Όταν το αουτσάιντερ γίνεται …φαβορί στα ντέρμπι

O Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την θέληση που έχει ο Παναθηναϊκός για θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παρά τα γνωστά προβλήματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, όπου ο Παναθηναϊκός είναι αουτσάιντερ στα «χαρτιά» στο ντέρμπι «αιωνίων». Όμως όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, γνωρίζουν καλά ότι όλα φαίνονται στο γήπεδο. Εκεί είναι ο καθρέπτης κάθε ομάδας και είναι εξαιρετικά πιθανό εντός των τεσσάρων γραμμών το αουτσάιντερ να γίνει …φαβορί. 

Το παράδειγμα της σεζόν 2012-13 είναι αρκετά πρόσφατο. Στη χειρότερη χρονιά της σύγχρονης ιστορίας του, ο Παναθηναϊκός πήγαινε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με υπηρεσιακό τεχνικό τον Γιάννη Βονόρτα, ενώ στην ομάδα υπήρχαν μεταξύ άλλων ο Εσπάρθα, ο Μπαρμπαρούσης και ο Καζιγιάμα. Η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων ήταν πάνω από 30 βαθμοί κι όμως στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός έπαιξε για τη φανέλα και την ιστορία του και έφυγε …λυπημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας. 

Θα θυμίσω ότι εκείνη τη σεζόν, ο Παναθηναϊκός έπαιξε τελικά στα μπαράζ την ευρωπαϊκή θέση, κέρδισε στη Νέα Σμύρνη την Ξάνθη και τελικά δεν συμμετείχε στο Γιουρόπα Λιγκ εξαιτίας της γνωστής ιστορίας με την αδειοδότηση. 

Λογικά φέτος δεν θα έχει …μπαράζ, η ευρωπαϊκή τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ θεωρείται δεδομένη με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και η μοναδική διαφορά του τότε με το τώρα είναι το ρόστερ. Τουλάχιστον εκείνη την εποχή υπήρχαν παίκτες σε κάθε θέση και αρκετές επιλογές, ενώ λίγα εικοσιτετράωρα πριν το ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους», ο Μαρίνος Ουζουνίδης προπονεί μια μεικτή ομάδα όσων έχουν …απομείνει στο Τριφύλλι με αρκετά παιδιά από την Κ20. Πάντως η θέληση περισσεύει και οι Πράσινοι πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής στην έδρα του «αιώνιου» αντίπαλου. 

Μετά από μια …θύελλα δυσάρεστων ειδήσεων, υπάρχουν λίγα ευχάριστα μαντάτα για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο αρχηγός των Πράσινων, Δημήτρης Κουρμπέλης επιστρέφει στη δράση και θα είναι «ετοιμοπόλεμος» για το σπουδαίο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους». Παράλληλα ο Μουνιέ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και έχει πλέον λεπτά συμμετοχής και ένα …γκολ, ενώ το Τριφύλλι διανύει μια μοναδική περίοδο αγωνιστικής …ηρεμίας, μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα επί της ΑΕΛ και της Λαμίας. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.