Διαβατήριο επιτυχίας η πλατεία

Η Νέα Σμύρνη αποτέλεσε γι' αυτούς τόπο ποδοσφαιρικής εκτόξευσης. Οκτώ από τους διεθνείς που ταξίδεψαν στη Βοσνία, διέπρεψαν στο παρελθόν στον Πανιώνιο. Πρόσφεραν πολλά και "χρωστούν" άλλα τόσα στους "κυανέρυθρους".

Η Εθνική ομάδα έχει ξεκινήσει μια νέα σημαντική προσπάθεια επιστροφής σε μεγάλη διοργάνωση. Η διαδρομή αυτή δεδομένα κρύβει παγίδες,  ενώ απαιτεί και υπερβάσεις. Μια τέτοια έκανε και στη Βοσνία. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε εκπλήξεις για πολλούς στη στελέχωση της ομάδας με ορισμένες επιλογές. Η δικαίωση ή όχι των επιλογών θα φανεί στο… ταμείο. Στο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Για το μόνο που δεν μπορεί κανείς πάντως να τον κατηγορήσει, τουλάχιστον σε αυτό το μικρό δείγμα γραφής είναι ότι οι επιλογές παικτών σε θέσεις είναι ορθολογικές. Και από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό, οι πιθανότητες επιτυχίας δεδομένα αυξάνονται με το απαιτούμενο μοίρασμα ρόλων.

Η Εθνική ομάδα πήγε στη Βοσνία με 23 ποδοσφαιριστές. Τελευταίος εξ αυτών κλήθηκε ο Φιορίν Ντουρμισάι μετά τον τραυματισμό του Κώστα Μήτρογλου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής τον ξέρει καλά. Τον έχει δει αρκετά και έχει εκτιμήσει τον τρόπο που αγωνίζεται στον Πανιώνιο, δίνοντάς του επιπλέον κίνητρο για δουλειά και εξέλιξη. Κάτι που πάντως ο νεαρός φορ έχει δείξει ότι το έχει. 

Με την κλήση του Ντουρμισάι, η εθνική ομάδα είχε στην αποστολή της 8 ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου. Με τη διαφορά πως δεν έκαναν απλά ένα πέρασμα από την πλατεία, αλλά αυτός ήταν ο σύλλογος που άλλαξε (θετικά) την πορεία της καριέρας τους.

Είναι μια ακόμη απόδειξη της ορθότητας της επιλογής των «κυανέρυθρων» να στηρίξουν Έλληνες παίκτες που αναζητούσαν σημείο… ποδοσφαιρικής εκτόξευσης. Βρήκαν τη βάση τους και από τον Πανιώνιο έκαναν άλματα καριέρας.

Δείτε τους έναν προς έναν και θα καταλάβετε…

Δημήτρης Σιόβας
Είχε θέση βασικού στον Πανιώνιο από το 2009 έως το 2012. Με επιδόσεις που του έδωσαν το εισιτήριο της μεταγραφής στον Ολυμπιακό και πλέον στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με θέση βασικού στην άμυνα της Λεγανές.

Ανδρέας Σάμαρης
Ξεκίνησε από την 3η εθνική και την Παναχαϊκή. Μετακόμισε στη Νέα Σμύρνη όπου έκανε 3,5 εκπληκτικές σεζόν. Ακολούθησε ο Ολυμπιακός και πλέον η Μπενφίκα. Ίσως η μεγαλύτερη δικαίωση του Αναστασιάδη που αν και δεν έχει ρυθμό αφού δε παίζει στη Μπενφίκα, ήρθε και είναι από τους καλύτερους της Εθνικής ομάδας.

Σπύρος Ρισβάνης
Μπορεί να έκανε ένα πολύ καλό πρώτο εξάμηνο στον Παναθηναϊκό, όμως στο δεύτερο έπαιξε μόλις δύο φορές και είχε σχεδόν εξαφανιστεί από τις επιλογές του προπονητή του. Η μετακόμισή του στη Νέα Σμύρνη, του έδωσε δυόμιση γεμάτες σεζόν με 72 ματς πρωταθλήματος σε υψηλότατο επίπεδο. Τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, όμως παραχωρήθηκε άμεσα στον Ατρόμητο, πρώτα με τη μορφή δανεισμού και στη συνέχεια με μεταγραφή. Δύσκολο να είναι βασικός έχοντας μπροστά του Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Σιόβα, όμως κινείται σταθερά σε υψηλό επίπεδο.

Μανώλης Σιώπης 
Αγωνίστηκε στη Νέα Σμύρνη με μεγάλη επιτυχία σε τέσσερις σεζόν, κάνοντας σπουδαία δουλειά σε ρόλο αμυντικού μέσου. Αγαπήθηκε και αγάπησε πολύ τον σύλλογο, από τον οποίο έφυγε για να επιστρέψει στον  Ολυμπιακό. Δεν αγωνίστηκε στους «ερυθρόλευκους» και πλέον είναι αναντικατάστατος και σε εξαιρετικό επίπεδο με τη φανέλα του Άρη.

Φιορίν Ντουρμισάι
Αναδείχθηκε από την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Έχοντας και δύο σεζόν με τη μορφή δανεισμού σε άλλες ομάδες, είναι πλέον ο βασικός επιθετικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης που πίστεψε στο ταλέντο του. Η πρόοδός του είναι σημαντική χρόνο με τον χρόνο.

Τάσος Μπακασέτας
Μπορεί να αναδείχθηκε μέσα από τον Αστέρα Τρίπολης όπου έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Πέρασε 1,5 χρόνο στη Νέα Σμύρνη,  και τη σεζόν 2015-16 σημείωσε 11 τέρματα στην πιο παραγωγική μέχρι τώρα σεζόν της καριέρας του.

Γιώργος Μασούρας
Ξεκίνησε από την 3η εθνική και τον Ηλυσιακό και ο Πανιώνιος του έδωσε τον χώρο για να παρουσιάσει τις πτυχές του πλούσιου ταλέντου του. Έπαιξε 113  παιχνίδια πρωταθλήματος με την ομάδα της Νέας Σμύρνης σημειώνοντας 17 γκολ. 

Δημήτρης Κολοβός
Ο σκόρερ του 2ου γκολ της Εθνικής ομάδας στη Βοσνία, μετακόμισε από τον Ωρωπό και την 4η κατηγορία στον Πανιώνιο. Αγωνίστηκε 99 φορές με τη φανέλα του πριν μετακομίσει στον Ολυμπιακό και από εκεί στο εξωτερικό και την Ολλανδία, ενώ πλέον παίζει στην Ομόνοια και το πρωτάθλημα της Κύπρου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.