Ευρωπαϊκή “katastrofa”

O Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τον επικείμενο καταστροφικό ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Παναθηναϊκού λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Αναβολή στην αναβολή παίρνουν το τελευταίο διάστημα αρκετές εκδικάσεις προσφυγών, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και όσοι έχουν απομείνει στην ΠΑΕ συνεχίζουν τη δύσκολη προσπάθεια για να βρεθεί λύση, αλλά κυρίως …ρευστό. 

Από τη στιγμή που πέρασε η μεταγραφική περίοδος και οι Πράσινοι δεν είχαν τα έσοδα που προσδοκούσαν από την πώληση παικτών, ο μοναδικός τρόπος για να πάρει οικονομική «ανάσα» ο σύλλογος είναι να… θυμηθεί ο μεγαλομέτοχος του ότι το μέλλον του κλαμπ κρέμεται από μια κλωστή και ότι χρειάζεται να βάλει το χέρι στην τσέπη για να μην πέσει το …καράβι στα βράχια. 

Ήδη το «καμπανάκι» της ΟΥΕΦΑ χτυπάει αρκετά δυνατά και με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, θεωρείται σχεδόν …απίθανο να αποφύγει ο Παναθηναϊκός την ποινή ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Τα «ανοικτά μέτωπα» είναι δεκάδες και δεν υπάρχει ούτε ευρώ …τσακιστό στα «πονεμένα» ταμεία του Τριφυλλιού. Νέοι διακανονισμοί και αποπληρωμές οφειλών δεν μπορούν να γίνουν με αυτές τις συνθήκες και είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να ξεχάσει το Τριφύλλι την Ευρώπη για την επόμενη τριετία. 

Τούτη τη φορά δεν πρόκειται για ένα υποθετικό σενάριο, αλλά για τη σκληρή πραγματικότητα. Και θα χρειαστεί ένα μικρό …θαύμα για να αποφύγει ο Παναθηναϊκός την τιμωρία από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.  

Στην περίπτωση που οι Πράσινοι δεν καταφέρουν – όπως φαίνεται – να τακτοποιήσουν όλες τις εκκρεμότητες και να πάρουν το «πράσινο φως» από την ΟΥΕΦΑ, ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός θα είναι …καταστροφικός. Ιδιαίτερα αν το Τριφύλλι δεν καταφέρει εφέτος να πάρει ευρωπαϊκή θέση στο πρωτάθλημα, ώστε να εκτίσει άμεσα την ποινή. 

Οι Πράσινοι δεν θα προσδοκούν σε έξτρα έσοδα από ενδεχόμενη ευρωπαϊκή συμμετοχή τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, κάτι που ενδεχομένως να «φρενάρει» και έναν υποψήφιο επενδυτή, ενώ θα είναι μεγάλη η ζημιά και στο ήδη «πληγωμένο» ευρωπαϊκό κύρος του συλλόγου. 

Δίχως την προοπτική της Ευρώπης, θα γίνει εξαιρετικά δύσκολη η προσπάθεια απόκτησης ποιοτικών ποδοσφαιριστών, οι παίκτες δεν θα έχουν το κίνητρο ευρωπαϊκής διάκρισης, γιατί πολύ απλά ο σύλλογος δεν θα συμμετέχει σε κάποια «λαμπερή» διοργάνωση, ενώ ο κόσμος – που έχει συνηθίσει την ομάδα του στα ευρωπαϊκά σαλόνια – θα χρειαστεί να κάνει …ιώβεια υπομονή μέχρι να επανέλθει η …κανονικότητα στο κλαμπ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.