«Κτυπάει» από τον άξονα με Ταχτσίδη και Οτζίτζα

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τα σχέδια του Όσκαρ Γκαρθία εν' όψει ΠΑΟΚ.

Θα μας επιτρέψετε να πορευτούμε προς το επικείμενο ντέρμπι της Τούμπας με ηρεμία και “μιλώντας” μόνο για μπάλα. Θέλουμε να εστιάσουμε στους πρωταγωνιστές που είναι οι παίκτες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Και με αυτό το σκεπτικό θα φθάσουμε έως τη σέντρα, όπως άλλωστε θέλουμε πάντα να πράττουμε, τόσο από τούτη τη φιλόξενη γωνία του novasports.gr, όσο και από τα κανάλια novasports.

Φυσικά, θα αναλύσουμε τον τρόπο με τον οποίο υποψιαζόμαστε πως θα προσεγγίσει το ντέρμπι η ομάδα του Πειραιά και δη ο προπονητής της, ο Όσκαρ Γκαρθία. Έχοντας, πλέον, γεμάτο ρόστερ, αφού οι Ρομαό και Πάρντο εξέτισαν την ποινή τους, ενώ οι Φορτούνης, Σισέ και Σεμπά ξεπέρασαν πλήρως τους τραυματισμούς τους, ο Ισπανός τεχνικός «ζυγίσει» τα δεδομένα.

Ο τρόπος με τον όποιο έπαιξε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανιώνιο, όταν και επιχείρησε ουκ ολίγες φορές να δημιουργήσει ρήγματα από τον άξονα, δεν αποκλείεται να επιλεγεί και για το ντέρμπι της Τούμπας. Ασφαλώς και είναι εντελώς διαφορετικές οι απαιτήσεις του αγώνα με τον Πανιώνιο σε σχέση με τη δοκιμασία της Θεσσαλονίκης.

Εκεί, θα χρειαστεί πάθος και απόλυτη συγκέντρωση έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Συγκέντρωση που έλειψε από τους «Πειραιώτες» στις στιγμές οι οποίες έκριναν τα πρόσφατα ντέρμπι πρωταθλήματος και κυπέλλου με την ΑΕΚ. Εκείνα τα λάθη είναι αναγκαίο να μην επαναληφθούν, ειδικά απέναντι σε μία ομάδα η οποία εντός έδρας μετράει μόνο νίκες στους δέκα αγώνες που έχει δώσει.

Στο κομμάτι της τακτικής, έχουμε την άποψη πως ο Ολυμπιακός μπορεί να «κτυπήσει» ξανά από τον άξονα. Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από την ημέρα που εγκαταστάθηκε στον Πειραιά. Η “εικόνα” του στη μεσαία γραμμή, δημιουργεί ασφάλεια τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού με τις εξαιρετικές κάθετες πάσες του.

Παράλληλα και ο Οτζίτζα Οφόε έχει επιστρέψει στις εξαιρετικές εμφανίσεις του. Ίσως η παρουσία του σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον φορ, τον έχει βοηθήσει σημαντικά για να παίξει σύμφωνα με τις μεγάλες δυνατότητές του. Μοιάζει απίθανο να χάσει αυτό το ρόλο στην ενδεκάδα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Σίγουρα οι προπονήσεις που απομένουν έως και τη σέντρα του ντέρμπι της Τούμπας θα μας κάνουν «σοφότερους» αναφορικά με τα πλάνα τα οποία επεξεργάζεται ο Όσκαρ Γκαρθία. Όπως και η συνέντευξη που θα μας παραχωρήσει την Παρασκευή το μεσημέρι (στις 13.00) και η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από το novasports24HD, από τη web TV του novasports.gr και από τους επίσημος λογαριασμούς του novasports.gr στο facebook και στο youtube. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.