Νίκη ουσίας και αυτοπεποίθησης

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 1-0 του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την εικόνα που είχε η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Είχε περάσει καιρός από την τελευταία νίκη του Ολυμπιακού. Ήταν 21 Ιανουαρίου, όταν επικρατούσε της Ξάνθης με 3-0 στο Καραϊσκάκη. Εκτοτε έδωσε πέντε αγώνες, τρεις πρωταθλήματος και δύο κυπέλλου, με απολογισμό τρεις ισοπαλίες (με ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο) και δύο ήττες (από την ΑΕΚ). Έτσι, υποχώρησε στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ έμεινε και εκτός κυπέλλου.

Κόντρα στον Πανιώνιο και εννέα στροφές πριν από «φινάλε» της περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να κάνουν επανεκκίνηση. Αν προτιμάτε, στόχευαν να επιστρέψουν στις νίκες για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Πρώτα, για να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος. Και επειδή ενδέχεται να μην προσπεράσουν τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ που προπορεύονται, η 3η θέση θα τους είναι πολύ χρήσιμη, αφού υπό προϋποθέσεις μπορεί να εξασφαλίσει το καλύτερο εισιτήριο για το Europa League.

Η νίκη ήρθε με το «φτωχό» 1-0 επί του Πανιώνιου στο άδειο από θεατές (λόγω τιμωρίας) Καραϊσκάκη. Το τελικό σκορ αδικεί τους «Πειραιώτες», με βάση τη συνολική εικόνα τους. Είχαν στην κατοχή τους τη μπάλα σε ποσοστό 70%, ενώ δημιούργησαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα του ενός γκολ. Τελικώς φάνηκε πως το ένα τέρμα από τον κορυφαίο παίκτη τους, τον Βάντις Οτζίτζα Οφόε, τους αρκούσε για να επικρατήσουν των «κυανέρυθρων».

Δίχως άλλο, το τρίποντο και η εμφάνιση τόνωσε την αυτοπεποίθηση των παικτών του Γκαρθία ενόψει της επόμενης αγωνιστικής υποχρέωσης, που είναι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Όσο για τα αγωνιστικά δεδομένα του μεγάλου ραντεβού της Θεσσαλονίκης, θα έχουμε την ευκαιρία να τα αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες.   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.