έχουν αυξηθεί τα εισιτήρια και τρέχει ο κόσμος να… χορτάσει θέαμα! Λες κι οι χορηγίες τρέχουν από τα… μπατζάκια των ομάδων.

Ο Σαββίδης κι ο Μαρινάκης “μονομάχησαν” για μια χορηγία στη Λίγκα και αυτή την πήρε ο Ιβάν, που βλέπει ότι πληρώνει για ένα απαξιωμένο προϊόν.  

Κανείς από την ελεύθερη αγορά δεν ασχολείται πραγματικά με αυτό που η Superleague κατάφερε να δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια. 

Κι επειδή ο Βασιλειάδης είπε χθες στις ομάδες “ότι πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα” για να συνεχίσουν να παίρνουν τα χρήματα της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά, εκείνες αποφάσισαν να πάνε στα… ψηλά!  

Να τα πουν με τον Τσίπρα, ο οποίος θεωρούν βέβαιο πως θα υποκύψει λόγω των επερχόμενων εκλογών. 

Αλλά όπως είναι η Ελλάδα υπό την εποπτεία των θεσμών, έτσι είναι και το ποδόσφαιρο. 

Η ΕΠΟ μπορεί να έχει πρόεδρο τον Βαγγέλη Γραμμένο και ένα εκλεγμένο ΔΣ, αλλά το κουμάντο γίνεται από τη FIFA και την UEFA. Από τη Ζυρίχη και τη Νιόν.

Η ΚΕΔ είναι υπό τον Πορτογάλο Περέιρα και οι ξένοι διαιτητές είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη.

Φάτμα Σαμούρα λέγεται η Γενική Γραμματέας της FIFA που έχει αναλάβει να διαβάζει κάθε λίγο και λιγάκι το… ραπόρτο του Τσέχου Μπιορν Βασάλο για τα πεπραγμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Κι ο Γραμμένος υπό εποπτεία είναι όπως ο Τσίπρας και ο επόμενος από τον Τσίπρα. 

Κατά συνέπεια για να είναι σίγουροι στη Λίγκα ότι θα μιλήσουν με τον κατάλληλο άνθρωπο για την αναδιάρθρωση που τους “καίει” και θα έχουν στα χέρια τους κάτι χειροπιαστό και σίγουρο, ας μη “κουράζονται” με Βασιλειάδη και Τσίπρα.

Συνάντηση με την Λαγκάρντ και την Σαμούρα να ζητήσουν. Να εκθέσουν τις απόψεις τους για την εμπορική… εκτίναξη του ποδοσφαιρικού προϊόντος που έχουν στα σκαριά και να τις πείσουν να πουν στον Τσίπρα να κρατήσει ανοιχτά τα ταμεία της ΕΡΤ και να ανοίξει κι αυτά των τραπεζών. 

Και τότε θα δούμε την μπάλα της… ζωής μας!  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.