Απολαμβάνει τη γιορτή του

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την εκτός έδρας νίκη 2-1 του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης στα Πηγάδια, που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος.

Περίμενε τριάντα τέσσερα χρόνια για να το ξαναζήσει. Δεν είναι καθόλου λίγα … Και μετά από όλα όσα έγιναν πέρσι, ξεκίνησε τη φετινή σεζόν πιο αποφασισμένος από ποτέ. Δεν τον πτόησε η αφαίρεση βαθμών με την οποία στάθηκε στην αφετηρία. Ούτε η σφοδρή απογοήτευση από την αποτυχία να μπει στους ομίλους του Champions League. Ούτε το κακό του διάστημα τους πρώτους μήνες. Ήξερε τί ήθελε και πώς να το πάρει. Επένδυσε στην αποτελεσματικότητα, η οποία μπολιασμένη με το αγωνιστικό πείσμα και την αποφασιστικότητα τον κουβάλησαν μέσα από τα πλέον δύσβατα αγωνιστικά μονοπάτια και πλέον μετράει αντίστροφα για να ζήσει το δικό του όνειρο με την κατάκτηση της κορυφής. Μέχρι τότε, το άγχος, η πίεση, η αγωνία έχουν αρχίσει να μεταλάσσονται, σε αυτοπεποίθηση, σιγουριά, ικανοποίηση, χαρά. Ο ΠΑΟΚ πλέον όπου παίζει δημιουργεί τη δικιά του γιορτή και την απολαμβάνει όσο ελάχιστοι μαζί με τον κόσμο του. Αυτό ακριβώς συνέβη στο Αγρίνιο πριν από δυο εβδομάδες, το ίδιο έλαβε χώρα και χτες στην Ξάνθη μπροστά σε περισσότερους από έξι χιλιάδες φιλάθλους του. 

Με σκόρερ τον Ολιβέιρα (33’) και τον Ενρίκε (72’) επικράτησε στα Πηγάδια 2-1 της Ξάνθης (σ.σ. μείωσε ο Αλμέιδα στο 85’) σημείωσε την 23η νίκη του σε 26 αγώνες και συνέχισε τη σταθερή πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος παραμένοντας αήττητος στη διοργάνωση. Πλέον χρειάζεται πέντε βαθμούς στις τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές αδιαφορώντας πλήρως για το τί συβαίνει στους υπόλοιπους αγώνες. Η συγκέντρωσή του, εκπορευόμενη από την τεχνική ηγεσία κι από τις πλέον ισχυρές προσωπικότητες της ομάδας είναι τέτοια που δεν του επιτρέπει να παρεκκλίνει. Σημαντικό δείγμα γραφής ο τρόπος αντιμετώπισης της χτεσινής αναμέτρησης. Μπήκε στο ματς με φουλ επιθετικό προφίλ, πιέζοντας αφόρητα τον αντίπαλό του που χρειάστηκε σχεδόν είκοσι λεπτά για να μπορέσει να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή του «Δικεφάλου».

Είχε τον έλεγχο, την κατοχή και την απαιτούμενη ενέργεια για να καλύπτει εγκαίρως τα νώτα του χάρη στον εξαιρετικό Σάκχοφ, τον αεικίνητο Ολιβέιρα και φυσικά τον αρχηγό του Βιεϊρίνια, φτάνοντας στο σημείο να μπορεί το σύνολο να υπερκαλύψει τη μέτρια ή κακή εμφάνιση ορισμένων μονάδων. Με τον Πέλκα να επιστρέφει, τον Ενρίκε να πειθαρχεί και τον Σφιντέρσκι να τρέχει ασταμάτητα, έθεσε σε λειτουργία το πλάνο νίκης σε μια έδρα που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε σημαντικότατο εμπόδιο. Όχι όμως πια, δίχως κανείς να παραγνωρίζει τις σημαντικές απουσίες των γηπεδούχων, όπως αντίστοιχες είχε και ο ΠΑΟΚ. Κι αν ο Πολωνός, που για πρώτη φορά προτιμήθηκε αντί του Άκπομ σε αρχικό σχήμα, όπως κι ο Βρετανός επιθετικός που τον αντικατέστησε στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν λίγο πιο προσεκτικοί ή – αν θέλετε – αν δεν ήταν ο Ζίβκοβιτς τόσο ικανός λέγοντας «όχι» σε τρία τετ α τετ των επιθετικών της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου τότε το σκορ θα είχε πάρει άλλες διαστάσεις. 

Κι όμως, όπως και στο Αγρίνιο, ο «Δικέφαλος» νίκησε δίχως να πάρει γκολ από τους επιθετικούς του. Εκεί ήταν ο Βιεϊρίνια με τον Μάτος, χτες ήταν ο Ολιβέιρα με μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ – που σημειωτέον κέρδισε ο ίδιος – κι ο Ενρίκε, έπειτα από συνεργασία Πέλκα – Βιεϊρίνια – Άκπομ ελάχιστα λεπτά μετά την είσοδο του τελευταίου στον αγώνα ερχόμενος από τον πάγκο. Και με τον αρχηγό της ομάδας ως δεξί εξτρέμ αντί του Ζαμπά, που νωρίτερα είχε δώσει τη θέση του στον Γιαννούλη. Εν ολίγοις, τίποτα τυχαίο … Ακόμη και στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν καθώς και τα δικά τους βαθμολογικά «θέλω» είναι συγκεκριμένα έχοντας μείνει σημαντικά πίσω και με τους ανταγωνιστές τους να νικούν το διήμερο που πέρασε, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Πέλκα, όμως ο Ζίβκοβιτς είχε διαφορετική άποψη. 

Ακόμη κι όταν δέχτηκε το γκολ στο 85’ σε μια αδράνεια της άμυνας, δυο λεπτά μετά είχε τον Άκπομ σε θέση βολής όμως ο Σέρβος γκολκίπερ των Ακριτών του αρνήθηκε το τρίτο γκολ για την ομάδα του. Ένας διαρκής έλεγχος όλων των καταστάσεων που πρόδιδε την καθολική ανωτερότητά του. Κι αυτό όχι σαν κομπασμός καθώς τίποτα – ακόμη – δε θεωρείται τελειωμένο όπως δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία οι ίδιοι πρωταγωνιστές, παρά μόνο ως δεδομένο. Ως … πειστήριο για κάθε δύσπιστο, που πέρσι τέτοιο καιρό διαφήμιζε κάθε κατηγορία κατά της ομάδας και φέτος, αντίστοιχα γεγονότα είτε τα στριμώχνει κάπου αναγκαστικά είτε τα εξαφανίζει, όπως το περιβόητο θέμα με την ECA. Η προσωρινή διαγραφή του «Δικεφάλου» είχε γίνει πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων, η επιστροφή του σ’ αυτήν μετά την εξέταση των γεγονότων δεν αναφέρθηκε ποτέ. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν μπορεί να ψέξει τη μεγάλη γιορτή που καιρό τώρα έχει ξεκινήσει και πλέον … κλιμακώνεται ακόμη και πέρα από τα στενά περιθώρια μιας αναμέτρησης, όπως συνέβη το Σάββατο στον πηγαιμό της ομάδας προς την Ξάνθη. Κι έπεται συνέχεια … 

Απομένουν – τουλάχιστον – έξι τελικοί ακόμη. Τέσσερις για το πρωτάθλημα και δυο (σ.σ. ημιτελικοί) για το Κύπελλο. Επόμενο ραντεβού την προσεχή Τετάρτη στην Τούμπα με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Ο κάτοχος των δυο τελευταίων τροπαίων της διοργάνωσης θέλει να βάλει τα θεμέλια πρόκρισης στον τελικό προκειμένου να υπερασπιστεί τα κεκτημένα. Κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι, ωστόσο αποδεδειγμένα φέρεται αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε κανέναν να του αμαυρώσει τη γιορτή του. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.