Η πίεση στον αντίπαλο

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τονίζει πως οι «πράσινοι» θα παραταχθούν χωρίς πίεση.
Δημοσίευση: 04/03/2018 - 07:28
Λίγες εβδομάδες πριν, θα υπήρχαν διαφορετικά δεδομένα στη συζήτηση για το φαβορί και το αουτσάιντερ του ντέρμπι «αιωνίων». Όμως η κατάσταση δεν είναι πλέον η ίδια και για τις δύο ομάδες. Ιδιαίτερα για τον – ταλαιπωρημένο από δεκάδες προβλήματα – Παναθηναϊκό. 

Πλέον οι Πράσινοι έχουν αρχίσει να αποκτούν ομοιογένεια στο παιχνίδι τους και αυτό το σύνολο παικτών που …απέμεινε μετά τη μαζική αποχώρηση, «δένει» και βρίσκεται καλύτερα στο γήπεδο. Ασφαλώς και λείπει μπόλικη ποιότητα από το ρόστερ του Τριφυλλιού αν μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης της ομάδας που θα αγωνιστεί απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με αυτή που κέρδισε στον πρώτο γύρο τους «ερυθρόλευκους». Ωστόσο το Τριφύλλι απέκτησε μέσα από όλες τις δυσκολίες, κάτι που δεν είχε το προηγούμενο διάστημα. Το μαχητικό πνεύμα και την ομαδικότητα. 

Ο Ουζουνίδης δεν έχει στη διάθεση του αρκετούς παίκτες με ατομική ποιότητα και ηγετικές ικανότητες, όμως έχει κατορθώσει να δημιουργήσει μια νέα «σκληροτράχηλη» ομάδα μέσα από τις …στάχτες της προηγούμενης, η οποία μάχεται από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για το αποτέλεσμα. Το νέο …μότο είναι: «ένας για όλους και όλοι για έναν»! 

Ακόμα και αν το Τριφύλλι αγωνίζεται το τελευταίο διάστημα με ένα …χαφ στην κορυφή της επίθεσης και σημαντικές απουσίες, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος, ενώ το μικρό σερί των δύο νικών έχει δώσει πολύτιμους πόντους ψυχολογίας στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. 

Οι Πράσινοι θα αγωνιστούν στο «Γ. Καραϊσκάκης» απαλλαγμένοι από το άγχος. Η πίεση για το αποτέλεσμα είναι στον αντίπαλο, ενώ – σε θεωρητικό επίπεδο – η απουσία του κόσμου από το γήπεδο είναι ένα μικρό πλεονέκτημα για το Τριφύλλι. 

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει σε ένα ντέρμπι. Όλα είναι «ανοικτά» και όλα τα σενάρια πιθανά. Πάντως ο Παναθηναϊκός πηγαίνει καλά προετοιμασμένος στο σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, ενώ ο Ουζουνίδης ετοιμάζει μικρές …εκπλήξεις στο τακτικό κομμάτι με στόχο να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση της νίκης.