Η αξία της 3η θέσης

O Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τον ρεαλιστικό στόχο του Ολυμπιακού στο υπόλοιπο της σεζόν.

Η εξασφάλιση του καλύτερου ευρωπαϊκού εισιτηρίου μοιάζει να είναι ο ρεαλιστικός στόχος του Ολυμπιακού στις εννέα αγωνιστικές που απομένουν στο πρωτάθλημα. Εχοντας απομακρυνθεί 9 βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και 7 από την ΑΕΚ που ακολουθεί –βεβαίως εκκρεμεί η έφεση των «ερυθρόλευκων» για την τιμωρία τους στην υπόθεση των επεισοδίων στο ντέρμπι με την ΑΕΚ- η κατάκτηση του τίτλου μοιάζει ανέφικτη. Επομένως, ο Οσκαρ Γκαρθία ο οποίος έπιασε και πάλι δουλειά στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχοντας αναρρώσει από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας, θα χρειαστεί να εμφανίσει ένα σύνολο το οποίο θα μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς έως την ολοκλήρωση της περιόδου. Και πάνω από όλα, να διεκδικήσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

Θυμίζουμε πως αξία έχει και η δεύτερη θέση, η οποία δίνει το δεύτερο εισιτήριο της Ελλάδας για το δύσκολο μονοπάτι των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Από ‘κει και έπειτα, υπό προϋποθέσεις η τρίτη θέση εξασφαλίζει το καλύτερο εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ. Αρκεί να μην κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας ο Πανιώνιος ή η ΑΕΛ, εφόσον ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ τερματίσουν πάνω από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.

Οι αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ θα γίνουν στις 9 και στις 16 Αυγούστου, ενώ τα πλέι οφ στις 23 και στις 30 Αυγούστου. Ο τέταρτος της βαθμολογίας θα χρειαστεί να ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο. Δηλαδή θα πρέπει να αποκλείσει τρεις ομάδες ώστε να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα, θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στις 27 Ιουλίου (οι ρεβάνς θα γίνου στις 2 Αυγούστου) και θα δίνει κάθε εβδομάδα έναν αγώνα (εφόσον εξασφαλίζει προκρίσεις) έως και τα τέλη Αυγούστου, ώστε να περάσει το κατώλφι των ομίλων. Θα είναι ένας καλοκαιρινός «Γολγοθάς».

Ασφαλώς και θα είναι εξόχως σημαντικό να κατορθώσει ο Ολυμπιακός να τερματίσει στη 2η θέση. Αλλά αν δεν τα καταφέρει, από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη αξία έχει η 3η θέση του πρωταθλήματος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.