Θέατρο Λίγκας-κυβέρνησης για τη… next year αναδιάρθρωση!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για το κακοστημένο σκηνικό της μείωσης των ομάδων, που δεν θα γίνει τη νέα σεζόν, αλλά το δημόσιο χρήμα θα μοιραστεί κανονικά.

Το θέατρο του παραλόγου, με άθλιους, αλλά απολύτως καλοπληρωμένους «ηθοποιούς» σε όλους τους ρόλους, συνεχίστηκε χθες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αναμένεται να ολοκληρωθεί λίαν συντόμως.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, έπαιξε τέλεια την περασμένη εβδομάδα τον ρόλο του «κακού» και στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Λίγκας τους είπε ότι «αν θέλετε 16 ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα, καλή επιτυχία», ξεκαθαρίζοντας ότι η ΕΡΤ δεν θα δώσει νέα συμβόλαια στις ΠΑΕ που είχαν υπογράψει πέρυσι τον όρο για μείωση των ομάδων σε 14.

Επίσης έστειλε στην ΕΠΟ την προτεινόμενη τροπολογία για αυτή την αναδιάρθρωση. Αυτό έπρεπε να κάνει. Ήταν υποχρέωσή του.

Μόνο που χθες η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας την “μελέτησε” και την απέρριψε!

Πρόκειται για επιτροπή που αποτελείται από μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ, εκπροσώπους της Super League και τον πρόεδρο Football League.

Δηλαδή για παράγοντες που έχουν γράψει χιλιόμετρα στο… πεζοδρόμιο και ξέρουν να χειρίζονται τέτοιες καταστάσεις.

Φυσικά και γνωρίζουν τι προβλέπεται στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων τους, καθώς και στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει, αλλά αυτά είναι μικρές λεπτομέρειες που δεν πρέπει να επιτρέψουν να χαλάσει ένα… θεατρικό έργο!

Η ΕΕΠ πρότεινε μάλιστα να διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα και πάλι με 16 ομάδες, να υποβιβαστούν απ΄ ευθείας οι δύο τελευταίες και να προβιβαστούν οι δύο πρώτες από τη Football League χωρίς μπαράζ.

Να ιδρυθεί η Super League 2 (εδώ συμφωνεί με τον κ. Βασιλειάδη) αποτελούμενη από 12 ομάδες και η Football League να γίνει η 3η τη τάξει κατηγορία με 14 ομάδες.

Η απόφαση ισχύει με την επιφύλαξη ότι η πλευρά της κυβέρνησης θα διατηρήσει σε ισχύ τα τηλεοπτικά συμβόλαια της ΕΡΤ.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Μα φυσικά ότι προτείνει η ΕΕΠ της ΕΠΟ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΕΠΟ θα χρησιμοποιήσει το… πολυφορεμένο εδώ και δεκαετίες «αυτοδιοίκητο». Το ποδόσφαιρο και οι παράγοντές του είναι που αποφασίζουν για την τύχη του. Όχι το κράτος, που απλά έχει ρόλο «εποπτεύουσας αρχής».

Κι επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο, κανείς δεν θέλει να “πικράνει” τον κόσμο με αποφάσεις που θα προκαλέσουν «πόνο» σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οπότε ο κ. Βασιλειάδης θα συνεχίσει να παίζει τον «κακό» για ένα διάστημα, αλλά τώρα που η Κομισιόν θα εισηγηθεί την εκταμίευση του ενός δισ. από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα υπάρχουν και κάποια χρήματα που μπορούν να μοιραστούν στις ομάδες.

Κι έτσι θα του δοθεί η δυνατότητα, έχοντας και το πράσινο φως από το Μαξίμου, να παίξει και τον ρόλο του «καλού» αποδεχόμενος την εισήγηση του ποδοσφαίρου, που όποτε βολεύει έχει το «αυτοδιοίκητο».

Κατά συνέπεια όσοι πιστέψατε στην αναδιάρθρωση αυτή αναμένεται next year!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.